Dizajn

Koncept svage gradjevine je zadovoljavanje hedonizma, ali da ne bude pogresno shvaceno, svi smo takvi i robujemo lijepom i mocnom, a na sve se to moze dodati i prestizno.

klupa Projekat "Klupa 1000 cm" je izlagan na ovogodišnjem "Mikser"-u u Beogradu, a trenutno se nalazi i Novom Sadu.

origami_forum “Origami Forum” je utilitarna prostorna instalacija, namenjena korišćenju u otvorenom ili zatvorenom prostoru. Ona predstavlja multifunkcionalni urbani mobilijar za sedenje, ležanje, druženje, na kome može da se smesti više korisnika , samih ili u grupama.

danskaSupermarket concept store i ove jeseni nastavlja sa serijom kulturnih dogadjaja u prostoru svoje galerije. U nizu uspešnih saradnji sa brojnim ambasadama i stranim umetnicima, koje je Kreativni tim uspostavio, ovaj put su nam pripremili 100% Denmark (100% Danska), vikend posvećen danskom dizajnu. Danska ima tradiciju dizajna koji je veoma prepoznatljiv i karakterističan.

Peter Gibson (alias Roadsworth) poceo je da crta ulice Montreala pocetkom 2001. godine. Kako kaže, motivisala ga je potreba za više biciklističkih staza kao i generalno pitanje "auto kulture".

Geometrija je grana matematike koja proucava prirodu linija,tacaka, povrsi i cvstih tela. Od kljucnog znacaja za razumevanje geometrije su definicije razlicitih vidova i vrsta uglova i oblika, od kojih su neke postavili jos matematicari anticke Grcke, vec u VI veku pre N.E., tako su oni i ustanovili mnoge principe koji se i danas koriste.

Matematika se bavi proucavanjem brojeva, oblika i velicina. Ona predstavlja aspekt ostalih naucnih disciplina od fizike, hemije i biologije do racunanja, ekonomije i teorije upravljanja tj.menadzmenta i predstavlja sustinsko sredstvo za razumevanje sveta, tako da njen domen zalazi cak i u estetiku kao granu filosofije.

Proporcija se definise kao medjusobni odnos velicina jedne prema drugoj (npr. jedan lik je dvostruko veci od drugoga, drugi je trostruko manji od trecega, jedan je jednak drugome. Odnosi su cisto matematicki. Sto se primera tice to su skulpture i skulptoralna plastika. Tako naprimer kod kopljonose, taj odnos je 1:7 tj. glava se sedam puta sadrzi u telu skulpture.

Tehnoumetnost je produkt savremenog drustva gde se kultura i umetnost ukljucuju u tehnoloske informacione sisteme i objasnjavaju pomocu tehnolosko-tehnickih modela prikazivanja sveta generisuci tako novu tehnorealnost koja nastaje interakcijom ljudi i masina.

Elektronska umetnost se javlja u postmodernom periodu, u vidu razlicitih vidova umetnickog iskaza, kojima je zajednicka upotreba elektronskih medija i vezana je za vizuelne umetnosti koje naravno ukljucuju i arhitekturu postmoderne kao pokreta. Zatim tu su i popularne pozorisne i scenografske enterijerske umetnosti spektakla u gradovima koje mogu biti vezane i za urbane instalacije, kao i performans, kao vid novog izrazavanja. Upotreba zvucnih zapisa i muzike je neophodan pratioc ovih pojava u savremenom stvaralastvu.

Predstavljamo Vam Hilton Mc Connica, stvaraoca sirokog spektra interesovanja. Simpaticni, sredovecni gospodin, Hilton Mc Connico rodjen je u Memfisu. U svojoj dugogodisnjoj karijeri on je u isto vreme umetnik, dekorater, fotograf, scenarista i dizajner. Jednom recju, predmet njegovog interesovanja je dizajn u svim oblicima.

Ova vrata su uradjena kao blizanci ili dupla gde je jedna polovina vrata u potpunosti istovetna drugoj. Napravljena su u preliminarnoj verziji od metala ali mogu biti i drvena ili staklena ako zaklanjaju prostore gde je potrebno. Cilj konkursa je bio da se da sto originalnije resenje koje ce podstaci deciji svet maste i igre.

Japanski stil, prepoznatljiv je u arhitekturi, enterijeru, umetnosti i svim oblastima primenjene umetnosti, autentičan. Poznato je da veliki deo japanskih umetničkih formi potiče iz Kine, a da su do Japana one stigle preko Koreje.

Tokom 60-tih godina XX veka glavni cilj bio da se stvore estetske forme na osnovu datih podataka i korišćenjem hardvera... Umetnici su se sada okrenuli stvaranju interfejsa - interface, engl. granična površina, spoj... Stvarani su veštački svetovi, tzv. simulacije koji su zamenjivali stvarnost i omogućavali ulazak u sliku.

Da li postoji kućica iz "Ivice i Marice"? Kombinacija je moguća! U Peruđi....Čokolada se ne nalazi samo na stolu za ručavanje, već i na stolovima dizajnera. Boja i forma čokolade bile su fokus interesantnih dekora enterijera.

"Avioni i Aerodromi mi pružaju najomiljeniju uslugu, najomiljeniju vrstu zabave, najomiljeniju grafiku i boju, najbolju sugurnosnu proveru, najbolji pogled, najbolje radnike i najveći optimizam." (Filozofija Andy Worhol-a, 1977)

Prijatelji

psihologija