Prijatelji

psihologija
igre za decu
Baner
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Nemetschek
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Nemetschek

Nemetschek 7 years, 7 months ago #123

• ...starije
Molim webmastere da pisiu nesto Nemetscheku. Zasluzio je!
--------------------------------------------------------------------
Pretpostavljamo da mislite na program AllPlan. Da li mozda znate adrese na kojima se moze naci nesto vise o ovom programu?
da, informacije imate na www.nemetschek.com
Nemamo skoro nikakvog iskustva sa ovim programom. Mozete li nam vi pomoci u vezi ovih vezbi?
i ja sam pocetnik. imao sam prilike se upoznati sa mogucnostima programa. mozete nacrtati sve sto god zamislite. sve sto imam je pdf na hvatskom i engleskom jeziku. polako ucim preko toma. tamo ima kroz vjezbe mislim 11 vjezbi step by step objasnjenja. na sami program se tesko naviknuti prelaskom sa autocada ili nekog drugog cada jer je princip malo drugciji. mogu vam poslati taj pdf a vise od toga nisam jos u stanju.
Ja sam inzenjer masinsta koji se specijalizovao za KGH oblast i vec duze vrijeme izradjujem projekte (idejne i izvedbene i vizualizacije)za arhitekte i projektante saobracaja prema njihovim skicama. Za projekte arhitekture koristim Nemetschek Allplan/Allplot ,Revit, ADT i ArchiCAD (lista je po prioritetu), a AutoCAD sam vec davno \"prerastao\". Meni je to vrlo zabavno i vec sam dostigao toliku brzinu da za dan pretocim ideju arhitekte u idejni projekat (podrazumijeva se 3D) sa dokumentacijom, vizualizacijom i sun study. Najveci problem mi je komunikacija s arhitektom, da mu procitam misli, ali kad u tome uspijem, tada mi ni za jedan izvedbeni projekat srednje slozenosti ne treba vise od 7 dana (racunajuci i specifikaciju materijala).Nisam arhitekt, pa nisam ni mjerodavan da komentarisem arhitektonske skice, ali se i one vrlo brzo mogu nabaciti na racunar ako se koriste adekvatni alati.Mogu samo zamisliti produktivnost jednog arhitekte koji bi vladao CADD aplikacijama kao sto ja to radim. Do sada sam obucen za rad u cca 130 3D aplikacija (proizvodno masinstvo, geodezija, saobracaj, arhitektura, GIS/DTM, vizualizacije, animacije). Pozdrav, ir
Severna Amerika. Vidim da se dosta koristi Archicad, sto u severnoj americi nije slucaj, nije da se ne koristi ali AutoCAD je ovde zakon. Takodje i sve sto ide uz to (mislim na proizvode Autodesk). Nezamislivo je dobiti posao u ARHITEKTURI pa jos i u projektnom birou a da doticna osoba nezna da koristi AutoCAD. Sve u svemu izgleda da su u razlicitim sferama, razliciti programi i nacini izrade zastupljeni. Pozdrav
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.06 seconds
tt-group