Enterijer

Kompanija Kruna boje predstavlja ­Crown Trade Steracryl ­paletu higijenskih premaza, posebno razvijenu kako bi ponudila rešenje za buđ, bakterije, plesni i gljivice koje se javljaju na obojenim površinama.

clean extreme

U Kruna bojama postoje proizvodi koji su perivi i otporni na mrlje i fleke, pa samim tim produžuju period do sledećeg renoviranja.

tirkizna boja

Tirkizna boja se smatra kraljevskom bojom, dobila je ime po dragom kamenu, ali ukoliko je koristite u dekoraciji doma može biti pravi izazov pogotovo ako je koristite na velikim površinama. Neki od nas su smeliji te im korišćenje ove boje u enterijeru ne predstavlja problem i ne mogu odoleti da je koriste barem na jednom zidu.

gorenjeRevolucionarna kolekcija Gorenje by Karim Rashid posle uspešne svetske premijere stigla je i u Srbiju. U pitanju su aparati za kuvanje koji su oduševili Evropljane sofisticiranim dizajnom i inovativnom tehnologijom MoodLite.

rorschach_caffe Slike enterijera caffe-a Rorschach u Podgorici.

amforniture_Projekat predstavlja umetničko-prostornu instalaciju kao i utilitarni objekat (deo mobilijara), projektovan i izveden prema antropološkim merama i prilagođen sedenju 5 osoba.

private spaOvaj rad predstavlja nadogradnju postojece jednoporodicne kuce i tema je privatni spa u okviru objekta.

cross stitchSlike koje pripadaju kolekciji francuske dizajnerke Helene Tran i  konceptualno su slicne, kao i minijature dama.

Studenti Usmerenja Projektovanje nameštaja i enterijera, odseka Prerada drveta Šumarskog fakulteta, prvi put su ove godine predstavili svoja dizajnerska rešenja na Milanskom sajmu nameštaja - Salone Satellite 2008, značajnom međunarodnom događaju iz oblasti dizajna koji svake godine ugosti preko 200.000 posetilaca, svetski poznate firme, ugledne univerzitete i mlade talente.

Opsta atmosfera u prostoriji za caj, naginje stvaranju sveprisutne blagosti: dodira, mirisa, svetla i zvuka. Citav ovaj ambijent odrazava licnost onoga koji ga je stvorio. Na primer, arhitektonski elementi, kao prozori i paravani su jos jedan izvor blagog preovladjujuceg sarma, jer je svetlost koja dopire u ovu prostoriju uvek blaga i umirujuca i pogodna za meditativno raspolozenje.

 Savremene porodice su sa manjim brojem clanova pa su veliki trpezarijski stolovi samo povremeno potrebni. Osim toga nedeostatak prostora diktira da elementi namestaja treba da poseduju mogucnost koriscenja i za druge funkcije.

Slike su pogodne za uređenje svih enterijera, kako modernih i tako i prostora opremljenim antikvitetima. Savršenu kompoziciju sa njima čine lampe i jastuci. Poseban program čine i slike i upotrebni predmeti za dečije sobe.

U restoranu koje je projektovala Ayala Serfaty u Eliatu, Izrael, na rivijeri pored Crvenog mora, možete ispijati šampanjac i obedovati ispod egzotičnog zaliva.

Dizajneri na Orange County Philharmonic House of Design 2003. još jednom su dokazali da se dekoracija zasniva na detaljima.

Kuća koja će biti izgrađena u Sagaponac-u jedna je od 34 kuća koja je dobila dozvolu Njujorškog izdavača Coco Brown-a da se izgradi u istočnom Long Island-u.

Inspirisana Paul Rudolph-ovom Umbrella House i Heyward apartmanima iz 1953. ova kuća demonstrira novo približavanje modernom regionalizmu.

Njujorški arhitekta Joel Sanders opovrgao je mnoge prihvaćene norme enterijera životne sredine.

Oblik školske kafeterije (kluba, restorana) prešao je dugačak put od vremena 60-tih godina kada su sterilne nemaštovite "kutije za ishranu" bile norma.

Feng Shui, prastara orijentalana umetnost postizanja harmonije pažljivim rasporedom objekata, nalazi svoje sledbenike i u zapadnom svetu. Ovi izvori istražuju uticaj Feng Shui razmišljanja na arhitekturu i stanovanje.

Mnoge studije o bojama izvršene su u prošlosti da bi odgonetnule kako boje utiču na ljude. Lični izbor boje za stan zavisi od mnogih stvari: trenda, dečjeg uticaja, itd.

The Kodak Theatre, jedno je od utočišta Los Anđeleške nove Hollywood & Highland destinacije, novi dom južne Kalifornije za najbolje od lepih umetnosti, pozorišta, koncerata, dodele nagrada i specijalna dešavanja.

Poznato je da gotovo trećinu svog života provedemo u spavaćoj sobi. Zašto onda ne bismo pretvorili vašu spavaću sobu u blagu oazu, ili u topao i prijatan kutak?

Iako je kuhinja u samom centru porodičnog života, mi želimo da ona bude onoliko funkcionalna koliko je i lepa.