Prikazi kuća

Rasklopiva kuća

Novosadski studio za arhitekturu i dizajn, Salt & Water, predstavlja svoj novi ekološki projekat. U pitanju je mala prefabrikovana kuća koja bez problema može da se uklopi u svaku okolinu.

Fasada i nadogradnja kuće

Idejno resenje fasade i nadogradnje kuće.

donja lastva

Kupac kupio novu kuću sa 5 malih stanova. Napravili smo rekonstrukciju zgrade u privatnu vilu sa bazenom u mediteranskom stilu.

kuca_90Prizemna kuća P=90 m2

kuca_303Kuća ima 303 m2. Kuhinja je rađena od medijapana sa velikim centralnim ostrvom na kome se nalazi grejna ploča i mašina za posuđe. Sa druge strane ostrva je deo za brzo obedovanje sa 3 šank stolice.

fruska_goraVikend kuća na Fruškoj gori je projektovana tako da u osnovi ne prelazi više od 30m2. Na prizemlju se nalazi dnevna zona koja uključuje mini kuhinju, dnevni boravak, kupatilo i vertikalnu komunikaciju.

objekat_laskiObjekat je izgrađen u opštini Schmerikon, koja pripada kantonu St.Gallen, država Švajcarska. Lociran je na brdovitom delu grada, gde je po "Zonal Plan" opštine, predviđena stambena zona.

a_houseLokacija za projektovani objekat nalazi se u širem centru Kraljeva, na padini južne orijentacije, na uglu dve ulice. Kuća je projektovana za četvoročlanu porodicu, roditelje i dvoje dece.

le_corbusierPorodični objekat sa ukupnom površinom od 215 m2, se sastoji od dnevnog boravka sa trpezarijom, jednom spavaćom sobom i kupatilom, u prizemlju, kao i dve spavaće sobe i jednom bibliotekom, na spratu.

japanska kucaOvo je bio neki od mojih početničkih radova. Pošto mene inspiriše tradicionalna japanska gradnja, pokušao sam da to nekako pretvorim u malo moderniji oblik.

eko kucaSamogrejna ekološka kuća ili solarna zemunica je inovativni princip dizajna pasivne solarne gradnje koji predstavljaju stambene objekte visoke energetske efikasnosti koji se greju pomoću sunčeve energije, dizajnirani su tako da umesto krova imaju zemljani omotač oko konstrukcije kuće sa instaliranim reflektujućim površinama oko prozorskih okvira kao inovativnom solarnom tehnologijom za pojačavanje toplote i svetla koje uđe u kuću.

kuca za odmorObjekat se nalazi na samoj obali kotorskog zaliva. Izgradjen je kao jedan u nizu kamenih objekata duz citave obale koji kao takvi, cine jednu ambijentalnu cjelinu.

kucaObjekat za stanovanje na tri nivoa + podrum. Ukupna stambena povrsina: 224 m2.

dvojna kucaStambeni objekat - kuca za stanovanje.

dvojna kucaIndividualna stambena, dvojna kuća izgradjena na tri nivoa + podrum.

kucaArhitektonsko resenje stambenog naselja na lokaciji u Nisu. U pitanju su ekskluzivne porodicne kuce modernog dizajna.

Po svojoj formi čini se da je na slici u pitanju uobičajena kuća iz predgrađa. Međutim,  ova kuća ima jednu potpuno neuobičajenu osobinu: ona radi na hidrogen.

Kuca je projektovana ,kao udobna i funkcionalna celina, u skladu sa zahtevima narucioca. Trenutno, nije jos u mogucnosti za izgradnju. Materijal koji dominira eksterijernim resenjem je vestacki kamen, u prvoj fazi dogovora oko realizacije, koji bi, ako resenje postane luksuznije mogao postati i neka varijanta plocastog mermera. Osobeost kuce, cini terasa koja sa metalnim konstrukcijama, cini pravi izbor za zadovoljenje zelja mladjih korsnika.

Inteligencija kuće bazira se na dva koncepta: prvi se odnosi na elektronske i informatičke sisteme koji su bitni elementi projekta, a drugi na upotrebi jednostavnih građevinskih elemenata pri građenju kako bi se smanjilo vreme potrebno za izgradnju.

Sagaponac House 1 zamišljena je kao svetla vikend kuća slobodnije forme, otvorena ka pejzažu i integrisana sa njim.

Locirana na vrhu stepenasto nagnutog terena, ova kuća deluje kao rastinje Green Bay-a vidljivo na jugu.

Ako želite da živite duž obale Atlantskog okeana imajte u vidu da okolni pejzaž čine: zemlja, nebo i more.

Kuća je locirana na ravnom terenu površine 1000 m2, tj. 25x40 m. U osnovi ima nekih 190 m2, a stambene površine je 230 m2 plus 37 m2 garaža.

Klijent za ovu kuću znao je unapred kom arhitektu će se obratiti. On je znao Luisa Ibarra iz Ibarra Rosano Design sa fakulteta, a o nekim njegovim radovima upoznao se iz časopisa.

Prilikom rekonstrukcije kuća koje se protežu uzvišenjima San Franciska, Fougeron Architecture primenjuje 3 arhitektonska koncepta: transparentnost, promenljivost i vertikalnost.

Kameniti teren, toplota, jaki vetrovi i naseljene površine ograđuju ovaj sasušeni deo zemlje Palm Springsa na kom su klijenti tražili skromne, spokojne domove, "ramove za prirodu".

Pozicionirane kao skulpture na suprotnim stranama parcele, dve građevine služe proširenoj porodici uz uspostavljanje jake veze između sebe.

Ova kuća sa tri spavaće sobe, za jednu porodicu, na imanju koje se nalazi na uzvišenju je odgovor gusto pošumljenom, izuzetno zakošenom mestu blizu Long Islanda.

Locirana u urbanoj stambenoj zoni u susedstvu maglom pokrivenog Presidio Parka, ova kuća površine 550 kv.m za jednočlanu porodicu projektovana je za bračni par sa troje dece.

Pool House je vikend-kuća skromne površine za jednu osobu na imanju koje se nalazi na vrhu uzvišenja koje gleda na planine Berkshire sa bazenom, prostorijom za učenje, glavnom spavaćom sobom i vinskim podrumom.

Prijatelji

psihologija