Sajt (mozda je bolje reci: stranica) je izuzetno dobar i po sadrzaju i po odrzavanju. Nastavite tako. Sa postovanjem, Bratislav
--------------------------------------------------------------------
Svaka Vam cast ljudi, ko god da ste! Sajt je suuuuuuuuuupeeeeeeeeeej. Bas ono sto treba studentima arhitekture. Zelim Vam sve najbolje i na se da ce sajt opstati i biti sve bolji i bolji i bolji i tako...jednoga dana....postace najbolji sajt od svih najboljih sajtova na svim svetovima)))
sadrzaj sajta je kvalitetan, ali mislim da bi trebalo malo da se potrudite oko samog dizajna sajta. eventualno da ubacite sliku dana ili nesto slicno.... s postovanjem, Jelena
Sta bi ti konkretno promenila u samom dizajnu sajta?
vizuelnu koncepciju, boje, preglednost linkova i sveukupnu navigaciju kroz sajt; ok, pop-up prozori su verovatno neizbezni. ukratko, mislim da bi jedan sajt koji se bavi arhitekturom trebao biti dizajniran profesionalnije.
OK, radimo na tome, veruj da se prvi put ozbiljno bavimo ovim poslom tako da po malo i ucimo. Do sada smo najvise paznje polagali sadrzaju sajta. Online smo nepunu godinu dana, tako da nam je u ovom trenutku najvaznije da li jedan ovakav sajt treba da postoji kod nas i da li bi bio od neke koristi onima koji su na neki nacin vezani za arhitekturu. Za to nam je najmerodavniji faktor posecenost tako da smo, priznajemo, vise vremena utrosili na promovisanje nego na izradu sajta.
kolege, imate pozdrave iz banjaluke. mnogo uspjeha
tema je malo off-topic, ali drago mi je shto je sajt fino posecen ali mi je zao shto je forum jedva aktivan. Mladi arhitekti izgleda nisu mnogo prichljivi. onda je moje novo pitanje: Kako ih naterati da progovore? shalim se naravno, ali vishe slobode i komunikativnosti nije na odmet s obzirom da forum ima chlanove koji nikada nisu postovali. pozdrav chitaocima, Alex
Sajt je odlican u to nema sumnje ali uz ovaj forum koji je isto odlican trebao bi se na sajt ubaciti i chat gde bi posetioci mogli razmenjuju svoja strucna misljenja, da se druze i sl .... Razmislite o tome pa neka svako kaze svoje misljenje.
Cao Miljenko, Hvala na sugestijama i predlozima. Sad da ja tebe nesto pitam. Sta mislis koliko otprilike ima arhitekata, studenata arhitekture i zainteresovanih za arhitekturu u Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj (nase govorno podrucje)? Koji procenat njih koristi kompjuter? Koji procenat njih koristi kompjuter i internet? Koji procenat njih navraca na arhitektura.co.yu? Koliko je njih ISTOVREMENO na arhitektura.co.yu da bi mogli da chatuju??? Veoma malo nazalost! Za sada. A i ubuduce ne verujem da ce ovaj broj drasticno porasti. Jedino da ceo sajt radimo na engleskom pa da racunamo na ceo svet, ne samo na ove nase prostore. To i imamo u planu ali ne za neki skoriji period. Probali smo da sajt radimo na dva jezika, ali to je velika obaveza, kao da radite 2 sajta. Nas mnogo veci problem (koji nas bukvalno cudi) je zasto na forumu ljudi nemaju volje da diskutuju. A radimo ga kao i svi strani sajtovi. Zapocinjemo teme, reklamiramo teme na homepage-u, uz svaki clanak dajemo link da posetioci diskutuju o tom clanku, svaki posetilac moze da sam zapocne bilo koju temu, da izrazi svoje divljenje Rajtovoj kuci na vodopadu ili da pita koliko kosta beli cement u Grckoj... I opet nista! Ne stidite se valjda foruma?! Sve vise i vise pomisljamo da je ipak malo onih koji bi nasli nesto interesantno za sebe na arhitektura.co.yu. Da je ovo sajt o sportskim kladionicama ili erotici, prica bi bila drugacija. Forum bi bio krcat temama, imali bi ste i s kim da chatujete na sajtu, a i nasa bi zarada bila solidna. Ali to nam nije bila ideja. Ideja je bila napraviti sajt o arhitekturi za arhitekte i studente arhitekture.
To je sve istina sto si rekao voleo bi i ja da forum bude sto vise posecen ali treba vremena i strpljenja. Siguran sam da ce ovaj forum zaziveti. Pozdrav
Sajt mi se mnogo svida nasao sam dosta toga i korisnog sto mi je dosta pomoglo (razne osnove i sl ..) Sve u svemu sajt je dobro dizajniran , raznovrstan i zanimljiv sto je najbitnije , bilo bi jos bolje kad bi se jos ovaj forum bolje razradio. samo neka se tako nastavi i ovaj sajt ima lepu buducnost. Pozdravljam sve studente Arhitektonskog fakulteta u Banjaluci a posebno drugu godinu :0) a i sve ostale
Sajt je odlichan, i vec sam ti o tome pisala ranije. Razlog zasto ljudi ne posecuju forum ili pak posecuju, ali ne pisu nista, je mozda u tome sto se mnogi stvarno stide ili plase. Svidja mi se jdan buduci kolega, koji ima milion pitanja oko prijemnih ispita. Tako bi trebali svi da radimo. Zemlja nam je mala, mnogo nas zivimo vani, ali se trebamo drzati zajedno. Tvoj sajt je divna prilika za tako nesto. moje cestitke, i kako su ti vec rekli. treba strpljenje, arhitekte nisu obichni ljudi i njima treba vreme da se prilagode.
bok! pisem Vam iz Zagreba i mogu vam rec da vam je site bas super! bas nesto sto nama fali...hm, da..vec sam proucio sve moguce sadrzaje, i to je super neki od onih siteova o fakultetima (npr. onaj u Nisu) vam ne rade, ili bar meni pa bi ih mogli popravit..., a kad ste vec tu mogli bi i uvrstit Arhitektonski Fakultet u Zagrebu. Inace site vam je.... bas super!
Sajt je super i ideja da se na jednom mestu okupi veliki broj studenata arhitekture ili mladih arhitekata.Student informatike iz Kragujevca
Sajt arh. fakulteta u Nisu nikada nece ni proraditi. Zaboravi to! Mozes li nam dati adresu zagrebackog arhitektonskog fakulteta?
Sajt je COOL!
cao Nislije, super... svaka cast!!! Mi smo planirali nesto slicno u Novom Sadu, ali usled raznoraznih objektivnih i subjektivnih okolnosti to je sad malo stopirano. Naime, posto smo apsolventska generacija (druga u NS-u) sad smo lagano presli ritam rada pa bas sa vremenom i ne stojim najbolje ali nao se da cemo u perspektivi moci ipak da ostvarimo svoju prvobitnu zamisao. U svakom slucaju Vama veliki pozdrav i podrska sa severa. Redovno Vas posecujem i stvarno postujem Vas trud. Ovako nesto je nedostajalo i da je vise ovakvih stvari nasa arhitektonska stvarnosti bi sigurno bila svetlija. Sajt je odlican, mislim da i dalje treba da ostane prvenstvaeno namenjen studentima, ovi stariji na zalost u manjem broju koriste internet pa stoga mozda jos neke promene i poboljsanja mogu da idu u tom smeru. Moj predlog je mozda da se ubace neke posebne sekcije za neke vrste novosti, mozda i organizovane po fakultetima gde bi svako slao vesti a vi ih postavljali u odgovarajucu sekciju... ideja, mozda. U svakom slucaju veliki pozdrav i podrska iz Novog Sada. Vasem web masteru cu poslti moju adresu pa mozemo i da se dogovorimo o nekim vidovima saradnje, zasto da ne.
Ideja o nastanku sajta je fantasticna, kao i njegova registracija pod domenom *.co.yu. Teme su dobre, i zelim vam mnooogo sponzora (reklame i linkove za monoge firme koje prodaju namestaj, gradjevinski materijal, linkovi i preview tema iz raznih casopisa o arhitekturi...). Jedina zamerka bi bila vezana za izgled uvodne strane koja bi trebalo da je malo manje napadna, malo vise transparentna i mozda napravljena tako da se sama optimizuje prema rezoluciji ekrana user-a (ko se bavi arhitekturom sigurno ne koristi monitor maximalne rezolucije 800x600(!) jer na 1600x1200 izgleda prilicno usko, a mora da se skroluje dosta da bi se pregledao celokupan njen sadrzaj).
Novi design sajta je u pripremi. Mozda nece tako skoro docekati svetlost dana, ali radimo na njemu. Rezolucija 800x600 danas je nekakav standard. Sajtovi u rezoluciji 1600x1200 bili bi ipak \"prekrupni\" narocito danas kada mali broj ljudi ima monitore od 19\".
pa stvar je u tome shto ljudi sa ovih teritorija nisu naviknuti na internet komunikacije. ali,pokazalo se da je moguce da se navuku i posle teshko skidaju, jer istovremeno postaje opasna droga. Zato treba istrajati u veri u forum i potencijalni chat communication preko ovog sajta,jer upravo postojanje tih stvari moze da posluzi kao motiv da one i zazive u pravoj meri.Ponekad mora da prodje odredjeno vreme, i/ili da se dese neke stvari, da bi ljudi uvideli znachaj elektronskih veza. Ali isto tako, arhitekte su VEOMA zauzeti ljudi (za sad znam - studenti 1000% ), i nemaju vremena za lagodno chavrljanje,pa makar i o tim stvarima, nego ih vishe zanima konkretno struchno razmenjivanje informacija i ideja o odredjenim problemima.
GW CADblocks je softverski 2D paket za AutoCAD ...
Treba da nacrtam frontalnu perspektivu kompozic...
Sve je ovo lepo, al polako najlepša i najpopula...