Koncept svage gradjevine je zadovoljavanje hedonizma, ali da ne bude pogresno shvaceno, svi smo takvi i robujemo lijepom i mocnom, a na sve se to moze dodati i prestizno.

Dice Paranoid

Paranoicne Kocke (vila) - Pragmaticna vila bez odsustva luksuza i sjaja... Teznja oblika je njegova cvrstina, dominantnost i imidz. Razigranost oblika ne ubija funkcionalnost vec joj doprinosi na mnogim poljima. Koncept vile kao vile je da moze da se sagradi bilo gdje, a da u sebi ima sve sadrzaje koje bi imala i sa okolinom, a naravno, moze da bude i u nekome naseljenom mjestu, ali preporuke mene kao kreatora je da bude "rezidencija u prirodi".

Niveus Mundum

Niveusov Svijet (palata) - Razigrana forma koja sadrzi centralni dio kao objekat i "kucice" okolo nje spojene "tunelima". Sustina gradjevine je "putovanje kroz nju". Za sve one koji nemaju mira i vole pokret, a za njih je to sustina doma.

Bipolar Institutione

- Bipolarova Instituacija (megastruktura) - Svojom formom daje sirok spekta namjena. Mnogo staklenih povrsina, mnogo razigranosti i minimalno monotonije. Prizemljena, a svojom formom tezi ka apstraktnome uzdizanju. I na svu svoju gabaritnost ipak svoju sustinu odaje u centralnom stubu odakle "vidi sve".

Autor: Niveus Lues (Bane Popovic). Email: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.