I ja sam za tako nesto...
Kao prvi preduslov bi trebali malo da ozivimo ovaj forum. Kao sto sam i prije rekao, izgleda da ima dovoljno clanova (150+?), ali sam broj novih poruka govori kako se rijetko pristupa diskusijama.
Ovo je veoma zabrinjavajuce ne samo zato sto kao arhitekti, studenti , ljubitelji arh. i ostali, trebamo da dajemo doprinos prmociji arh., nego i konstruktivno sudjelujemo u razvijanju sopstevnih sposobnosti.
Ja sam za organizovanje serije konkursa, ili bolje reci, virtualnih studija (radionica), bez obzira da li uradjenih na archi, autoCadu ili rukama. Radije nego da napravimo jedan konkurs koji ce trajati par mjeseci, pola godine i na koji ce se odazvati par ljudi, a za vrijeme koga ce svi izgubit interes, bolje je da svakog mjeseca ili par sedmica dajemo odredjene teme na koje cemo predstavljati svoje radove, makar to bile samo i malo-razradjene ideje.
Mislim da ovako ima vise potencijala da se u ljudima probudi razlog i zelja za diskusijom, komentarima, itd. Teme rada ce se mjenjati, i svako ce moci da dadne prijedloge za buduce. A u pravo iz razloga da ce teme trajati samo npr. dvije sedmice, radovi ce biti zanimljiviji, istinitiji, i bit ce dobra vjezba za razvijanje sopstvenih kvaliteta i konstruktivog dijaloga...
Pozdrav
Koji program ste koristili za ovaj projekat?
Ovi renderi su jednostavno fantastični. U kom p...
Ineresantno resenje i objekat ucelini, posebno ...