Prijatelji

psihologija
igre za decu
Baner
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Studentske ekskurzije
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Studentske ekskurzije

Studentske ekskurzije 7 years, 7 months ago #220

• ...starije
Nas zemljak Igor koji studira u Milanu poslao nam je putopis sa svoje ekskurzije u Francuskoj. Taj clanak mozete procitati na sajtu. Da li ce u nasoj zemlji takve studentske ekskurzije postati uobicajene? Sta mislite o tome?
--------------------------------------------------------------------
Pozdrav svima, posebno kolegama iz Milana. Sto se tice ekskurzija, ona su kod nas na fakultetu u Novom Sadu vec sada stvarnost i jedna lepa tradicija. Za protekle tri godine od ukupno sest koliko fakultet postoji organizovali smo tri velike ekskurzije. Ove krace obilaske i posete ne racunam. Prvo, 2000-te smo bili u poseti Pragu, uglavnom studenti prve i druge generacije (tada cetvrta i peta godina). Prosle godine prva generacija pojacana sa petnaestak ljudi sa moje, druge upisane, generacije bila je na apsolventskoj ekskurziji u Becu. Pored svega sto Bec pruza posetili smo i njihov arh, fakultet gde nas je primio njihov dekan, a kroz fakultet proveo asistent Mladen Jadric, na nasem jeziku smo culi mnogo toga i o gradu i sistemu skolovanja a posebno o polozaju mladih arhitekata u Austriji. Ove godine moja generacija ('78) je bila na apsolventskoj ekskurziji u Parizu. O Parizu ne bih mnogo, svi znamo sta nudi i pruza u arhitektonskom pogledu, istakao bih sjajnu atmosferu i veliku zelju svih da sto vise vide i posete. Takodje smo posetili i Stirlingovu galeriju u Stutgartu i odvojili par sati za posetu starom centru Strazbura i naravno novom objektu Evropskog parlamenta kao i zgradi Suda za ljudska prava (Richard Rogers). Takodje pored ovih ekskurzija studenti iz Novog Sada su vec sest godina redovni na letnjim skolama u Finskoj, Nemackoj, Spaniji, Svedskoj, Makedoniji, Italiji... Moje licno misljenje da ovakvi putevi u perspektivi predstavljaju jedini nacin da se bude deo sveta, nesto videti svojim ocima i u knjigama nije isto, naravno. Takodje pozdravljam to sto dajete prostor da se objave price sa ovakvih putovanja.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.06 seconds
tt-group