Problem je u Pirotu,u jednom naselju koje pripada gradu.Nekada je zaista sve bilo na divljaka,medjutim pre par godina mi smo legalizovali objekat,uradili situacioni plan,imamo projekat za kucu,uradili omedjavanje,imamo geodetsku skicu(kockicu) na paus papiru.Platili Gradskom gradjevinskom zemljistu-Fondu..Posle omedjavanja konstantovane su druge granice placa.Komsija hoce da prolazi kroz nase dvoriste da bi `gledao`svoju kucu,obilazio...neznam sta vec,nesto poput Gozzile iz Srecnih ljudi.A njegova kuca i garaza je sagradjena u neposrednoj blizini naseg dvorista,na medji!
Za razliku od nas on nema cak ni geodetski snimak objekta,cak i u katastru je drugacijeg oblika,jer je u medjuvremenu dogradio sobu i garazu,a nisu ucrtane u katastru,nije prijavio.O projektu za kucu i za garazu i ostale objektice da i ne govorimo.Od toga nema nikakvih papira.
Da li mogu da ga tuzim za nelegalno podignute objekte na medji!!?I koliko moze da se uvece nazad..?I kakva su moja prava dalje.
Inace slazem se da se granica pomeri kako treba,po geodetskom omedjavanju..da se jednom za svagda znaju granice,gde je-cije!
Nadam se da sam u kratkim crtama uspeo da Vam objasnim o cemu se radi.
Hvala Vam
sasa
sve ono što je potvrdila istorija života na zem...
hvala,samo hobi
Heh... Ne znam, nazalost. Pare nisu problem, pa...