Aktuelni projekti

Arhhem stanica

Arnhem stanica otvorena je novembra 2015 godine. Multidisciplinarni pristup arhitektonskih studija UNStudio i Arup povezali su arhitekturu sa ljudskim osobinama na jedistven način.

A.C. Milan

Multidisciplinarni timovi kompanije Arup ponudili su inženjerske i konsultantske usluge za izradu novog stadiona A.S. Roma, u saradnji sa firmom Meis Architects.

A.C. Milan

A.C. Milan i Arup izrazili su interesovanje za redizajn jedne od centralnih zona Milana, kako bi ona postala lokacija za novi stadion ovog fudbalskog kluba.

Ovaj stadion je deo posebne oblasti za zdrav život i wellness u sklopu edukativnog naselja Katar Fondacije i odabran je kao jedan od stadiona domaćina FIFA Svetskog Kupa u fudbalu koji se održava 2022. godine. Ovo je jedan od najvažnijih sportskih kompleksa u Kataru. Pored ovog stadiona, u okviru kompleksa za zdrav život i wellness nalazi se zatvoreni aqua centar sa dva olimpijska bazena i bazenom za skokove. Tu je takodje i višenamenski sportski paviljon koji sadrži dvoransku atletsku stazu i tenisku akademiju.

Geozavod

Tokom tromesečnog renoviranja čuvene zgrade "Geozavoda", arhitektonskog bisera Beograda, najveći izazov bila je sanacija kupole.

Tarkett Academy

Projekat Tarkett Academy, izložbeno-edukativni prostor nastao revitalizacijom stare industrijske hale u okviru proizvodnog kompleksa Tarkett d.o.o u Bačkoj Palanci.

bazen_npNa urbanističkoj lokaciji u centru grada potrebno je isprojektovati zatvoreni bazen (uz postojeći otvoreni) koji će pre svega biti namenjen kao dopuna celom sportsko-rekreativnom kompleksu. Osim toga imao bi i funkciju matičnog doma budućeg VK „Novi Pazar“, kao i plivačkog kluba, sa kapacitetom gledališta oko 500 sedećih mesta.

autosalon_cacakProjekat rađen za investitora iz Čacka, autoservis i prodajni objekat, površine P=600 m2 na dve etaže.

poslovni_grmecIdejno rešenje poslovnog objekta u Grmeču, P=440 m2.

hotel_borasnica Novi turistički centar Bosne i Hercegovine, na severoistočnoj strani planine Prenj, na 21 kilometar od Konjica krajem 2011. godine počeće gradnja ekskluzivnog kompleksa. Centar "Borašnica", u svom sastavu će imati hotel, naselje bungalova i specifičan objekat sa kafeima, restoranima, bazenom i scenskim prostorom.

stambeno_poslovni_blok_Nis Lokacija se nalazi u severoistočnom delu grada u naselju Pantelej, na raskrsnici Soborske i Studeničke ulice. Stambeno poslovni kompleks je zamišljen kao blok poluotvorene urbane koncepcije, što omogućava dobru provetrenost bloka i povoljne mogućnosti insolacije.

obdanisteObdanište se nalazi na graničnom delu naselja , pored samog puta koji je jedini ulaz i izlaz iz sela,okružen površinama sa namenom za sport i rekreaciju i voćnjakom koji će u budućnosti biti pretvoren u trg.

katolicka crkva Projekat je uradjen za konkurs koji je objavljen 2009. godine od strane lokalnog katoličkog komuniteta grada Kline.

kremlovskiNakon više od pedeset godina od izgradnje, ruske vlasti želele su da daju savremeni lik objektu koji je izgubio nekadašnju funkcionalnost. Arhitekti iz studija „OTASH“, osmislili su novi, moderni enterijer, primenjujući najnovija tehnološka dostignuća u saradnji sa timom stručnjaka za akustiku i vizuelne efekte iz Velike Britanije, SAD i Nemačke.

dzamija bujanovacObjekat je projektovan na tradicionalnom otomanskom stilu kombinujući i sa nekim tradicionalnim stilom lokalne arhitekture a naročito pri izboru materijala, kao što su kamen i puna fasadna cigla, koji su dradicionalno korišćeni po ovim prostorima.

dijamant Trimo inženjering završio je poslednju, treću fazu izgradnje više objekata za kompaniju Dijamant iz Zrenjanina. Ukupna površina objekata iznosi više od 29.000 m2.

Otvoren je jedan od najsavremenijih i najlepših objekata za fitness, rekreaciju i relaksaciju u Evropi - SkyWellness!

Hotel raspolaže sa 42 komforne jednokrevetne i dvokrevetne sobe i 9 apartmana. Sve sobe su klimatizovane, sa kupatilom, mini barom, direktnom telefonskom linijom, internet konekcijom.

Građevine poput poljoprivrednog tornja u budućnosti će služiti  kao mesta gde se proizvodi ovće, povrće, žitarice, uzgaja živina i riba, ali i proizvodi flaširana voda za piće!

Prva pokretna zgrada na svetu, osamdesetospratna kula sa rotacionim spratovima koji kreiraju dinamicnu formu bice uskoro izgradjena u Dubaiju kako tvrde njeni projektanti.

U okviru 30. Salona arhitekture danas je u Telenoru odrzan Okrugli sto posvecen temi “Nov koncept fleksibilnog radnog prostora”. Telenor je na salonu izlagao tri projekta za prostore Expo i Intro, Upravnu zgradu i Prodavnice. O temi su govorili autori izlozenih projekata Marija Simeunovic d.i.a, specijalista za razvoj i inovacije Telenora, Dragana Pjevic, real estate manager Telenora, Goran Bakovic, direktor ljudskih resursa Telenora i Stajn Erik Velan, direktor Telenora.

Objekat je projektovan kao jednospratni objekat sa podrumom. U podrumu je smesten restoran sa kuhinjom i terasom, sanitarni cvorovi i pomocne prostorije. U prizemlju se nalaze prostorije istrazivackog centra “bird watching”, kancelarija uprave doma i dve dvokrevetne sobe. Na spratu je pet dvokrevetnih soba.

Objekat je projektovan kao jednospratni objekat sa podrumom. U podrumu je smesten restoran sa kuhinjom i terasom, sanitarni cvorovi i pomocne prostorije. U prizemlju se nalaze hotelski hol, prostorije rendzerske sluzbe, prostorija za prezentacije i sastanke, planinarski klub, kancelarije uprave doma, ofis i devet dvokrevetnih soba. Na spratu je deset dvokrevetnih soba.

Okružena šumom solitera, medju kojima je i najviši soliter u Španiji, nova opštinska zgrada vraća horizontalni pogled na more sa zgradom-mostom, podignutom na nekadašnjem koritu reke, koja kreira ispod sebe jedan gradski trg.

 Stambeno poslovni  kompleks  projektovan je u neposrednoj  blizini  naselja Dubočica u Leskovcu, na parceli oivičenoj sekundarnim ulicama Đure Salaja, JeleneKostić i Alojza Budimira. U blizini novoprojektovanog bloka sa južne strane, nalaze se izgrađeni stambeno-poslovni objekti spratnosti P+4 i P+10 a u potezu istočne,zapadne i severne strane, dominantno je individualno stanovanje.

Današnja eksplozija novih materijala i konstrukcija stvorila je treće zlatno doba mostogradnje. Visoko kvalitetan čelik, beton, i polimeri od karbonskih vlakana čine mostove višim, lakšim, dužim i jačim. U narednom veku, inženjeri se nadaju da će povezati 5 kontinenata.

Ovu komercijalnu ustanovu karakterišu brojne inovacije u pogledu uštede energije. Potrebne količine energije smanjene su zahvaljujući ekstenzivnoj dnevnoj-sunčevoj svetlosti i sistemima za hlađenje putem prirodnog ventilisanja.

Najveći broj disciplina Letnjih Olimpijskih Igara 2004. koje se održavaju u Atini, Grčka, održaće se u "Atinskom olimpijskom sportskom kompleksu" (AOSC).

U protekloj dekadi svet je doživeo nečuveni bum u izgradnji sportskih stadiona. Među novima je i Guangdong Olympic Stadium u Guangzou, Kina.

Stadioni u Japanu i Južnoj Koreji na kojima je održano Svetsko prvenstvo u fudbalu 2002. godine.

Prijatelji

psihologija
igre za decu