Rasveta

active lightU skladu sa strategijom rasvete koju je zadao Korisnik, specijalno dizajnirani svetlosni senzori mere dolaznu svetlost i u skladu sa njenim intenzitetom, regulišu – pojačaju ili smanje količinu DayLight svetla koje emituju visokoefikasne LUX LED lampe.

Od XVIII veka, kada je izmisljena sijalica, ni jedna rasvetna tehnologija nije toliko uspela da uzdrma trziste kao led tehnologija. Upotreba led dioda u rasveti je do pre nekoliko godina bila nemoguca zbog male kolicine svetlosti koje su tadasnje led diode bile u stanju da daju. Tokom prethodnih godina led tehnologija je napravila ogroman iskorak, realizujuci nove rasvetne proizvode sa izuzetnim karakteristikama. Mozemo emitovati sve vidljive boje, radni napon je nizak, imamo totalnu elektronsku kontrolu, energetska usteda je preko 75%, rok trajanja je 100,000 radnih sati, i sto je jako bitno nema infra-crvenog spektra koji je glavni uzrok zagrevanja osvetljenih povrsina.

 Svetlost ima veliki značaj za čoveka, jer  ne samo da dobavlja vidnom centru mozga informacije, već utiče i na regulacione organe vegetativnog nervnog sistema, koji upravljaju celokupnom izmenom supstanci u čovečijem organizmu i njegovim telesnim funkcijama.

Prijatelji

psihologija