Prijatelji

psihologija
igre za decu
Baner
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

koliko su (pot)placeni umovi(nasi)?
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: koliko su (pot)placeni umovi(nasi)?

koliko su (pot)placeni umovi(nasi)? 6 years, 2 months ago #527

• demba
  • Fresh Boarder
Zbog cega se na konkursima ne pla aju adekvatne cijene za intelektualni rad, jer kada se obracuna samo rad(satnica) na crtanju po satu ispada da u biti mi zidamo, a ne projektiramo!

Re:koliko su (pot)placeni umovi(nasi)? 6 years, 2 months ago #528

• milos
  • Expert Boarder
Zidari imaju dnevnice po 40-60 evra. Za prosecan konkurs treba mesec dana da se odradi. Znaci da bi se izjednacili sa zidarima, moramo na tom konkursu da zaradimo bar 1800 evra.

Re:koliko su (pot)placeni umovi(nasi)? 6 years, 2 months ago #529

• demba
  • Fresh Boarder
A kako se izjednaciti sa zidarima kada oni dobiju na ruke svoju satnicu, a mi?Placas rezije, tonere, papire, kompjutere, jednom rjecju kreditiras investitore, i vec potrosis sve ono sto bi trebala biti dobit, kada se netko mozda smiluje da te plati!!!....molio bih sve neka se jave koji mogu ostvariti ,,zidarsku satnicu\"?

Re:koliko su (pot)placeni umovi(nasi)? 6 years, 2 months ago #537

• BRZI
  • Senior Boarder
Ja neznam takvoga sto neznaci da nepostoji neko, ali ipak nece valjda vecno da bude tako.

Re:koliko su (pot)placeni umovi(nasi)? 6 years, 1 month ago #564

• mareee
  • Fresh Boarder
Sto se tice rezsija tonera i kompjutera. Uzmite za svaki posao avans. Avans je deo cene projekta koji se placa unapred

Sto se tice zidara, uvek mozete da radite kao zidari, ako vam fali novca. Tacnije zidarsku dnevnicu cete brzo dostici samo treba da dodje vreme za to. Zidar od 40eur, svoj posao zna, a da li vi znate svoj???????????

Cena je merilo znanja i onoga sto vi mozete za te pare da pruzite.

Isto tako raspitajte se za koliko vremena neki drugi ljudi urade neke projekte. Mozda je problem u vasoj brzini(neefikasnosti) ili u neznanju. Znam neke ljude koji idejni projekat za stambene zgrade od 3000m2 rade za najmanje 2radna dana. Da li to znaci da treba da dobiju 40eurx16sati=640eur ?

Za takav projekat se dobija oko 6000eur

Njihove su dnevnice mnogo vece zato sto su efikasni i uigrani. Mislite o tome

Re:koliko su (pot)placeni umovi(nasi)? 5 years, 11 months ago #646

Boris Podreca skoro kaze da jedino arhitekti hoce da rade bez place. nikad,kaze, nece slikar da slika bez da ima neku korist,i dizajner zahtijeva nadoknadu, jedino arhitektima je dovoljna (i vise od toga) satisfakcija u samom ostvarenju objekta.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.07 seconds
tt-group