Prijatelji

psihologija
igre za decu
Baner
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Pocetnik
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Pocetnik

Pocetnik 7 years, 7 months ago #192

• pico
  • Fresh Boarder
Postovanje!Pisem vam iz Hrvatske.Moram priznat da su vam stranice fantasticne nema nikakvih primjedbi.Student sam trece godine Gradjevinskog fakulteta (pomalo pri kraju) a o AutoCAD u nemam pojma.Na nasem dragom fakultetu nam nisu pokazali ama bas nista vezano za doticni program.Mislim da je sramota sto student trece godine nama pojma (govorim u ime vecine)o autoCAD-u.Zamolio bi vas da me mozda malo uputite kako zapocet, evo upravo sam upisao tecaj AutoCADa. Mislim da bi za pocetak mozda to bilo dosta ali sumnjam da ce nas ista korisno naucit.Molim vas za par korisnih savjeta.Unaprijed Hvala!!!!!

Re:Pocetnik 7 years, 7 months ago #193

• kinkola
  • Fresh Boarder
a nisi razmisljao o tome da prodjes autocadovu bibliju... oko 1300 stranica, sve na pdf formatu...

Re:Pocetnik 7 years, 7 months ago #194

• kliker
  • Fresh Boarder
Pocni sa osnovnim stvarima uzmi par pocetnickih knjiga o autocadu i nemoj da preskaces stranice koliko god da su dosadne.
Nauci kako se prave osnovne vrste linija.
Kako praviti svoje linije.
Kako se prave razliciti slojevi.
Debljine linija u tehnickom crtanju.
Simboli.
Najvaznije komande offset snap i tako dalje.
I pocni polako da trazis lekcije na internetu.
Imas milion stranica sa tutorials o svim programima.
Ucestvuj na forumima i slobodno pitaj sta te zanima makar mislio da je to sramota i pitat i tako ces naucit.
Igraj se malo sa autocadom.
Probaj da si pravis listu skracenica koju mozes da koristis
na command line.
< uglovi
l linija
itd.
Dok ne usavrsis.

Toliko od mene
\"Life is short and so is money.\"

Re:Pocetnik 7 years, 7 months ago #195

• pico
  • Fresh Boarder
...cuvaj te se....muphineee <br><br>Post edited by: pico, at: 2004/10/16 13:19

Re:Pocetnik 7 years, 7 months ago #196

• misa
  • Fresh Boarder
prvo:
- glat odustani od kursa jer ce da te trajno onesposobi za cad (cad je napravljen tako da bilo sta mozes da nacrtas na milion nacina, odnosno onako kako tebi to najvise odgovara). na kratkom kursu cad-a nema vremena da ti pricaju o svim mogucnostima pa ces mozda preskociti bas onu koja tebi odgovara.
elem:
kupi lepo neku cad bibliju, ili neku knjigu od George Omura-e i spremi se za tih 1000 i jos nesto kusur strana - to ti je otprilike i 2d i 3d.

Ono sto ti je kod cad-a najbitnije je da ne biflas komande napamet, to ce doci praksom u crtanju, nego da ukapiras sistem - kako radi koordinatni sistem, logiku kucanja komandi, logiku operacija za uvozenje, izvozenje delova crteza i sl.

posle je sve nadgradnja

Re:Pocetnik 6 years, 4 months ago #470

• BRZI
  • Senior Boarder
Slozio bih se sa ovim zadnjim,a i sa predhodnim npr. ako ti ENG jezik nije previse stran dosta toga (sve) mozes naci u dokumentaciji koja ide uz program ,knjiga nije na odmet, ali pre svega vezba , po principu probe i greske za pocetak...
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.08 seconds
tt-group