NAJBOLJI MLADI DIZAJNERI BALKANA PREDSTAVLJAJU SVOJE RADOVE


Pobednički radovi regionalnog konkursa „YOUNG BALKAN DESIGNERS” u organizaciji kulturne organizacije MIKSER biće pred-premijerno prikazani u Beogradu, u galeriji “Ozon”, 22. marta 2011. u 19 časova. Izložba će biti otvorena do 31. marta.

U galeriji “Ozon” biće predstavljeni prototipovi mladih dizajnera iz oblasti industrijskog dizajna koje je stručni žiri, predvođen renomiranim svetskim dizajnerom Konstantinom Grčićem, proglasio za najuspešnije na konkursu „Young Balkan Designers“.Ovo je jedinstvena prilika da mediji i publika vide izvedene nagrađene radove i upoznaju njihove autore koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke i Srbije, pre nego što otputuju u Milano gde de predstavljati kreativni potencijal Balkana na najprestižnijem međunarodnom sajmu dizajna. Postavka “Young Balkan Designers” će nakon Milana biti izložena na Mikser Festivalu 2011, najvećoj regionalnoj platformi kreativnosti i inovativnosti, koji se ove godine održava od 25. do 29. maja u silosima Žitomlina u Beogradu.

Izložbu će otvoriti Maja Lalić, kreativni direktor Miksera i profesor Jelena Matić, direktor Talent zone Mikser festivala.

Nakon otvaranja izložbe pozivamo Vas da nam se pridružite na „Young Balkan Designers Party“ u klubu „Le Garage“, u 22 časa, Kraljice Natalije 30.

Za potrebe kataloga koji prati postavku “Young Balkan Designers” koju Mikser organizacija premijerno predstavlja svetskoj javnosti na Milanskom sajmu u aprilu 2011., u galeriji “Ozon” će dan pre otvaranja izložbe, 21. marta u 16 časova, biti organizovan fotosešn izabranih radova i njihovih autora, pod fotografskom palicom Nebojše Babića. U ovom terminu novinari će moći da zakažu ekskluzivne razgovore sa mladim autorima.

Pobednici su:

Dimitrios Stamatakis (Grčka) - podna lampa

Dragana Petkov (Srbija) - stolica

Ivana Borovnjak i Roberta Bratović (Hrvatska) - sto

Jelena Pančevac (Srbija) - sto

Maja Mesić (Hrvatska) - tepih

Maša Milovac, Mia Bogovac i Dora Durkesac (Hrvatska) – poslužavnik/stočić

Miljana Nikolić (Srbija) - ljuljaška

Neira Sinanbašić (Bosna i Hercegovina) – vešalica za odeću

Petar Zaharinov (Bugarska) - sistem polica

Ranka Radović (Bosna i Hercegovina) – marker za policu za knjige

Vukašin Vukobratović (Srbija) – čiviluk

“Young Balkan Designers” je godišnji regionalni konkurs otvoren za sve dizajnere mlađe od 35 godina, iniciran od strane kulturne organizacije MIKSER kao logičan nastavak projekta Young Serbian Designers, sa ciljem formiranja platforme za otkrivanje i razvoj mladih talenata na Balkanu i obnovi regionalnih mreža i saradnje.

MIKSER je multidisciplinarna, multikulturalna platforma koja se bavi afirmacijom kulturne industrije regiona i organizacijom najvećeg regionalnog festivala kreativnosti. MIKSER FESTIVAL se odvija u poslednjoj nedelji maja u industrijskoj zoni Beograda.

DIZAJN. UMETNOST. KOMUNIKACIJE. ARHITEKTURA. EKOLOGIJA. BIZNIS. MUZIKA. TEATAR. FILM. KULTURNI DOGAĐAJI. PREDAVANJA. IZLOŽBE. KONKURSI. RADIONICE. KURSEVI. PUBLIKACIJE. WEB.

Kontakt za dodatne informacije i ilustracije: Tamara Marković / Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. / +381 62 80 40 137

Kej oslobođenja 3 / 11080 Beograd / +381 11 210 84 82

http://www.mikser.rs