Kompanija „South Balkan Investment” izgradiće do kraja 2020. godine pametne, „smart”, apartmane na Zlatiboru – zahtevno arhitektonsko rešenje koje odgovara na najviše svetske standard. Objekat, koji će dizajnerski i arhitektonski biti u stilu modernih zimskih hotela i sa fasadom potupno prilagođenom ambijentu, biće površine 2.000 kvadratnih metara, sa 40 pametnih apartmana i spa centrom. Pametni apartmani na Zlatiboru predstavljaju uvod u projekte koje će „South Balkan Investment” realizovati u budućnosti.

Moderni objekat sa pametnim apartmanima biće izgrađen u samom centru Zlatibora, tačnije u borovoj šumi, u neposrednoj blizini ekskluzivnih hotelskih objekata. Pametni apartmani biće površine od 26 do 51 kvadratnog metra.

South Balkan Investment – Arhitektura modernog doba

Početak izgradnje objekta sa prvim pametnim apartmanima na Zlatiboru planiran je za mart 2020. godine. U toku su pripremni radovi, koji podrazumejavu izradu projektno-tehničke dokumentacije, dobijanje građevinske dozvole, a plan je da radovi budu okončani najkasnije do kraja sedeće godine.

Zašto pametni apartmani?

Apartmani ovog nesvakidašnjeg kompleksa biće opremljeni najsavremenijim uređajima, a kupci će moći da iz svojih domova „upravljaju” apartmanima, u smislu uključivanja struje, vode, grejanja, pa čak i robot usisivača, čime se postiže ekonomičnost i smanjuju troškovi. To je osnovni razlog zbog kojeg su apartmani pametni. U okviru objekta biće smešten i spa centar koji će svi kupci apartmana moći da koriste.

Tokom 2020. godine Zlatibor dobija prve pametne apartmane i kompleks koji odgovara na najviše svetske standarde moderne arhitekture.

South Balkan Investment – Enterijer apartmana

South Balkan Investment – Fasada