vashe mishljenje o pristiglim radovima o kvalitetu renderinga ali i arhitekturi koja je tamo prikazana? mozda i ja iznesem svoje mishljenje ali to sad nije zgodno s obzirom da sam i sam jedan od uchesnika (a opet cenim rad (i trud) svih svojih kolega) NARAVNO! bilo bi lepo da se uzdrzite od negativnih komentara, i iznesete samo one pozitivne tj. u obzir dolaze samo pohvale, pls
--------------------------------------------------------------------
Pristigli radovi su po mom mislenju na dosta visokom nivou ako uzmemo u obzir, da su to vecinoma radovi studenata.U renderima fali nekoliko detajla in trikova, koji bi u veliko promenili izgled samih radova.Sama arhitektura radova je na studentskom nivou. Sa tim mislim, da su bez autorskog pecata a ima pokusaja prestici ta nivo. Sto je veoma pohvalno.Vec sam prije neko vreme predlozio rubriku za izlozbu i komentare radova. Pa i negativnih komentara, sto bi po mom mislenju diglo kvalitetu pojedinih radova.Takodje bi bilo dobro otvoriti rubriku za takozvane Tutorijale pomocu kojih bi se pocetnici ucili od iskusnijih kolega kako i sta napraviti sa orudjem kao sto je ArchiCAD.Evo ja sam spreman napisati prvi takav tutorial...

Za kusnju:
www.3delavnica.com/portfolio/filip/slika1.jpg
U renderima fali nekoliko detajla i trikova, koji bi u veliko promenili izgled samih radova. slazem se, mada tu treba uzeti i tehnichke mogucnosti kojima se raspolaze, moj rad je konkretno iz oblasti urbanizma i samo generisanje 3d modela je bio jako naporan i mukotrpan posao za moj rachunar sa 256MB RAM-a. Ako imash neki savet za prevazilazenje ovih teshkoca, reci ... unapred zahvalan. Sama arhitektura radova je na studentskom nivou. Sa tim mislim, da su bez autorskog pecata a ima pokusaja prestici ta nivo. Sto je veoma pohvalno. mislim da je i sa drugima slichan sluchaj, ali na svom primeru znam da su mi kreativnost i (manje vishe) inventinost bile jako ogranichene, iz chega proizilaze ovakvi rezultati i moze se reci manje avangardan pristup projektovanju.Jednostavno pri planiranju naselja (redovan studentski projekat na Urbanizmu 2) dobili smo realne usove - postojecu lokaciju u Nishu a samim tim sledi prilagodjavanje okruzenju (kako estetski tako i funkcionalno), zatim prirodnim uslovima (reljef i polozaj, podzemne vode, ruza vetrova)... zatim slede zakonski propisi, u Srbiji stambeni objekti moraju imati kosi krov, spratnost objekata na datoj lokaciji ogranichena na P+6, ukopavanje nije dozvoljeno... zatim sledi program projekta gde treba smestiti trazene funkcije, odredjeni broj ljudi i parkiralishta i sl.... na kraju dolaze i asistenti sa svojim predlozima i preporukama (mada moram da o poshtovanje chitavoj katedri za Urbanizam u Nishu).Tako se stvara (vidish i sam koliki) prostor za manevrisanje nashe kreativnosti ... a avangardnost koju bi studenti morali posedovati na neki nachin sputava
mislim da bi bilo dobro da nakon svakih par dana postavite pregled rezultata konkursa.
U tom slucaju bi doslo do favorizovanja trenutno vodecih radova.
Koji program ste koristili za ovaj projekat?
Ovi renderi su jednostavno fantastični. U kom p...
Ineresantno resenje i objekat ucelini, posebno ...