Projekti javnih objekata

Fasadom do koncepta

Do koncepta se može doći na više načina. Postupno, u jednom ili drugom pravcu i ide od ulaznih parametara, preko konceptualnih skica ili diagrama, do usvajanja i konkretizacije, te na kraju finalizacije i materijalizacije same ideje.

Olimpijski bazen

Tribine se nalaze sa obe duze strane bazena. Sam bazen je olimpijskog kapaciteta dimenzija 50 x 25 m sa osam plivackih staza sirine 2,5 m.

galerija Zadatak na ovom projektu je bio da se osmisli izložbeno prodajna galerija koja bi povremeno mogla da ugosti i putujuće ili privremene postavke. Lokacija predviđena za objekat galerije je ulica Laze Telečkog koja se nalazi u centru Novog Sada.

ec_novi_sadNS Hills je projekat transformacije sportsko-poslovnog centra “Vojvodina” u Novom Sadu sa okolnim objektima (stadion, teniski tereni, komercijalni sadržaji) u skladu sa 5 tačaka urbanog razvoja definisanim u projektu NS2051.

pijacaProjekat rekonstrukcije pijace na Cetinju rađen je u okviru "Ex-Yu" Arhitektonskog Studentskog Kongresa u Podgorici 2011. godine. Tema kongresa je bila "Individualnost - stvaranje oponenta masovnoj produkciji afirmacijom orginalnosti u društvu i arhitektonskoj struci."

skolsko_dvoriste_sremcicaS obzirom da je određeno idejno rešenje već usvojeno, ja sam htela da ukažem da to nije jedino rešenje koje može da se realizuje na datoj površini.

matijevic_konkurs Diplomski rad kao arhitektonsko-urbanistički prostor se sastoji od pravoslavnog hrama i letnje pozornice sa potrebnim prilazom, kolskim i pešačkim, koji su već delimično oformili šetači sami.

skolsko_dvoristeOsnovna škola "Duško Radović" nalazi se na severnom ulazu u Sremčicu. Na istočnoj strani kompleksa pružaju se veoma lepe vizure ka delovim naselja Žarkovo, Železnik i Rušanj, međutim, ovaj deo izložen je dejstvu vetra.

etno muzej Po projektnom zadatku trebali smo da obezbijedimo ulaz sa zaposljenje, uzlaz za posjetioce, kao i ulaz za eksponate koji bi direktno vodili u izlozbeni prostor ili u depo.

futsalMulti-funkcionalni centar kao arhitektonsko-urbanisticko resenje pruza mogucnost istrazivanja i stvaranja istog, zadovoljavajuci potrebe korisnika, uklapnja u okruzenje, i koriscenje savremenih tehnologija pri gradnji.

src toplicaLokacija predviđena za izgradnju Sportsko-rekreativnog centra“Toplica” nalazi se u širem centru grada, na levoj obali reke Toplice. Ideja i podsticaj da se gradi jedan ovakav objekat nastali su iz jednostvene potrebe grada za kompleksom koji će u mnogome povećati kvalitet života građana. Naime, Prokuplje kao grad sa 25 000 stanovnika trenutno ima samo jedan otvoren bazen koji ne može da zadovonji potrebe građana tokom cele godine.

tv centarRadikalni teoretičari medija skloni su da televiziju porede sa atomskom energijom, govoreći o ovom mediju i uticaju koji ima na ljude, koji može biti jako povoljan ali i poguban. Činjenica je da je ovo medij kome ljudi poklanjaju najviše svog slobodnog vremena.

skola tenisaGraficki rad na temu "Sala Skole tenisa" iz predmeta Konstruktivni sistemi.

hramEksperimentalne forme hrama na vodi i hrama u svemiru.

skolaObjekat je dvoetažni sa većinom sadržaja u prizemlju. Zadatak je bio da se isprojektuje objekat sa sledećim sadržajima: 4 učionice, atelje za likovno, laboratorija, sala za muzičko obrazovanje,  medijateka,  fiskulturna sala i deo sa administrativnim sadržajima.

skolaElaborat iz predmeta Projektovanje javnih zgrada I. Predstavlja idejno rešenje osnovne škole u naselju Čalije u Nišu. Škola je dvospratna, sa većinom sadržaja u prizemlju.

Objekat je predviđen na veoma atraktivnoj lokaciji u širem centru grada, u blizini jezera "Bubanj". Pored prostora za izgradnju dvorane nalaze se sportska hala "Jezero" i novosagrađeni tržni centar Merkator. Blok je oivičen ulicama Grada Sirena, Save Kovačevića, servisnom ulicom i Lepeničkim bulevarom.

Projekat predstavlja javni izlozbeni prostor iz dve celine odnosno tri izlozbena prostora. Od samog ulaza se primecuje motiv celog objekta, tj. modernizacija antickih gradjevina koristeci njihove osnovne konture i mesavinu prirodnih i vestackih materijala (granit, mermer, staklo i celik).

Objekat javne parking garaze se nalazi u Novom Pazaru, u samom centru grada, ulica Stevana Nemanje. Na zatecenom stanju vec se nalazi ''divlji parking'', zbog cega se i osjetila potreba za jednim ovakvim prostom. U neposrednoj blizini, sa sjeverne strane, nalazi se stambeno poslovni komplex ''Nova lucna zgrada''. Kapacitet garaze je 300 parking mesta.

Diplomski rad: Sportsko - poslovni centar, januar 2008. Gradjevinsko-Arhitektonski fakultet Nis

Položaj lokacije u velikoj meri je uticao na samo urbanističko rešenje. Objekat je postavljen na parceli krajnje logično. Svi prilazi hotelu (motorni i pešački) su rešeni na odgovarajući način i naglašeni shodno svojoj važnosti. Posebna pažnja je posvećena rešavanju problema parkiranja formiranjem podzemne garaže. Iznad pomenute garaže se nalazi veliki plato uređen tako da doprinosi nivou reprezentativnosti hotela.

Predmetna lokacija se nalazi u Boru, u neposrednoj blizini Doma zdravlja, na izlazu iz Bora. Ovaj deo grada je urbanistickim planom predvidjen kao novi gradski centar, gde se pored objekta kulturnog centra treba naci jos niz drugih objekata javne namene. Novoprojektovani objekat predstavlja visefunkcionalnu celinu kulturno-drustvenog karaktera.

Projektovanje objekta banke u Nišu na lokaciji u ulici Svetozara Markovića, pored zgrade Elektrodistribucije, nedaleko od Obrenovićeve ulice u centru grada. Spratnost objekta: Po+P+5. Zadatak je podrazumevao projektovanje prostora trezora u podrumskom delu objekta kome je moguć pristup iz prostora šalter sale.

Poslovni objekat "Tri lista duvana" predstavlja savremeni poslovni centar na atraktivnoj lokaciji u centralnoj gradskoj zoni. Projektantski zamišljen kao prilagodljiv objekat koji ostavlja mogućnost na upotrebu više korisnika. Podela prostora je izvršena po nivoima, ali i moguća na svakom nivou u zavisnosti od potreba samih korisnika. Takva funkcionalna šema poslovanja omogućava  korišćenje određenih prostora za kulturna i obrazovna dešavanja –tribine, kursevi, seminari, izložbe i multimedijalne projekcije, a u tom smislu mogu se održavati video projekcije i pres konferencije.

Obrazovno rekreativni centar za kosarku predstavlja polivalentan i kompleksan sadrzaj i sastoji se od: kosarkaske dvorane kapaciteta od 1700 mesta, poslovno-komercijalnog dela i pratecih sadrzaja (veca zgrada), smestajnog dela u vidu manjeg depandansa i prostora namenjenog fakultetu kosarke (manja zgrada).

Lokacija je u Nišu , u centralnoj gradskoj zoni, blok I-3, omeđena ulicama Mačvanskom sa istočne strane, Melentijevom sa južne, ulicom Lole Ribara sa zapadne strane. Na severnoj starni lokacije je Nišava, odnosno Kej 29. decembra.

Koncept rada je proizasao iz same lokacije, tj.iz njenog naziva - ficibajr. Izvorno znacenje reci, sa turskog na nas, znaci brdo za razmisljanje sto je na neki nacin i usmerilo moje razmisljanje.

Poslovni objekat, zgrada ATLAS banke, cija je gradnja bila zamisljena na lokaciji pored zgrade elektro-distribucije, nadomak Pobedine ulice.

Na najvišoj etaži objekta smešteni su bazeni sa pratećim sadržajem (garderobe, svlačionice, tuševi..), sauna, prostorije za masažu, za opuštanje, manji kafić direktno vezan za halu sa bazenima i pomoćne prostorije. Sve ove prostorije su prolazom, koji se nalazi iznad puta, a gde je smešten kafić, vezane za objekat sa druge strane puta (hotel).

MuzejStudentski rad III godine sa predmeta Arhitektonsko projektovanje.

MuzejStudentski rad IV godine sa predmeta Arhitektonsko projektovanje.

Autobuska stanicaProjekat gradske autobuske stanice u Leskovcu

Rekreativni centarIdejno resenje za poslovno - komercijalno - rekreativni centar.

Zabavni parkProjekat zabavnog parka

Stadion Projektnim zadatkom predvidjeno je natkrivanje tribina, sistemom i materijalima po sopstvenom izboru.

PerspektivaProjekat rekonstrukcije pivare “Vajfert” Pancevo,radjen je na predmetu “Urbana rekonstrukcija” na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Zadatak na Sinteznom projektu 3 - 2004. Tema: Auto centar sa auto servisom. Lokacija: Novi Beograd , blok 41a.

Kako isprojektovati pamtivu zgradu u vremenu sa previse "ikona"? Napraviti javnu zgradu, ili zgradu javnom - u vremenu tržišne ekonomije? Arhitektura nasih "domova" kulture (kulturni centri, centri javnog okupljanja...) je uglavnom nema i mrtva.

Naselje Rtanj se nalazi u delu doline Mirovske reke, koja je sa jedne strane okružena bogatom četinarskom šumom a sa druge pašnjacima. Sa svojom okolinom predstavlja oblast izuzetnih prirodnih lepota.

Diplomski rad na predmetima Projektovanje društvenih zgrada, Urbanizam i Konstruktvni sistemi - jun 2004. god.

Projekat gradske biblioteke "Vibes level library".

škola je spratnosti P+1 i kapaciteta 600 učenika. Sadrži 8 učionica, 4 prostorije za pripremu, 2 laboratorije za prirodne nauke, 2 pripreme uz laboratorije...

Objekat je autoservis sa autosalonom Toyote, lociran u oblasti Momin Potok u blizini Skoplja.

Objekat je lociran u Kavadarcima.

Diplomski rad: Projektovanje duhovnih objekata - Obnova manastira sv. Vrača Kozme i Damjana u Zočištu

Tip: gradski hotel sa 5 zvezdica, kapacitet 120 ležajeva (3 velika porodična apartmana, 2 velika poslovna apartmana).

Savremeno pozorište sa svim pratećim sadržajima, polivalentna sala, računski centar, klub mladih, radio stanica, redakcija, administracija...

Prodajni salon automobila rađen na predmetu Projektovanje društvenih zgrada.

Projekat hotela sa 5 zvezdica, gradskog tipa, rađen na predmetu Projektovanje društvenih zgrada.

Osnovna škola je kapaciteta 600 ucenika spratnosti P+1.

Lokacija je između ulica Svetogorske i Hilandarske u Beogradu. Oblik parcele i izgrađenost bloka uslovljavaju formiranje interpolovanog objekta.

Lokacija je kod Beogradskog sajma. Ideja je grupisanje trgovinskih i uslužno-zabavnih sadržaja u dve zasebne celine koje su međusobno povezane, a u prizemnoj etaži čine jedinstven prostor.

Projekat gradskog hotela sa 5 zvezdica na predmetu Projektovanje društvenih zgrada. Lokacija u centru Niša, između reke Nišave i Voždove ulice.

Projekat banke na predmetu Projektovanje društvenih zgrada.

Tema je objekat Kulturnog centra moderne umetnosti. Lokacija je parcela između Ulica Hilandarske i Svetogorske (trenutna lokacija parkinga)

Tema je objekat Shopping Mall-a u Beogradu. Lokacija je kod beogradskog Sajma.

Tema je objekat Kafe-Kabarea za 60 posetilaca na Novom Beogradu. Tačna lokacija je Blok 44 i to plutajući objekat na Savi, preko puta Ade Medjice

Lokacija u okviru koje je projektovan Kulturni centar pripada novobeogradskom bloku 70a, koji se oslanja na potez Bulevara Jurija Gagarina, ulicu Omladinskih brigada i produžetak Bulevara umetnosti.

Idejno rešenje hotela rađeno na predmetu Projektovanje društvenih zgrada.

Rad studenata koji je nagrađen drugom nagradom na jugoslovenskom konkursu za idejni projekat rekonstrukcije istočne tribine fudbalskog stadiona "Čair" u Nišu.

Sportska hala sa 2100 mesta za sedenje, 8 ulaza od kojih 4 za publiku i 4 tribine.

Projekat ima sve sadržaje koji se propisuju za savremene osnovne škole. Tu je veliki hol sa višenamenskim prostorom, svi potrebni kabineti i laboratorije, medijateka, prostor za dnevni boravak učenika i ostalo.

Prijatelji

psihologija