Da li bi u nasoj zemlji trebalo organizovati neki CAD konkurs poput onog prikazanog na
www.arhitektura.co.yu/images/Cad/avatech_prize2001 Da li bi ste se vi odazvali? Sta mislite o tome da sajt Arhitektura.co.yu organizuje jedan takav konkus na kome bi svi posetioci mogli da posalju svoje radove, pa da se onda najbolji izaberu po principu glasova posetilaca? Ovom prilikom pozivamo i potencijalne sponzore nagrada da se jave.
--------------------------------------------------------------------
Ideja je Ok, s tim shto sumnjam da jedan (ipak) ambiciozan projekat moze stimulisati i onako prezauzete studente vrednim nagraa. BTW javlja se i problem nelegalnog softwarea
Nisi razumeo Alex. Ne bi bilo potrebno raditi nista specijalno za tu priliku nego samo odabrati neki najbolji rendering koji imas u svojoj kolekciji i poslati ga na konkurs.
Ok, sada je jasnije i predlog je dobar, s tim shto mislim da je josh uvek rano za tako neshto ... pitanje: kako omasoviti posetu ovog sajta? ako se pronadje odgovor pa josh bude i nekih rezultata, onda bi tako neshto imalo smisla. Pozdrav, Alex
Kako omasoviti posetu sajta? Radimo na tome vec godinu dana, mada to nije bas tako jednostavno. Doziveli smo da najpopularniji kompjuterski casopis Mikro u svom aprilskom broju prikaze nas sajt u Vodicu kroz web. Posecenost sajta u aprilu je oko 120 poseta dnevno. Ubedljivo najvise u Jugoslaviji (u ovoj klasi). Znamo da je i to jos uvek malo!
Moram da se javim ponovo i da kazem sta mi smeta u vezi ove ideje o CAD konkursu(i o svim CAD konkursima uopste). Naravno da je vazna prezentacija rada, ali nije najvaznija.Onaj ko pobedi na tom konkursu ne znaci i da je dobar arhitekta.U zadnje vreme se opterecujemo raznim programima za projektovanje i vizuelizaciju(naravno da sam i ja medju njima),a ne obracamo paznju na najvazniju stvar. NAJVAZNIJA STVAR JE I D E J A. Mi danas gleo radove na izlozbama,i kazemo:\"Boze,kakva prezentacija!\". A sta je sa onim:\"Boze kakva IDEJA!!!\". Realno prikazan rad je dopadljiv, dok dobra ideja pobedjuje,pa makar nacrtana i na salveti! \"Ne postoji primitivan covek,postoje samo primitivna sredstva.Ideja je stalna,jednako silna vec od pocetka.
Koji program ste koristili za ovaj projekat?
Ovi renderi su jednostavno fantastični. U kom p...
Ineresantno resenje i objekat ucelini, posebno ...