Beograd, 10. februar 2009.Jedan od vodećih svetskih ponuđača kompletnih rešenja na području čeličnih montažnih objekata, Trimo raspisuje konkurs za Trimo nagrade za arhitekturu 2009. Kao kompanija koja podstiče inovativna arhitektonska razmišljanja različitih generacija, Trimo kompanija poziva sve arhitekte i projektante da do 10. aprila 2009. na konkurs prijave objekat izveden u poslednje tri godine (zaključno sa 1. martom 2009). Sa željom da nagradi najbolje i doprinese razvoju struke u celini, kompanija je obezbedila fond od 45.000 evra, koji će biti podeljen među dobitnicima nagrada, koje bira komisija za nagrade.

Sve zainteresovane arhitekte i projektanti mogu da predaju i više od jednog rešenja, a svako rešenje se računa kao posebna prijava. Zapečaćena koverta sa naznakom „Trimo nagrade za arhitekturu 2009“ treba da se pošalje preporučenom poštom na adresu: Trimo d.d., Prijateljeva cesta 12, 8210 Trebnje, Slovenija. Prijava može da se popuni i na www.trimo.si, a potrebni materijali predaju i putem e-maila: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.. Krajnji rok za predaju konkursne dokumentacije je do 10. aprila 2009. O ostalim uslovima konkursa svi zainteresovani mogu da se obaveste preko sajta kompanije www.trimo.si.

Kako je izjavio Miloš Ebner, MBA, predsednik komisije za nagrade iz Trima, osnovna svrha Trimo nagrada za arhitekturu je jasna – podsticanje najinovativnijih i nekonvencionalnih arhitektonskih razmišljanja sa svih meridijana, nagrađivanje najboljih i doprinos razvoju struke u celini. Građevinarstvo, kao sektor koji stalno napreduje – arhitektama i projektantima pruža stalne izazove za stvaranje projektnih rešenja zgrada koje imaju sopstveni karakter i „ličnost“.

Konkurs je otvoren za sve arhitekte, bez obzira na zemlju u kojoj žive ili u kojoj je objekat izveden – a pored novčanih nagrada, pobednička rešenja biće predstavljena i na ceremoniji dodele. Dobitnici nagrada biće obavešteni o nagrađivanju do 11. maja 2009, kada će biti objavljeno mesto i datum ceremonije dodele nagrada.

Nagradu za celovito arhitektonsko rešenje 2007. godine dobile su arhitekte iz Srbije Milan Đurić i Aleksandra Vuja za logistički centar Milšped u Šimanovcima.

Kontakt osoba:
Valentina Miladinović
Trimo Inženjering
Bul. A. Čarnojevića 99b, Beograd
Služba za odnose s javnostima
Tel: +381(11)2129 724, fax: +381 (11) 2129 726
Mob: +381 (64) 885 28 25
Email: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.