Prijatelji

psihologija
igre za decu
Baner
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Program za 3D
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Program za 3D

Program za 3D 7 years, 7 months ago #140

• ...starije
Moze li mi neko preporuciti koji program je najbolji za radenje zgrada, kuca i sl ...u 3d ???Unapred zahvalan
--------------------------------------------------------------------
vidi: www.graphisoft.com
auto CAD + autodesk viz ili 3dstudio max i neces pogresiti
kombinacija archicad-artlantis. brzo se uci solidan rendering.
Zasto koristiti 3 programa, kada je dovoljan jedan - ArchiCAD! Autocad je CAD prethodne generacije.
Moj favorit je Architectural Desktop i Lightwave.
Ja koristim kombinaciju ... AutoCAD, ArchiCAD + ArtLantis ... moze se dosta toga odraditi, mada ne i sve shto zamislish.
Lightscape
Definitivno ArchiCAD.
ARCHITECTURAL DESKTOP 3.3
Hvala na ovim informacijama.
ako koristite auto cad,prvo izvedete projekat u navedenom programu u 2D i 3D, a ukoliko vas zanima rendering koristie 3D studio max,posto rendering u auto cad-u je mnogo \"hladan\"
Mora da se salis... Lightscape je program za rendering koji se koristi samo za to, a ako nekome treba program za projektovanje, mora potraziti resenje na drugoj strani. Lightscape daje dobre rezultate, ali je do njih jako tesko doći, pa smatram da za rendering treba razmotriti neko drugo resenje - FinalRender ili Mental Ray, na primer.
Ako je u pitanju cista arh.vizualizacija onda su dobri svi programi kao npr.MAX,CINEMA4D,Lightwave,Mental Ray i sl.Ako je u pitanju vizualizacija + svetlo onda je jedini izbor Lightscape i Inspirer,Lightscape na prvom mestu jer je daleko jeftiniji od Inspirer-a.To govorim iz vlastitog iskustva jer vec 6 godina svaki dan radim sa Lightscape-om i Inspirer-om.Inace licno smatram da je MAX nesto najlosije sto se je uopste dogodilo na 3D sceni.Sto se tice modeliranja,najbolje je raditi model za Lightscape u AutoCAD-u,eventualno Rhino.
Ok. A dali vi mozete recite meni kakvi efektbi bi dao Lightscape ako modelot bi bio reazliziran u ArchiCAD ?
Ja koristim AutoCAD za sve sto radim , jer u mojoj sredini (North America) se uglavnom koristi AutoCAD. Inace slazem se sa tobom da sa AutoCAD-om nemogu da se postignu sve zelje vezane za rendering. To se najcesce resava koriscenjem drugog programa. Za AutoCAD ja bih ti preporucio VIZ4 , sto verujem da mozes lako naci ili program koji je specijalno napravljen da radi zajedno sa AutoCAD-om pri izradi 3D Arhitektonskih Modela a zove se ACCURENDER Web Stranicu mozes posetiti na www.accurender.com Pozdrav, Toronto

Re:Program za 3D 7 years, 7 months ago #141

• prodanicd
  • Fresh Boarder
Probaj IronCAD
www.ironcad.com
za vise informacija nazovi 064 1159861 Dragan

Re:Program za 3D 7 years, 7 months ago #142

• milos
  • Expert Boarder
Ako je to zaista neki interesantan softver mozda bi smo mogli da ga zajednicki opisemo na Arhitektura.co.yu

Javite nam sta mislite o tome!

Re:Program za 3D 7 years, 7 months ago #143

• ateist
  • Fresh Boarder
Moj savjet je 3D Studio Max4-5 ili njegova \"osiromasena\" verzija 3D Studio Viz4(Viz za razliku od Maxa ima par dodataka u vidu plug-in za crtanje raznih vrata,prozora,drveca stim da je sve to vrlo \"sirovo\" a dok su neke vrlo bitne stvari izbacene za animiranje,sa napomenom da pokusas nabaviti i dobar plug-in za rendanje kao sto je Brazil rs(njegova cijena je oko 2000 eura)Obadva programa se lako mogu nabaviti na piratskom trzistu pa su za to vrlo i omiljena za plug-in brazil rs ces se morati malo vise potruditi da ga nabavis.Kako bilo rendanje je i bez njega nije lose(daleko iznad izrendisanih slika ArchiCAD-a ili AutoCAD-a.
P.S.
Moram te upozoriti da je Max(Viz) medju najboljima za modeliranje(ali mozda i najkomplikovaniji za nauciti).
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.08 seconds
tt-group