Ovako, sto se tice licence, treba ti 3 godine staza, a ne 2.
2 godine rada ti trebaju da bi mogao da polazes drzavni, a tek posle 3 godine rada dobijas licencu.
To mora da ti bude pokriveno ili papirima ili radnom knjizicom, samo nemoj da se zeznes pa da ti neko od prijatelja izda taj papir a da nisi stvarno radio, posto znam par ljudi koje su proveravali.
Sa licencom mozes ali nista, da mozes da otvoris svoju firmu, ali moje misljenje je da ti treba bas jak investitor od starta sa kojim ces ti da radis, i naravno po daljnoj preporuci da dobijas nove poslove, ali svi jaki investitori rade sa odredjenim projektantskim kucama.
Bice ti lakse da nadjes posao, eto toliko o licenci.
E da, jako ti je bitno da radis u struci, sto znaci da neradis u nekom salonu namestaja, ili kao prodavac negde, najvaznije je da se zaposlis bas u projektnom birou.
Ako se zaposlis u birou koji radi interijere, to nije lose da vidis kako je, ali mislim da je bolje da krenes sa projektovanjem odmah stambenjaka, jer onda ces moci da radis i jedno i drugo.
Moje iskustvo je vrlo raznovrsno u Srbiji sto se posla tice, od firmi gde su direktori ludi 100% i rade po 10-12h dnevno, do stvarno normalnih firmi.
Da bilo je tesko u pocetku, ali sam sva sreca uvek radila u struci. Najvaznije ti je da nepadnes duhom kada krenes da trazis posao, jer za to ce ti trebati sigurno par meseci.
Pogotovu sada posto su svi na odmorima, mislim da ce oglasi koji valjaju krenuti tek sredinom oktobra da se pojavljuju jer tada se svi vracaju sa odmora i potrebni su im ljudi.
Ja trentno radim u jednoj od jacih firmi za interijere i za projektovanje, i to vec 7 meseci,
sto je stvarno poduhvat, i u skorije vreme ne planiram da menjam radno mesto.
Radim 8h dnevno, niko me nedira i stvarno sam srecna!
Ako imas jos jeka pitanja, slobodno
Pozdrav
sve ono što je potvrdila istorija života na zem...
hvala,samo hobi
Heh... Ne znam, nazalost. Pare nisu problem, pa...