Vesti

BINA Blok 37

Beogradska internacionalna nedelja arhitekture - BINA će, u saradnji sa partnerima projekta EU Višegrad fonda, 22. maja realizovati radionicu pod nazivom “Zajedničko planiranje bloka 37”, čiji je cilj da ojača vezu između stanovnika i otvorenog javnog prostora ovog bloka.

Think brick

U Kikindi u Terra studiju će 14 aprila biti održana velika međunarodna arhitektonska izložba Think Brick i simpozijum studenata i profesora arhitekture sa 7 Univerziteta Jugoistočne Evrope.

Housing

U izložbenom prostoru galerije „Paviljon“ u Niškoj tvrđavi od 23. do 27. novembra 2021. godine održaće se, četvrta po redu, međunarodna izložba o savremenom stanovanju, STANOVANjE – HOUSING 21. Svečano otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 23. novembar sa početkom u 19 časova.

Samoodrživi grad

Beograd je grad koji izlazi na dve reke, a ujedno je uzdignut na sedam brda. Biti blizu vode, a biti uzdignut, odlična je propozicija Beograda.

Bina 16

Šesnaesto izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA biće održano od 22. aprila do 20. maja 2021. u organizaciji Društva arhitekata Beograda i Kulturnog centra Beograda. U fokusu ovogodišnjeg BINA programa je Beogradska škola stanovanja, koja svojom širinom obuhvata brojne podteme (urbanistička rešenja, stambene sklopove, javne prostore, zelene površine, saobraćajna rešenja i komunikaciju, prateće funkcije, organizaciju stana, konstruktivne sklopove, materijalizaciju, detalje...) bliske kako stručnjacima, tako i najširoj publici i neposrednim korisnicima tj. stanarima.

Minimalan stan - maksimalan standard

Božidarac Digital i BINA vas pozivaju na Urban Talk 1 Minimalni stan/Maksimalni standard – Test 2020 u petak, 15. maja, u 19.00. Zainteresovana publika moze prisustvovati razgovoru putem linka.

Jubilarna 15. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture

Petnaesta Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) održaće se od 7. do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu - Kulturni centar Beograda, Trg Republike - plato ispred Kulturnog centra, Galerija Kolektiv, Galerija Fakulteta likovnih umetnosti, BINA paviljon - dvorište grafičkog odseka FLU, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Medicinski fakultet u Mariboru, detalj © Maja Sokolić

Izložba Borisa Podreke (1940) biće predstavljena krajem januara 2020. godine u Beču u zgradi koju je ovaj austrijski arhitekta sam rekonstruisao.

South Balkan Investment – Arhitektura modernog doba

Kompanija „South Balkan Investment” izgradiće do kraja 2020. godine pametne, „smart”, apartmane na Zlatiboru – zahtevno arhitektonsko rešenje koje odgovara na najviše svetske standard.

Međunarodna izložba "Stanovanje-Housing 19"

Po treći put, zvučna imena svetske arhitekture svoja dela predstavljaju u Nišu.

Održiva arhitektura - Energetska Efikasnost

Zadovoljstvo nam je da Vas obavesitmo da će se Treći međunarodni Kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST sa pratećim predavanjima, izložbama i tribinama održati od 4. do 6. oktobra 2019. godine u Beogradskoj kinoteci, sa ciljem da se afirmiše jedna od najzančajnijih tema savremene arhitekture – održivost i energetska efikasnost.

Seminar Arhitekti / Projektanti / Praktičari

Juče je u hotelu Crown Plaza održan seminar za profesionalce iz oblasti arhitekture i građevinarstva, a u okviru Beogradske Internacionalne Nedelje arhitekture (BINA 2019) koja se održava po četrnaesti put sa temom POZITIVNO-AKTIVNO.

14. Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture

Tema četrnaestog BINA festivala POZITIVNO/AKTIVNO skreće pažnju na aktuelne i vanvremenske primere delovanja u urbanističko-arhitektonskoj praksi koje karakteriše pozitivan i proaktivan pristup razumevanju i rešavanju prostornih problema.

Dani arhitekture Banjaluka 2018.

Istraživački centar za prostor po četvrti put organizuje Dane arhitekture Banjaluka koji će se održati u periodu od 2. do 10. juna.

Dan arhitekture u okviru BINA 2018

13. Beogradska inetrnacionalna nedelja arhitekture Svečano obeležavanje Dana arhitekture.

13. Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture

Tema jubilarne Trinaeste Beogradske Internacionalne Nedelje Arhitekture koja će se održati od 10. do 31.05.2018. godine je BINA 2018/OD COMMUNIS DO KOMUNIKACIJA.

Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE 2018

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na 44. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE 2018, koji okuplja vodeće kompanije iz svih segmenata građevinske industrije iz zemlje, regiona i sveta.

Salon arhitekture u Novom Sadu

DaNS – Društvo arhitekata Novog Sada poziva sve zainteresovane da prijave svoje radove za izlaganje na 20. Salonu arhitekture koji će se održati u Novom Sadu od 3. do 12. juna 2016. godine.

Otvaranjem izložbe RIBA President’s Medals 2015, Arhitektonski fakultet u Beogradu, 4. aprila na Dan studenata Beogradskog univerziteta, zvanično počinje program obeležavanja 170 godina visokoškolskog arhitektonskog obrazovanja u Srbiji.

Gradska kuća, 11. septembar 2015.godine

Arhitekte koji žele da čuju više o uspešnom radu putem interneta i Elance platformi kao vodećoj kompaniji za online rad pozivamo na besplatnu radionicu u Biznis centru

BASF BASF je objavio da lansira na tržište svoju najnoviju proizvodnu liniju, Master Builders Solutions, namenjenu građevinarskom tržištu u Evropi. Ova svetska proizvodna linija jača usmeravanje BASF-a ka industriji.

hiCAD Granicom Konkursa obuhvaćen je deo centra Sremskih Karlovaca koji se sastoji od trga Branka Radičevića, trga Patrijarha Brankovića i prostora između saobraćajnog pravca Subotica – Beograd i ulice Ivana Mažuranića.

ulupuds Konkurs je raspisala francuska fondacija Jacques Rougerie početkom februara. Žiriranje je završeno u novembru, dok je svečana ceremonija dodele nagrada i prezentacije projekata održana u Institut de France-u 10. decembra.

carobni_izlozi Projekat pod umetničkim vođstvom francuske dizajnerke Solin d’Abovil okupio je studente nekoliko fakulteta i umetničkih škola iz Beograda – Akademije lepih umetnosti, Fakulteta za medije i komunikacije, Visoke škole strukovnih studija Beogradska Politehnika i Arhitektonskog fakulteta.

ulupuds Велика “РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА УЛУПУДС-а 1953.-2013.” са припадајућом репрезентативном монографијом и пратећим програмом, која ће се одржати од 11.-26. јуна 2013. у изузетном простору Изложбеног салона на Андрићевом венцу 2, посвећена је прослави 60 година постојања УЛУПУДС-a.

mikser_2012 MIKSER FESTIVAL 2012 održava se od 25. maja do 2. juna na novoj lokaciji, u uzbudljivoj, ali zanemarenoj, četvrti u samom centru Beograda – Savamali, čija revitalizacija postaje centralna tema ovogodišnjeg festivala.

6. beogradska internacionalna nedelja arhitekture/BINA 2011. koja se održava od 5. do 15. maja 2011. godine, pod nazivom ODRŽIVO/NEODRŽIVO tokom koje će se predstaviti veliki broj stranih i domaćih predavača kao i preko 15 izložbi.

Međjunarodni Sajam građevine 2011 - Istanbul i ove godine predstavalja inovacije koje učesnicima daju orijentaciju i smernice za buduće delovanje na ovom sektoru.

Pobednici međunarodnog takmičenja za studente arhitekture i dizajna Trimo Urban Crash su poljski studenti Vojčeh Novak i Martinika Bjelavska s Arhitektonskog fakulteta u Glivicama.

young_balkan_designersU galeriji “Ozon” biće predstavljeni prototipovi mladih dizajnera iz oblasti industrijskog dizajna koje je stručni žiri proglasio za najuspešnije na konkursu „Young Balkan Designers“.

festival_sundMeđunarodni festival grupe studenata umetničke produkcije na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu Š.U.N.D. (Šta Umetnost Nudi Društvu) biće održan u Beogradu, u prostorijama ArtCENTRA od 5. do 11. maja.

schindler_awardSchindler Srbija sa ponosom objavljuje da je 14. januara u Berlinu, na svečanoj dodeli jedne od najprestižnijih nagrada iz oblasti arhitekture u Evropi, u kategoriji nagrada vaspitnim institucijama, dobio i Arhitektonski fakultet u Beogradu.

pablo_camposObzirom da je dr Pablo Campos već dolazio u Niš, evo prilike da još jednom imamo za gosta jednog ovakvog predavača ove godine u periodu juli-avgust.

young_balkan_designersKulturna organizacija Mikser iz Beograda sa ponosom objavljuje da je na upravo okončani konkurs„Young Balkan Designers“ pristiglo blizu 400 radova iz oblasti industrijskog dizajna iz zemlje i regiona.

Naziv programa: Master II stepena „Projektovanje i upravljanje zdravstvenim objektima“, Organizator: Arhitektonski fakultet Univerziteta «La Sapienza» u Rimu, Mesto: on-line, Rim, Trajanje: 9 meseci (mart – polovina aprila 2011 on line, polovina aprila – decembar 2011 u Italiji)

dani_skandinavije Dobrica Veselinovic (Otvoreno o javnim prostorima) i Marko Aksentijevic (Ko gradi grad?) predstavljaju projekte na kojima rade a koji za cilj imaju vece ucešce gradana u urbanim i prostornim pitanjima i problemima.

dani_skandinavije Nordijska poslovna alijansa prvi put u Srbiji organizuje Dane Skandinavije 3 i 4. decembra u hotelu "Zira" u Beogradu. Teme ovog jedinstvenog dogadaja su inovacije i dizajn, jer su upravo skandinavske zemlje najbolji primer kombinovanja elemenata kvaliteta, lepote i funkcionalnosti.

sajam_namestaja_vitraziDobro došli na međunarodni sajam nameštaja i unutrašnje dekoracije u Beogradu od 15. do 21. novembra 2010. godine. Očekujemo Vas u hali 3a.

sarajevo2011Konferencija na temu "THE IMPORTANCE OF PLACE", koju organizuje BH CICOP i CICOP Italija, u saradnji sa Arhitektonskim Fakultetom i Gradjevinskim Fakultetom u Sarajevu, će se održati 13-16. juna 2011. godine u Sarajevu.

izlozba_ulupudsKako graditi tzv. zdrave zgrade, kako graditi energetski efikasne kuce, kako u arhitektonskim objektima primenjivati sisteme koji koriste obnovljivu energiju, neke su od tema kojom ce se baviti strucnjaci iz razlicitih oblasti.

young_balkan_designersKulturna organizacija Mikser, organizator najvećeg regionalnog festivala kreativnosti „Mikser“, raspisala je konkurs Jang Balkan Dizajners (Young Balkan Designers) za 2011. godinu koja je u protekle dve godine na svetsku scenu lansirala najtalentovanije domaće mlade dizajnere.

izlozba_mareIzložba SKRIVENI COŠKOVI BEOGRADA od 2. do 30. novembra u Beogradu predstavlja projekat nove generacije Društva istoricara arhitekture Srbije u afirmaciji vizuelno marginalizovanih gradskih partija u užem ali i širem gradskom miljeu.

ercegovacPromocija kapitalne knjige - luksuzno opremljene kolor monografije o bračnom paru arhitekata Todorović, koja je nedavno izašla iz štampe - 11. novembra u 19 h u Kulturnom centru PAROBROD

Inovacija Veljka Milkovića „Samogrejna ekološka kuća” proglašena za nacionalnog pobednika „Energy Globe Award 2009” za Republiku Srbiju. Međunarodna fondacija "ENERGY GLOBE" tradicionalno je nagradila projekte unapređenja energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije i u okviru svoje prestižne nagrade “Energy Globe Award” uručila priznanja za svetske i nacionalne pobednike.

izlozba_legatioProjekat LEGATIO Kluba Mladih Arhitekata Vas poziva na izložbu Projekat LEGATIO: REZULTATI, Magacin u Kraljevića Marka 4, Beograd, 4-15. oktobar 2010. godine. Izložba će biti otvorena 4. oktobra 2010. godine u 19 h.

U Veneciji je 29. avgusta zvanično otvoren 12. Bijenale arhitekture. Sve do 21. novembra, zainteresovani će u gradu na vodi moći da vide izložbu čiji moto glasi „Ljudi se sreću u arhitekturi“ („People meet in Architecture“).

palata_AlbanijaVodeci casopis o putovanjima RES iz Švedske nedavno je objavio listu najinteresantnijih destinacija širom sveta “Stora RES-priset”. Na listi od 30 destinacija u 24 zemlje, svoje mesto je našao i Beograd u kategoriji za najbolje dizajniran prostor!

letnja_skola_bac U periodu 23-29. avgusta 2010. godine bice održana Letnja škola arhitekture u Bacu. Projekat okuplja domace i strane strucnjake i studente arhitekture iz zemalja bivše Jugoslavije. Škola sa bavi temama održive (zelene) arhitekture, participacijom gradana i zaštitom graditeljskog nasleda.

Manifestacija MESEC ARHITEKTURE organizuje Društvo arhitekata Novog Sada, u junu mesecu ove godine, posebno je značajna jer obeležava jubilej pola veka postojanja Društva arhitekata Novog Sada.

izlozba_blok Izložba najatraktivnijih projekata savremene svetske arhitekture - govornika na Konferenciji Blok 2010., i prezentacija projekta shopping mall Trošarina, otvorena je u centru Zira, tokom maja i juna 2010. godine.

vizantijska_renesansaEko-zona prožima sve ostale zone i programe, pa će Mikser biti jedinstveni regrutni centar za akciju “Očistimo Srbiju” koja se na teritoriji Beograda odvija 5. juna.

dani_orisa Časopis za arhitekturu i kulturu Oris iz Zagreba već godinama organizuje Dane Orisa u Zagrebu i Ljubljani, koji predstavljaju velike svetske zvezde arhitekture lokalnoj publici. Po prvi put ove godine, Oris u saradnji sa Mikser festivalom organizuje Beogradske dane Orisa u Domu Sindikata 14. maja 2010.

arhitektura_odrzivost Izložba "Arhitektura = Održivost" pod upravom Žaka Ferijea, arhitekte i naučnog kustosa od 4/05 do 5/06/2010. godine.

mikser_festival Ovogodišnji Mikser je ambiciozno zamišljen kao regionalni festival kreativnosti i inovativnosti sa jedinstvenim “miksom” sadržaja, koji promoviše Beograd i Balkan kao novi razvojni epicentar ovog dela Evrope. Festival se održava na teritoriji industrijskog pogona Žitomlina na donjem Dorcolu u periodu od 25. do 29. maja. Otvaranje festivala je u utorak, 25. maja 2010. godine u 18h.

supermarket Dana Marinković, konceptualno opredeljena za kolaž kao savremeni i svojstveni oblik komunikacije, koristeći urbani život kao neiscrpnu inspiraciju za stvaranje, predstaviće publici svoj rad od 27. aprila do 10. maja u art corneru Supermarket concept store-a.

izlozba_freshlatino Svečano otvaranje izložbe, Beograd, sreda, 28. april, 19 časova - Povodom održavanja Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA), koja će se održati od 7. do 15. maja, Institut Servantes u Beogradu, u saradnji sa članovima mreže kulturnih centara Evropske unije EUNIC, predstavlja video-instalaciju „Freshlatino“.

mate_bajlon Mikser festival Vas poziva na konferenciju za novinare 27. april 2010, u 12h Kulturni centar Grad, Braće Krsmanović 4, Beograd. Prvi put predstavljamo Mikser festival, naš program i konkurs organizacije Mikser sa Državnom lutrijom Srbije “Igraj na Talenat”.

marketime Seminar u okviru projekta MAKETIME od 22.04.-24.04.2010. godine, studentska grupa Restart sa Departmana za arhitekturu i urbanizam, mesto dešavanja Manual Muzej Zaboravljenih Umetnosti M.F.A.M, Somborska 2, Novi Sad

young_serbian_designers Druga po redu selekcija radova mladih srpskih dizajnera pod nazivom Young Serbian Designers, organizovana od strane udruženja Mikser i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) predstaviće se svetskoj publici na najvećem svetskom sajmu namestaja u Milanu od 14. do 19. aprila.

Trodnevna konferencija BLOK (Druga međunarodna Konferencija o arhitekturi i nekretninama), koja će okupiti petnaest poznatih arhitekata i drugih stručnjaka iz oblasti projektovanja, izgradnje, nekretnina, i dizajna održaće se od 2. do 4. juna, u Kongresu Zira Centra, u organizaciji kompanije Projmetal.

Studentska grupa Restart Vas poziva da prisustvujete otvaranju izlozbe povodom medjunarodnog studentskog konkursa MAKETIME na temu urbanog mobilijara inspirisanog fenomenom vremena u arhitekturi i urbanizmu.

Seminar posvećen evoluciji španske arhitekture omogućiće nam jedno sistematsko razumevanje konceptualnog i praktičnog aspekta savremene španske arhitekture i njen odnos sa međunarodnom arhitekturom uopšte.

Simpozijum TEIK 2010 poslužiće kao forum za predstavljanje aktuelnih osnovnih i primenjenih istraživanja u različitim oblastima grač‘evinarstva. Cilj ovog skupa je prikaz najnovijih rezultata istraživanja i mogućnosti njihove primene u oblastima obuhvaćenim temama skupa.

bestUdruženje Studenata Tehnike Evrope (BEST Niš) organizuje akademski kurs iz oblasti arhitekture Some Like It Recycled. Urban Recycled.

U toku je organizacija konferencije Blok (www.blok.rs) koja ce se odrzati u Beogradu 3 – 4. juna ove godine. Ovo je prva konferencija na Balkanu posvecena arhitekturi i kvalitetnoj izgradnji.

campusZadovoljstvo mi je da predstavim predstojeci seminar koji ce se održati u Nišu u periodu 18.03.2009-20.03.2009. u svečanoj sali Univerziteta u Nišu. Seminar ce biti održan sa temom u originalnom naslovu "CAMPUS URBANISM & ARCHITECTURE", predavac je Dr Pablo Campos Calvo-Sotelo iz Madrida. Seminar je u organizaciji SITON-a (Savez Inženjersko Tehnicarskih Organizacija Niša) uz finansijsku podršku LEDIB-a.

radionicaRadionica 08 se bavi izradom projekata scenografija/instalacija/intervencija u prostoru koje bi upotpunile i izmenile enterijer Tehničkog fakulteta za vreme 35. tradicionalnog prednovogodišnjeg KST-ovog maskenbala, čija je tema "Koji Si Ti Super heroj?". Radionica 08 je počela sa radom početkom novembra, već tradicionalnom serijom predavanja eminentnih stručnjaka, koji se studentima predstavljaju svojim izvedenim pozorišnim i filmskim scenografijama, umetničkim instalacijama I drugim vidovima umetnosti u javnim prostorima.

Od 2006. godine ustanovljena je nagrada “Ranko Radović”, osnivači su ULUPUDS - Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, kao osnivač, i Arhitektonski fakultet u Beogradu, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad - Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, i Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca. Ove godine nagrada je dodeljena treći put.

Pozivamo 20 studenata arhitektonskog fakulteta na učešće u dvodnevnom istraživanju javnog prostora. Luka Beograd je započela analizu podataka o životu u javnim prostorima u gradskom centru. Gehl Architects su angažovani od strane Luke Beograd da koordinišu istraižvanje uz pomoć studenata koji će izvoditi ispitivanje.

Treci program radio Beograda, emituje ekskluzivne emisije gde se citaju prevodi najsavremenijih tekstova eminentnih mislilaca 21. veka... U kraćem ciklusu KRITIKE OKCIDENTALIZMA koji emitujemo od 26. do 28. juna, možete slušati tekst Suzan Bikford "Konstruisanje nejednakosti: gradski prostori i arhitektura grač‘anskog društva", koji je s engleskog prevela Sonja Bikić.

Postovani posetioci, obavestavamo vas da je, nakon 8 godina postojanja na adresi www.arhitektura.co.yu, od danas nas sajt na novom nacionalnom domenu Republike Srbije (.rs), to jest na adresi www.arhitektura.rs

Otvaranje izložbe posvecene svetski poznatom arhitekti Santjagu Kalatravi. Lus Martin (Valensija, 1970) je fotograf koja je završila studije fotografije na Kingsvej koledžu u Londonu. Bavila se modnom fotografijom i portretima za mnoge casopise i novine medunarodnog renomea. Oblasti njenog interesovanja su moda, portret, arhitektura, apstraktne slike i scene iz svakodnevnog života.

Na drugom "Daylight" simpozijumu kompanije VELUX, koji je održan početkom maja ove godine u španskom gradu Bilbao u Gugenhem muzeju, okupile su se arhitekte i inžinjeri iz čitavog sveta, a glavna tema simpozijuma bila je razmatranje kako u procesu planiranja projekta izgradnje poslovnih zgrada i zgrada javnih institucija obezbediti dovoljnu količinu dnevne svetlosti za buduće objekte.

U znak sećanja na prof. dr Dušana Ilića (1943-2006), održaće se izložba pod nazivom "Skiciranje", u periodu od 19.-26. februara 2007. godine u Galeriji Društva arhitekata Niš.

Agencija take off putnik-niš organizuje odlazak na XXIV međunarodni sajam građevinarstva izolacionih materijala, sanitarije, sistema za grejanje i rashlađivanje, solarnih sistema i tehnologije "Infacoma" 2007, Solun  22.02.2007-25.02.2007

Saie Due - međunarodni sajam arhitekture, unutrašnjih završnih građevinskih radova, vrata, prozora, podova, podnih obloga, farbi, dekoracija, zavesa, garnišni, žaluzina, alata, renoviranja.

Grad Beograd predstavice se kao grad u promenama, na X Arhitektonskom bijenaleu u Veneciji ‘Gradovi: ljudi, društvo, arhitektura’. Arhitektonska smotra predstavlja jednu od najprestižnijih kulturnih manifestacija u svetu, a ove godine održace se od 10. septembra do 19. novembra, pod nazivom "Meta-cities" i nakon nje ce biti objavljen manifest Bijenala o razvojnim podrucjima za XXI vek.

Rekonstrukcija grada je vecna i uvek aktuelna tema urbanizma. Gradovi zemalja u tranziciji, u koje spada i naša zemlja kao i Beograd, se nalaze u procesu tranzicije i transformacije: prelaz iz industrijskoga u postindustrijsko društvo, transformacija privredivanja i promene vezane za radno mesto i radno vreme, unapredenje komunikacija, opšta mobilnost i okrenutost ka globalizaciji i usvajanju novih tehnologija.

Susret studenata arhitekture bivse Jugoslavije i okoline, poznatiji kao "Arhitekturijada", odrzace se ove godine u MKD, na Ohridskom Jezeru u periodu od 19 do 23 maja.

Javio nam se g-din Sasa Desnica iz Majamija, USA sa zeljom da na sajtu raspisemo konkurs za najbolji idejni projekat kuce velicine oko 5,000 kvadratnih stopa na dva nivoa (prizemlje i prvi sprat). G-din Desnica prihvata da najbolji rad novcano nagradi. 

U Zagrebu 04. travnja u organizaciji tvrtke Arhitekst, izdavaca casopisa Oris i tvrtke VELUX Hrvatska, gostuje Glenn Murcutt, dobitnik Pritzker nagrade za arhitekturu.

Obaveštavamo Vas da ce se u Beogradu od 26 - 30. aprila 2006. godine odrzati 5. Kongres studenata arhitekture ex Yu.

Izložba se organizuje povodom objavljivanja italijanskog izdanja publikacije „Trista godina samoce“, nastale kao rezultat prvog projekta EXPEDITIO - Perast 1997.

Izasla je iz stampe publikacija "EXPEDITIO Godinje - arhitektonska radionica" u kojoj je predstavljeno istrazivanje radjeno u okviru radionice studenata arhitekture u selu Godinje na Skadarskom jezeru (maj 2004).

Posetite 2. Sajam građevinarstva i preduzetnistva u građevinarstvu GRADINIS 2005. koji će se odrzati u Nisu, u holu i na platou Građevinsko-arhitektonskog fakulteta od 27. septembra do 1. oktobra 2005. godine.

Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da je počela sezona međunarodnih radnih kampova, koji se organizuju tokom ljeta, tačnije od maja do septembra.

Izložba "TRIJANALE ARHITEKTURE - NIš 2003" odršaće se od 31.10. - 05.11. 2003. godine u Nišu (Galerija "Srbija"). Organizator Izlošbe je Društvo arhitekata Niša (u daljem tekstu DAN).

Sajam "For Arch 2001", pored dobre prilike za predstavljanje proizvoda i ponude usluga, bio je i dobra prilika za ostvarivanje poslovnih kontakata, a za posetioce sajma mogucnost da se lakše orijentišu na građevinskom tržištu

Predavači su stručnjaci kompanije BDSP (London/Beograd) i govoriće o svojim bogatim multidisciplinarnim iskustvima.