Pejzažna arhitektura

skver_vracar Projektom je planirano uredjenje skvera na uglu ulica Njegoševe i Maksima Gorkog, ispred upravne zgrade Kalenić pijace. Obuhvat uređenja skvera zauzima površinu od 350m².

AAVAProjekat zelene instalacije pod nazivom "AAVA" rađen je kao konkursni rad festivala "LUSTWARANDE/VRT ZADOVOLJSTVA" koji se održava u park-šumi De oud Warande u Tilburgu, Holandija.

park_u_krupnjuKrupanj, kao mala opština, utvrdio je da je turizam jedna od osnovnih grana za dalji razvoj opštine. Jedan od preduslova za takav cilj je i uređenje grada, i obavljanje starih, i stvaranje novih gradskih celina. U skladu s tim, javila se jasna potreba da se prvo krene od preoblikovanja parka u centru grada.

ilmak Osnovna ideja diplomskog rada proističe iz potrebe da se stvori takav prostor koji rešava konflikt sprovođenja mera za očuvanje ornitofaune u koaliziji sa namenom područja za odmor i rekreaciju građana. Potpunim uređenjem prostora za potrebe posetilaca, izgubila bi se prirodnost područja i ona svojstva staništa potrebna za opstanak ptica.

arheoloski_park_PontesU savremenom diskursu predeo prestaje da egzistira kao puka pojavnost, već bukvalno postaje transcendentalan medijum u kome se rasipanjem fizičke figuralnosti objekta briše pojavni okvir samog objekta.

okucnica dedinjeObjekat se nalazi u Beogradu, u zoni Dedinja. Kuća je savremena urbana luksuzna vila sa kombinacijim različitih arhitektonskih elemenata.

cvetni trgCentralni deo ove zone zauzima 200-godišnji hrast. On je centar ove asimetrične kompozicije trga i predstavlja spomenik prirode. Njegova monumentalnost je ovde istaknuta posebnim travnatim uzvišenjem koje simulira prirodni reljef brdovite Srbije gde dominiraju šume hrastova.

atrijumski vrtAtrijumski vrt je u okviru objekta poslovnog prostora i svrha mu je, pre svega, estetska. Objekat je P+1 sa fasadom bele boje, zastakljenih ulaza, jednostavne arhitekture.

vitrazi lukicStudent sam treće godine Pejzažne arhitekture - Šumarski fakultet u Beogradu. Ovom prilikom vam šaljem moj projekat koji sam radila na drugoj godini studija. U pitanju je rekonstrukcija Cvetnog trga u Beogradu. Poslala sam kako to izgleda danju, a kako noću.

traders hotelTraders Hotel - pripada cuvenoj hotelskoj grupi Shangri-La Asia Limited. Nakon probijanja rokova za zavrsetak izgradnje, planirano je da hotel bude otvoren pocetkom jeseni.

platoU skladu sa projektnim zadatkom, predlog rešenja za uređenje crkvenog dvorišta u Barajevu, rađen je sa ciljem da omogući aktivno i pasivno korišćenje prostora u optimalnijim uslovima sredine na zadovoljavajućem sanitarnom i higijenskom nivou, uz poštovanje funkcionalnog i estetskog doživljaja.

platoŠkolski centar „ Ljubomir Ivković“ U Barajevu pohađa oko 900 učenika srednje poljoprivredne, mašinske i frizerske škole. Ovaj obrazovni kompleks se nalazi u širem centru opštine Barajevo, u neposrednoj blizini Doma zdravlja i osnovne škole „ Miodrag Vuković“ i zauzima površinu od oko 1,5 ha (1 ha 44 a i 79 m2).

atomVrt je otvorena površina, koja može biti shvaćena kao uprošćena reprodukcija prirodne sredine. Svaka intervencija u otvorenom prostoru može se, na neki način, shvatiti kao umetničko delo. Najlepše pejzaže možemo pronaći u prirodi, zato mi, obično, koristimo pejzaže kao inspiraciju za naše vrtove. Iz tog razloga, mi mislimo da je Majka Priroda umetnik i da su njene kreacije, najlepša umetnička dela.

atomAko bismo želeli da definišemo energiju, recimo kinetičku energiju- morali bismo imati supstance u pokretu, zato što (po definiciji) samo stvari koje se kreću imaju kinetičku energiju. Sa druge strane, stvari imaju potencijalnu energiju uslovljenu njihovim položajem. Dakle, ako hoćemo da definišemo energiju, svaku energiju, moramo imati supstancu.

setalisteIdeja je da se konbinacijom oblika i razlicitih materijala - beton, behaton i kulijea stvori zanimljivo i koloritno resenje.

setalisteOkucnica u Krnjaci - radjena je po zahtevu dvoclane porodice, povrsina je oivicena ulicama, centralno mesto zauzima manji plato za sedenje koji je spojen setnim stazama od ulice do ulaza kuce, koriscene su biljne vrste razlicitog kolorita.

setalisteProjekat setalista je radjen sa cilljem da se obezbedi korisnicima aktivna i pasivna rekreacija, setaliste se nalazi pored reke i sastoji se iz dva nivoa, projekat je uskladjen sa postojecom nivelacijom.

RakovicaProjekti pejzažne arhitekture: Trg na Banovom Brdu ispred robne kuće Beteks i okućnica u Rakovici.

Rad sa šumarskog fakulteta u Beogradu, smer Pejzažna arhitektura.

Rad je rađen kao rekonstrukcija topčiderkog parka. Studenti pejzažne arhitekture - 2004. god. Beograd

Segmenti izliženih radova, na zadate teme, su rađeni u okviru elaborata iz predmeta Uređivanje predela i predmeta Projektovanje zelenih površina, na smeru Pejzažna arhitektura, šumarskog fakulteta u Beogradu.

Čovek oduvek nastoji da oblikuje prirodu po svojoj želji. Još su stari Egipćani veštačkim navodnjavanjem stvorili cvetne oaze unutar pustinje. Od raskošnih baroknih vrtova zastajao je dah.

Prijatelji

psihologija