Moze li mi neko preporuciti koji program je najbolji za radenje zgrada, kuca i sl ...u 3d ???Unapred zahvalan
--------------------------------------------------------------------
vidi:
www.graphisoft.com
auto CAD + autodesk viz ili 3dstudio max i neces pogresiti
kombinacija archicad-artlantis. brzo se uci solidan rendering.
Zasto koristiti 3 programa, kada je dovoljan jedan - ArchiCAD! Autocad je CAD prethodne generacije.
Moj favorit je Architectural Desktop i Lightwave.
Ja koristim kombinaciju ... AutoCAD, ArchiCAD + ArtLantis ... moze se dosta toga odraditi, mada ne i sve shto zamislish.
Lightscape
Definitivno ArchiCAD.
ARCHITECTURAL DESKTOP 3.3
Hvala na ovim informacijama.
ako koristite auto cad,prvo izvedete projekat u navedenom programu u 2D i 3D, a ukoliko vas zanima rendering koristie 3D studio max,posto rendering u auto cad-u je mnogo \"hladan\"
Mora da se salis... Lightscape je program za rendering koji se koristi samo za to, a ako nekome treba program za projektovanje, mora potraziti resenje na drugoj strani. Lightscape daje dobre rezultate, ali je do njih jako tesko doći, pa smatram da za rendering treba razmotriti neko drugo resenje - FinalRender ili Mental Ray, na primer.
Ako je u pitanju cista arh.vizualizacija onda su dobri svi programi kao npr.MAX,CINEMA4D,Lightwave,Mental Ray i sl.Ako je u pitanju vizualizacija + svetlo onda je jedini izbor Lightscape i Inspirer,Lightscape na prvom mestu jer je daleko jeftiniji od Inspirer-a.To govorim iz vlastitog iskustva jer vec 6 godina svaki dan radim sa Lightscape-om i Inspirer-om.Inace licno smatram da je MAX nesto najlosije sto se je uopste dogodilo na 3D sceni.Sto se tice modeliranja,najbolje je raditi model za Lightscape u AutoCAD-u,eventualno Rhino.
Ok. A dali vi mozete recite meni kakvi efektbi bi dao Lightscape ako modelot bi bio reazliziran u ArchiCAD ?
Ja koristim AutoCAD za sve sto radim , jer u mojoj sredini (North America) se uglavnom koristi AutoCAD. Inace slazem se sa tobom da sa AutoCAD-om nemogu da se postignu sve zelje vezane za rendering. To se najcesce resava koriscenjem drugog programa. Za AutoCAD ja bih ti preporucio VIZ4 , sto verujem da mozes lako naci ili program koji je specijalno napravljen da radi zajedno sa AutoCAD-om pri izradi 3D Arhitektonskih Modela a zove se ACCURENDER Web Stranicu mozes posetiti na
www.accurender.com Pozdrav, Toronto
sve ono što je potvrdila istorija života na zem...
hvala,samo hobi
Heh... Ne znam, nazalost. Pare nisu problem, pa...