OTVOREN MIKSER KONKURS YOUNG BALKAN DESIGNERS ZA 2011. GODINU

Kulturna organizacija Mikser, organizator najvećeg regionalnog festivala kreativnosti „Mikser“, raspisala je konkurs Jang Balkan Dizajners (Young Balkan Designers) za 2011. godinu, kao prirodan razvoj nacionale platforme Jang Serbian Dizajners (Young Serbian Designers) koja je u protekle dve godine na svetsku scenu lansirala najtalentovanije domaće mlade dizajnere.

Regionalni konkurs iz oblasti industrijskog dizajna otvoren je u ponedeljak, 1. novembra 2010. godine i traje do 20. decembra 2010. godine. Na konkurs se mogu prijaviti kandidati do 35 godina koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije kao i zemalja iz okruženja.

Glavna nagrada na Mikser konkursu je izlaganje radova na najvećoj svetskoj smotri dizajna u Milanu u aprilu 2011. godine kao i učešće u međunarodnoj promotivnoj turneji pobedničkih radova u trajanju od godinu dana na najprestižnijim regionalnim i evropskim izložbama i salonima: festival Mikser (Srbija), Dan D (Hrvatska), Sofia Design Week (Bugarska), Weekend Media Festival (Hrvatska), Vienna Design Week (Austrija), Month of Design (Slovenija), itd.

Žiri kojim predsedava svetski priznati dizajner Konstantin Grčić iz Nemačke, Jelena Matić dizajner nameštaja i Docent na Šumarskom fakultetu u Beogradu i Maja Lalić, arhitekta i kreativni direktor festivala Mikser će objaviti rezultate 30 dana nakon zatvaranja konkursa.

Pobednici prethodna dva izdanja ovog važnog takmičenja su osim izlaganja na Milanskom sajmu nameštaja i promocije u okviru festivala Mikser 2010 dobili mogućnost da neke od svojih pobedničkih radova plasiraju kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu.

Svi detalji i uputstvo za prijavljivanje na konkurs mogu se naći na adresi http://www.mikser.rs

MIKSER je multidisciplinarna, multikulturalna platforma koja se bavi afirmacijom kulturne industrije regiona i organizacijom najvećeg regionalnog festivala kreativnosti. MIKSER FESTIVAL se odvija u poslednjoj nedelji maja u industrijskoj zoni Beograda.

DIZAJN. UMETNOST. KOMUNIKACIJE. ARHITEKTURA. EKOLOGIJA. BIZNIS. MUZIKA. TEATAR. FILM. KULTURNI DOGAĐAJI. PREDAVANJA. IZLOŽBE. KONKURSI. RADIONICE. KURSEVI. PUBLIKACIJE. WEB.

Za sve dodatne informacije: Maja Lyon/ Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. / +381 (63) 311 553

Kej oslobođenja 3 / 11080 Beograd / +381 11 210 84 82

http://www.mikser.rs