Projekti stambenih objekata

dalibor_gavrilovic Lokacija se nalazi u Nišu, u naselju Duvanište. Teren je ravan. Sa zapadne strane graniči je ulica Majakovskog, dok se uvode nove stambene ulice sa severa i juga lokacije, a na istoku se planira izgradnja bulevara Medijana.

damir halilovi Ovo je projekat za stambenu zgradu koja se nalazi u gradu Banjaluci u naselju Centar-Istok. Lokacija se sastoji iz dvije parcele u ulici Milana Rakića, a parcele su pozicionisane neposredno na obali rijeke Vrbas.

zlatibor vilaStambena vila nalazi se na Zlatiboru. Objekat je povrsine oko 80m². Konstrukcija se sastoji iz dela koji je drven sa poluoblicama kao zavrsnim elementom na fasadi, i dela u kojiem preovladava siporeks 12 kao konsruktivni element.

vilaStambena vila nalazi se neposredno kraj Jadranskog mora u Budvi. Objekat se sastoji iz 32 stambenih jedinica-apartmana u dve lamele spojenih restoranom sa bazenom ukupne kvadrature oko  3000m².

solarna kucaSolarna kuca na strmom terenu, autor: Darko Milcic, student FTN-a u Kosovskoj Mitrovici, smer Arhitektura.

stambenaZadatak nam je bio da na prostoru Kosančićevog venca, lokacija između ul. Velike stepenice, Male stepenice, Karađorđeve i Kosančićevog venca, uradimo preparcealizaciju i da isprojektujemo stambeni objekata Po+P+3.

kucaЛокација се налази у Нишу, у приградском насељу Бранко Бјеговић, на северном ободу градског језгра, предвиђене су породичне куће спратности По+П+1.

stambenaOvo je stambena zgrada sa lokalima u prizemlju i ulazom u podzemnu garažu. Spratnosti P+5. Zgrada je ne standardnog tipa. Na spratu su 3 stana od kojih su 2 u jednoj etaži a jedan od njih je dvoetažni (dupleks).

Studentski rad porodicne stambene zgrade, seminarski rad na prvoj godini Arhitektonskog fakulteta.

Zgrada se sastoji iz dvije lamele, a lamela sadrzi po dva stana na stepenistu. Zgrada je dimenzija 38m x 14m. Jedan stan je trosobni, dok je drugi dvosobni, s'tim sto se na zadnjoj etazi nalaze dva dvosobna stana.

Projekat iz predmeta Bioklimatsko projektovanje sa temom "Kuca na rubu stene", autor Aleksandar Vujovic, apsolvent FTN-a u Kosovskoj Mitrovici.

 Da bi se u Nišu rešio problem nedostajućih mesta u domovima a na lokaciji "Tehnički Fakulteti" u Nišu omogućio adekvatan sociološko-urbani razvoj područja, predložen je projekat studentskog doma kapaciteta 400 postelja.

Projekat sledi osnovne karakteristike stare srprske tradicionalne kuce, kako u materijalima, tako i u fizickoj i funkcionalnoj organizaciji.

Stambena zgrada sa zadatim gabaritom, veličinom stanova, određenim stepenišnim prostorom, uz izradu lokala u prizemlju.

Studentski domIdejni projekat studentskog doma na predmetu Projektovanje stambenih zgrada.

Stambena zgradaIdejni projekat stambene zgrade radjen na predmetu Projektovanje stambenih zgrada.

Stambeni objekat ispratio je potrebu smještanja dva trosobna i jednog jednosobnog stana na etaži, spratnost S+P+4, reprezentativnih fasada zbog karakteristika urbanističke lokacije.

Dvojna trosobna kuća za 2 porodice. Projektovano na prvoj godini studija iz predmeta arhitektonska sinteza.

Objekat kolektivnog stanovanja. Objekat je projektovan na drugoj godini studija, na predmetu arhitektonska sinteza, i predviđen je za područje Podgorice (lokacija je neodređena).

Moderno individualno stanovanje. Arhitektonska sinteza - 1. god studija.

Oblik i materijalizacija, iako na prvi pogled nema veze sa stambenom gradnjom ovog kraja, direktno je vezana za tradicionalnu arhitekturu uz modifikaciju prostora, da bi se dobio savremen, za današnje uslove, stambeni prostor.

Projekat ekološkog naselja sa principima bioklimatskog projektovanja.

Objekat je deo celine od 5 tipskih objekata predviđenih za višeporodično stanovanje, sa po 3 stambene jedinice na etaži, poslovnim prostorom u prizemlju i parking prostorom u suterenu.

Tema projekta na predmetu Urbane rekonstrukcije istoimenog smera - interpolovani objekat na ugaonoj poziciji, nova izgradnja u tradicionalnom gradskom tkivu - "Klub umetnikovih prijatelja".

Tema je objekat ekskluzivnog stanovanja sa trgovinsko-poslovnim sadržajima u prizemnoj etaži.

Sintezni projekat I, maj 2002.

Projekat ove individualne stambene zgrade je namenjen manjim porodicama, tročlane-cetvoročlane, za udobno življenje.

Projekat kolektivne stambene zgrade na predmetu Projektovanje stambenih zgrada.

Rešenje interpolacije predmetu Projektovanje stambenih zgrada.

Objekat se nalazi u stambenom naselju "Knjaževačka-jug" u Nišu, na desnoj obali Nišave. Parcela je na ravnom terenu i nalazi se u neposrednoj blizini reke, tako da zadnje dvorište gleda na reku.

Tema je objekat ekskluzivnog stanovanja različitog tipa. Lokacija je ugao Bulevara Kralja Aleksandra i Ulice žarka Zrenjanina.

Tema je jedno-porodično stanovanje na Novom Beogradu. Tačna lokacija je Blok 44 i to trenutno neizgrađeno područje koje gleda na Savu i Adu Medjicu.

Projekat stambeno-poslovnog objekta u ulici Laze Kostića u Nišu.

Projekat stambene zgrade u niškom naselju Čalije. Projektom se predviđaju lokali u prizemlju i po četiri stana na spratu za tročlanu-četvoročlanu porodicu.

Projekat porodične kuće na brdu iznad Njegoševe ulice u Nišu

U centru Niša, na raskrsnici dve prometne ulice bilo je potrebno projektovati zgradu za kolektivno stanovanje sa poslovnim prostorom u prizemlju.

Studentski rad na predmetu Projektovanje stambenih zgrada na temu individualne porodicne kuće.

Lokacija je u samom centru grada Niša. Na levoj strani vidi se zgrada iz perioda između I i II svetskog rata bogate plastike i teksture.

Prijatelji

psihologija
igre za decu