Naime imam bazu od nekih stotinjak fotografija u bmp i jpg formatu a zeleo bih da ih vezem za AutoCAD crtez (za odredjene segmente odredjene slike) tako da klikom ili vec kako na odreden deo crteze se otvori i odredjena fotografija. Probao sam sa standardnim insert link ali (sem onog standardnog otvaranja u nekom web bowseru IE i sl. ne znam kako da postignem da se foto otvori u npr. ACDSee) ili ne znam ili je u pitanju podesavanje. Ima li neko ideju ili zna kako se to tacno radi?
--------------------------------------------------------------------
mozda da tamo gdje su ti spremljene slike kliknes desnom tipkom i opciju open with podesis na ACDSee da ti se slike otvaraju u ACDSee-u!
--------------------------------------------------------------------
One se default otvaraju u ACDSee programu a kada ih otvaram preko ACAD hyperlinka otvaraju se u browesru (IE ili Netscape..)sto ni vremenski ni onako estetski kada ostane puno beline oko male fotografije nije bas atraktivno... Ne znam postoji li neki \"normalniji\" nacin prezentacije da poslodavcu spojim vizuelni efekat fotografije i crteza plana (a da izbegnem citav niz komplikacija oko crtanja u svega u3D) koji ipak nije foto?
sve ono što je potvrdila istorija života na zem...
hvala,samo hobi
Heh... Ne znam, nazalost. Pare nisu problem, pa...