MASOVNI ODAZIV NA MIKSEROV REGIONALNI KONKURS

Kulturna organizacija Mikser iz Beograda sa ponosom objavljuje da je na upravo okončani konkurs „Young Balkan Designers“ pristiglo blizu 400 radova iz oblasti industrijskog dizajna iz zemlje i regiona. U odnosu na prošlu godinu broj prispelih prijava veći je za čitavih 100 % što nesumnjivo ukazuje na dizajnerski „bum“ u regionu i opravdava odluku Mikser tima da svoju već priznatu nacionalnu platformu „Young Serbian Designers“ razvije u regionalni konkurs koji okuplja mlade dizajnere iz cele Jugoistočne Evrope, od Beča do Istanbula. Na konkurs su stigle prijave iz 15 zemalja okruženja.

Kao što je i najavljeno, žiri kojim predsedava Konstntin Grčić, renomirani dizajner koji je u Majamiju upravo proglašen za svetskog Dizajnera godine, saopštiće rezultate 20. januara. Najbolji radovi će premijerno biti predstavljeni na štandu „Young Balkan Designers“ na najprestižnijem međunarodnom sajmu dizajna u Milanu sredinom aprila, a potom i krajem maja na beogradskom Mikseru 2011, najvećoj regionalnoj platformi kreativnosti i inovativnosti. Selekcija „Young Balkan Designers“ potom kreće na evropsku turneju koja će Beograd povezati sa gradovima Sofijom, Zagrebom, Skopljem, Ljubljanom, Bečom, itd.

MIKSER je multidisciplinarna, multikulturalna platforma koja se bavi afirmacijom kulturne industrije regiona i organizacijom najvećeg regionalnog festivala kreativnosti. MIKSER FESTIVAL se odvija u poslednjoj nedelji maja u industrijskoj zoni Beograda.

DIZAJN. UMETNOST. KOMUNIKACIJE. ARHITEKTURA. EKOLOGIJA. BIZNIS. MUZIKA. TEATAR. FILM. KULTURNI DOGAĐAJI. PREDAVANJA. IZLOŽBE. KONKURSI. RADIONICE. KURSEVI. PUBLIKACIJE. WEB.

Za sve dodatne informacije: Ivana Ibraimov / Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. / +381 (64) 25 05 124

Kej oslobođenja 3 / 11080 Beograd / +381 11 210 84 82

http://www.mikser.rs