Konkursi

Mala montažna kuća u prirodi

Portal Gradnja.rs u saradnji sa kompanijom Alumil raspisuje anketni konkurs s nagradnim fondom od 2.500 evra.

ZEPTER International Design Award - ARTZEPT 2020 - Art Wall Installations

Zepter International sa zadovoljstvom najavljuje 17. konkurs ARTZEPT za 2020. godinu, sa temom: Art Wall Installations za idejno rešenje zidne dekoracije omalterisane fasade objekta visine 629 cm i širine 697 cm koji pripada muzejskom kompleksu zgrade fondacije Zepter (pogledati sliku).

O stanovanju / Re: Housing

Istraživački centar za prostor poziva profesionalce i studente arhitekture i srodnih oblasti da učestvuju na KONKURSU s temom O STANOVANJU / RE:HOUSING čiji rezultati koji će biti predstavljeni u okviru jubilarnih petih Dana arhitekture Banja Luka, a koji se održavaju od 13. do 19. maja.

Umetnički konkurs Black Box na Mikser festivalu 2019

Mikser Festival i Fakultet primenjenih umetnosti (FPU) u Beogradu pozivaju autore da učestvuju na konkursu za umetničke radove Black Box - “Mrtva priroda” koji će biti predstavljeni u okviru predstojećeg Mikser festivala, od 24. do 26. maja 2019. godine, na donjem Dorćolu, u Muzeju nauke i tehnike i okolini.

Fakro Fusion - before and after

Međunarodni dizajnerski konkurs za arhitekte 2017.

Eko-centar na Zelenom vencu

Projektantski biro Stattwerk d.o.o. iz Beograda, ogranak istoimene nemačke kompanije, raspisao je anketni konkurs, otvorenog tipa, za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje balkanskog eko-centra na Zelenom vencu u Beogradu.

Mural na aerodromu

Represent Communications u ime Aerodroma Nikola Tesla raspisuje konkurs za idejno rešenje i oslikavanje murala sa likom Nikole Tesle koji će trajno krasiti zgradu Aerodroma, a u čast našem najpriznatijem svetskom naučniku čije ime s ponosom nosi.

Afirmacija kreativnih praksi

U toku je konkurs Arhitektonskog fakulteta u Beogradu za afirmaciju kreativnih praksi.

Opština Temerin upućuje javni poziv za učešće na konkursu za dizajn: Otvoreni projektni, jednostepeni konkurs za urbanističko-arhitektonsko rešenje uređenja dela centra i njegove neposredne okoline u naselju Temerin.

DG CompanyGrađevinska kompanija DG company d.o.o. raspisuje konkurs za idejno rešenje fasade budućeg stambeno-poslovnog objekta u Subotici, Šandora Petefija 3 i 5.

Praško kvadrijenale

Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju - OISTAT centar za Srbiju, Novi Sad i Muzej primenjene umetnosti, Beograd, kao organizatiori raspisuju javni konkurs za učešće u studentskoj sekciji nacionalnog nastupa Srbije na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2015. godine.

U okviru šestog Mikser festivala 2014, otkrivanjem novog murala u Savamali, predstavljen je veliki evropski konkurs za arhitekte „Ceresit Facade Award“. Konkurs traje od 3. aprila do 31. oktobra 2014. godine, a u konkurenciji su radovi arhitekata iz 20 zemalja Evrope.

mild_home/Gradska opština Savski venac oglašava otvoreni anonimni jednostepeni idejni konkurs za arhitektonsko – urbanističko rešenje Eko zelenog naselja na teritoriji opštine Savski venac, koje čine MILD HOME stambeni objekti projektovani prema standardima održivosti u izgradnji i eksploataciji.

Грађевинско-архитектонски факултет Универзитета у Нишу и Катедра за визуелне комуникације, у оквиру пројекта „3Димензионална презентација Ниша“ који реализује Програм „Покрени се за будућност“ расписује Конкурс за избор најбољег виртуелног Google Earth модела објекта са територије Града Ниша.

urbane_oaze/Konkurs je otvoren od 30. decembra 2011. godine do 6. aprila 2012. godine. Pravo učešća imaju arhitekte i studenti arhitekture. Raspisani konkurs odnosi se na idejno arhitektonsko rešenje paviljona arhitekture.

odgovorni_mladiUčestvuj na konkursu projektnih ideja i obezbedi sredstva za realizaciju svog projekta na temu održivog razvoja! Konkurs je otvoren do 15.03.2012. 

urbane_oaze/Nevladina organizacija Ecoist raspisala je konkurs za najbolja idejna rešenja unutrašnjih i spoljašnjih vertikalnih bašti kao i zelenih krovova. Konkurs je namenjen studentima.

Organizacioni Tim Treće međunarodne Konferencije BLOK, raspisuje opšti, javni studentski konkurs za prezentaciju sopstvenog projekta po izboru, koji se odlikuje – unapređenjem ambijentalnih i drugih vrednosti, na lokaciji u Srbiji.

Kompanija „Kare“ u saradnji sa „Mikser festivalom“ raspisuje konkurs pod sloganom “Pametni predmeti za svaki dan”, sa idejom da se otkriju nova kreativna rešenja u dizajnu svakodnevnih upotrebnih predmeta.

Kulturna organizacija Mikser, organizator istoimenog festivala, poziva mlade industrijske dizajnere i arhitekte da učestvuju na internacionalnom konkursu Goust Prodžekt (Ghost Project) za 2011. godinu.

Ove godine, Trimo organizuje 10. godišnji poziv za konkurs za najbolje istraživačke radove. Diplomci, specijalisti, master disertacije i doktorske teze mogu da se predaju od 27. januara do 15. marta 2011. Može da se konkuriše istraživačkim radovima iz oblasti arhitekture, građevinarstva i mašinstva.

13. septembra 2010. godine u hotelu Holliday Inn održana je promocija konkursa za izradu idejnog arhitektonskog rešenja Centra za promociju nauke i Kampusa nauke i umetnosti na Novom Beogradu u bloku 39.

supermarketSupermarket concept store i njegova galerija raspisuju konkurs za samostalne, autorske i grupne izložbe, kao i umetničke projekte za izlagačku sezonu 2011. godine.

Tema konkursa je uređenje hola zgrade Gradske uprave i njegova transformacija u savremeni multimedijalni prostor. Konkurs je otvoren od 28. maja do 28. juna 2010.godine.

Lokacija planiranog objekta se nalazi u zaštitnoj zoni (buffer zone) mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu upisanog na Listu svjetske baštine UNESCO-a.

Javno Vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine Novi Sad poziva studente arhitekture i dizajna, da svojim kreativnim i svežim idejama učestvuju na konkursu za izradu Urbanog repera - pokazivača upozorenja odbrane od poplava (flood level sign) i na taj način doprinesu važnoj temi života grada Novog Sada.

„JELA JAGODINA“ DOO raspisuje opšti, javni i anonimni konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rešenja. Predmet konkursa je izrada idejnog arhitektonskog rešenja objekta rezidencije preduzeća „JELA JAGODINA“, na lokaciji Đurđevo Brdo u Jagodini.

igraj_na_talenat Državna lutrija Srbije uskoro kreće u realizaciju renoviranja svojih poslovnica širom zemlje. U skladu sa sopstvenom politikom Društvene odgovornosti i željom da afirmiše mlade umetnike i umetnice u Srbiji, ove godine, u saradnji sa Kulturnom organizacijom Mikser, raspisuje konkurs "Igraj na talenat".

Dana 7. oktobra 2010 Muzeju Arhitekture u Ljubljani biće otvoren 22. Bijenale industrijskog dizajna (bio 22). BIO je sveobuhvatna međunarodna izložba koja ističe aktuelne trendove u savremenom dizajnu kroz izbor dobro dizajniranih proizvoda sa naglaskom na kvalitetu, originalnosti i inovaciji.

Nakon četiri godine rada na reanimaciji industrijskog dizajna u Srbiji, GHOST PROJECT prerasta u regionalnu platformu za promociju dizajna. "BALKAN GHOSTS" je inicijativa povezivanja dizajnera Balkana i ukazivanja na važnost umrežavanja progresivnih inicijativa u regionu, kao i uspostavljanja raskinutih veza između  predstavnika različitih kultura, stvaralaca različitih disciplina, dizajna i privrede, čoveka i prirode.

aginet_002Na konkursu mogu učestvovati učenici sva četiri razreda. Dovoljno je da ste zainteresovani, kreativni i da imate nešto zanimljivo i drugačije da kažete i pokažete! Možete koristiti bilo koji softver za pravljenje veb prezentacije.

Organized by Picardy Region and the Free State of Thuringia, regions producing and processing renewable resources, this first competition of ideas is granted with financial prizes and prototyping fees for a total value of 80000€.

A.D. Jadranski sajam - Budva raspisuje Konkurs za idejni projekat arhitektonsko-oblikovnog i enterijerskog rjesenja za objekat bungalova za cetvoroclanu porodicu namijenjenog turizmu.

Konkurs YOUNG SERBIAN DESIGNERS 2010 za predaju radova za nacionalnu izlozbu u Milanu.

Konkurs za izradu IDEJNOG REÅ ENJA Hotelsko Turističkog Kompleksa “ALEKSANDAR PALACE” i ostalog komercijalnog prostora.

Schindler Award 2010Kao i svake godine kompanija Schindler organizuje jedno od najprestižniji Evropskih takmičenja u oblasti arhitekture Schindler Award 2010.

danIzložba „TRIJENALE ARHITEKTURE-NIŠ 2009“ održaće se od 27.10 - 01.11. 2009. godine u Nišu (Galerija „Srbija“).

Predmet Konkursa je izrada Arhitektonsko-oblikovnog idejnog rješenja skloništa duž planinarskih pješačkih i biciklističkih staza.Potrebno je dati predlog rešenja za tri zone: primorsku, kontinentalnu i planinsku. Osnovna funkcija objekta je zaštita od nepovoljnih vremenskih prilika( padavina, vjetra, sunca,...). Objekat projektovati za smještaj od 8-10 ljudi.

lafargeZadatak konkursa je izrada programskog resenja otvorenog urbanog prostora, za koji je neophodno definisati parternu obradu, i uključiti sve potrebne elemente urbanog mobilijara i opreme za koje se smatra da su neophodni za funkcionisanje ovakvog urbanog ambijenta (vegetacija, voda, osvetljenje, natkrivanje i sl.). Približna površina trga je oko 1000 m2.

Jedan od vodećih svetskih ponuđača kompletnih rešenja na području čeličnih montažnih objekata, Trimo raspisuje konkurs za Trimo nagrade za arhitekturu 2009. Kao kompanija koja podstiče inovativna arhitektonska razmišljanja različitih generacija, Trimo kompanija poziva sve arhitekte i projektante da do 10. aprila 2009. na konkurs prijave objekat izveden u poslednje tri godine (zaključno sa 1. martom 2009).

Belgrade Design Week i USAID Projekat za razvoj konurentnosti Srbije objavljuju nagradni konkurs za dizajn eko-nameštaja SITTING GREEN. Tema je dizajn svih vrsta stolica, klupica i drugog komadnog nameštaja za sedenje od drveta koji se koristi u domaćinstvu.

Asocijacija arhitekata Sarajeva za potrebe Općine Centar raspisuje javni, anonimni, anketni, jednostepeni Konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rešenja objekta Osnovne škole na lokalitetu poslovne zone “Šip”.

Memorijalni centar Srebrenica – Potočari ukupnim arhitektonskim i simboličkim rješenjima treba da odražava univerzalnu vrednost ljudskog života s jedne, te nedopustivost nasilnog oduzimanja tog istog života s druge strane. Sva arhitektonska rešenja trebaju računati na faktor budućnosti i ostaviti prostor konceptualnoj nadogradnji sadržaja cjelog Memorijalnog centra.

Sredinom novembra 2008. najavljeno je otvaranje Trimo Urban Crash bijenalnog konkursa kompanije namenjenog studentima arhitekture. Takmičenje, koje traje do 31. januara 2009, namenjeno je studentima 11 evropskih zemalja.

Predmet konkursa je idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje Univerzitetskog kompleksa na Cetinju, koje zahvata područje nekadašnjeg industrijskog kompleksa „Stari Obod“.

Tematski okvir ovogodišnjeg Novosadskog salona glasi "Telo u novom milenijumu". Autor koncepta je Danijela Purešević, istoričar umetnosti iz Beograda. Nagradu NS salona 2008 predstavlja novčani iznos od 100.000 dinara i samostalna izložba u okviru narednog Salona.

Zavod za izgradnju grada raspisao je meč‘unarodni konkurs za idejni projekat izgradnje novog mosta preko Dunava u Novom Sadu. Konkurs je objavljen prekjuče u Službenom glasniku, kao i na stranicama Fajnenšel tajmsa (Financial Times). Sagledavajući dugoročno potrebu za skladnim urbanim razvojem i neometanim odvijanjem saobraćaja, Novi Sad je inicirao izgradnju novog drumskog mosta i saobraćajnice preko Dunava, duž trase bivše železničke pruge s tunelom ispod Petrovaradinske tvrč‘ave, od Preradovićeve ulice u Petrovaradinu do Bulevara cara Lazara u Novom Sadu.

Predmet konkursa je izrada likovnog, umetničkog, figurativnog, idejnog i arhitektonsko-urbanističkog rešenja spomenika Jevremu Obrenoviću na lokaciji "Cvetni trg" u Šapcu

Predmet  konkursa je izrada idejnog rešenja rekonstrukcije enterijera ŠABAČKOG POZORIŠTA u ukupnoj površini od oko 515м2 koja obuhvata salu i dva foajea. U prvoj fazi realizovaće se rekonstrukcja enterijera sale i foajea ispred nje, a u drugoj  ulazni hol i garderoba.

Krajnji rok za predaju radova je 10. Jun 2008. Ucestvovanje je besplatno. Dizajneri su pozvani da ucestvuju i posalju svoje projekte za posudu za pice napravljenu tehnikom duvanog stakla.

Žiri konkursa International VELUX Award 2008 za studente arhitekture sastoji se od svetski priznatih arhitekata. Članovi žirija će procenjivati radove studenata koji se pod okriljem teme "Light of Tomorrow" bave ulogom i korišćenjem dnevne svetlosti u arhitekturi.

Kompanija "Novosti" a.d. radi podsticanja najviših dostignuća u arhitektonskom stvaralaštvu u skaladu sa odlukom i pravilnikom koji je doneo Upravni odbor "Novosti"a.d. raspisuje peti autorski konkurs za najuspešnije arhitektonsko delo realizovano u 2007. godini i za najuspešniji projekat studenata arhitekture u 2007. godini.

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije je u saradnji sa Savezom arhitekata Srbije 26. januara raspisala konkurs za idejno arhitektonsko reenje nacionalnog paviljona Republike Srbije na svetskoj izlozbi EXPO 2010.

The European Prize for Urban Public Space welcomes the submission of major projects of creating and remodelling public spaces that have been completed in Europe between 2006 and 2007.

Идеја расписивања конкурса је да се добије већи број идеја и типолошки разноврсних решења хотела од 10 до 50 двокреветних соба за разне географске делове Србије, па да се сарадњом са заинтересованима: власницима земљишта, инвеститорима, општинама, државним органима, развојним фондовима..., Србија „премрежи“ модерном хотелском понудом изграђеном по светским стандардима.

Konkurs International VELUX Award poziva studente arhitekture širom sveta da uključe koncept dnevnog svetla u svoje projekte čija tema će biti: "Svetlost sutrašnjice". Prijavljivanje za konkurs International VELUX Award 2008 počinje 1. oktobra. Cilj je da se studenti arhitekture širom sveta ohrabre da rade na konceptu dnevne svetlosti u arhitekturi.

U okviru podrške razvijanja intenzivnije saradnje privrede i mladih dizajnera objavljuje KONKURS sa temom "DREAM OFFICE 2007". Naš cilj u poslu opremanja nameštajem je postići maksimum u funkcionalnosti i estetici ugrađenog materijala i opreme za obavljanje konkretnih poslova uz punu racionalnost finansijskih ulaganja kao i pronalaženju rešenja koja najbolje odgovaraju ambijentu savremenog radnog prostora.

Regionalna Agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, DOO, Kragujevac, u okviru  projekta „Formiranje inovativne mreže proizvođača nameštaja u Šumadiji i Pomoravlju“, koji se realizuje u okviru programe „Enterprise Development and Entrepreneurship Programme“ finansiranog od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju raspisuje konkurs sa temom "Inovativni dizajn nameštaja za poslovni prostor"

Ove godine, po drugi put, SDT Institute u saradnji sa Portal Community CeSDT i Section for Screen Pad and Digital Print pri Slovenskoj komori za trgovinu (podržano i od strane FESPA organizacije) organizuje konkurs za studente i učenike u 3D PRINTANJU sa 3D SKENIRANJEM.

Predmet konkursa je izrada idejnog arhitektonsko – urbanističkog rešenja kompleksa Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu. Kompleks se sastoji od objekta/objekata muzeja (površine 8.500 – 9.500 m2), prilaznog platoa, parking prostora i muzejskog parka sa Parkom skulptura. Lokacija predviđena za kompleks muzeja se nalazi na levoj obali Dunava, između gradskog kupališta " Štrand", Limanskog parka i studentskih domova.

Konkurs se raspisuje s ciljem da se istraže stavovi nove generacije arhitekata o ulozi, značenju i značaju muzeja u eri masovnih medija (muzej u procesu transformacije iz "skladišta" preko "mašine" u "dinamičnu mrežu kulturalnih politika artikulacije i deartikulacije javnog prostora, javnih epistema i kolektivnih i individualnih identifikacija sa umetnošću u sinhronijskom i dijahronijskom smislu")

Kompanija "Novosti" a.d. radi podsticanja najviših dostignuća iz oblasti arhitektonskog stvaralaštva u skladu sa odlukom i pravilnikom koji je doneo Upravni odbor "Novosti" a.d. raspisuje svoj drugi autorski konkurs za najuspešnije arhitektonsko delo i rad projekat studenata arhitekture.

Portal slovenačke digitalne kulture www.3Delavnica.com (3D radionica) u saradnji sa Graphisoftovim distributerom u Sloveniji, firmom PILON, revijom Klik i Arhitektonskim fakultetom u Ljubljani raspisuje javni i anonimni konkurs za: ARHITEKTONSKI OBJEKAT IZRAĐEN POMOĆU PROGRAMSKOG ALATA ArchiCAD.

Skupština opštine Arilje, JP Direkcija za izgradnju Arilja u saradnji sa Savezom arhitekata Srbije raspisuju opšti, javni i anonimni konkurs za urbanističko-arhitektonsko rešenje gradskog trga u Arilju.

Arhitektura.co.yu u saradnji sa distributerom Graphisofta raspisuje drugi konkurs za najbolji kompjuterski rendering arhitektonskog projekta.

Prikupljanje kvalitetnih projektno-dizajnerskih rešenja karakterističnih elemenata koji će definisati vizuelni identitet budućih ekspozitura, "bh telecom shop-ova".

Predmet konkursa je izrada idejnog arhitektonskog rešenja za deo bloka na uglu ulica 27.marta i Đušine ulice u Beogradu.

Idejno arhitektonsko-urbanističko rešenje povezivanja ulaznih partija Terminala I i II i novog Poslovnog objekta Aerodroma Beograd u jedinstvenu celinu.

Predmet konkursa je izrada urbanističko-arhitektonskog idejnog rešenja priobalnog dela centra Valjeva sa novim gradskim trgom sa kulturnim i komercijalnim sadržajima.

RS "Palas" A.D. Banja Luka raspisuje otvoreni anonimni KONKURS za izradu idejnog arhitektonskog rjesenja HOTELSKO-POSLOVNOG CENTRA PALAS BANJA LUKA.

U duhu otvorenog dijaloga i saradnje širom Evrope, Europan cilja ka stvaranju širokih saznanja o pitanjima naselja i urbanog planiranja i promovisanju razmena na ovom polju među različitim zemljama Evrope.

Pejzažna arhitektura i arhtektonsko projektovanje su duboko isprepletene discipline u formiranju životnog okruženja ljudi i drugih oblika života.

Arhitektura.co.yu u saradnji sa distributerom Graphisofta raspisuje konkurs za najbolji kompjuterski rendering arhitektonskog projekta.

Predlozi posetilaca sajta arhitektura.co.yu za novi logotip sajta.

Prijatelji

psihologija