Radovi sa završenih konkursa

Ovaj rad je učestvovao na međunarodnom konkursu za muzej Jyväskylä’s Ruusupuisto u Finskoj.

Prostorije Turističke organizacije grada Šapca (u daljem tekstu TOŠ) se nalaze u samom centru grada, zauzimajući oko pedeset kvadratnih metara prostora u prizemlju zgrade koja pripada istorijskom nasleđu i svrstava se u spomenike od posebnog značaja.

Uz gotovo dečju iskrenost koncepta, usavršavanjem primenjenog vokabulara ili bolje, njegovim doslednim pojednostavljenjem moguće je dosegnuti sferu apstraktnog. Sferu smisla muzike.

Na nacionalnom konkursu “Arhiton” za najbolje idejno rešenje uređenja gradskih krovova i urbanih džepova danas su proglašeni pobednici, nakon prezentacija pred Žirijem i publikom, u Domu omladine Beograda.

varosice_srbije/Postojeći trg se nalazi u samoj centralnoj zoni Bujanovca. On se razvija linearno severo-istočno prema jugo-zapadu, sa ukupnom površinom od 7.700 m2. Na trgu se nalaze i glavne lokalne institucije.

beton_hala/Polazeći od svih navedenih činjenica kao i projektnog zadatka koji je dat u raspisu konkursa, nastojali smo da kroz svoje rešenje na zadatoj lokaciji ostvarimo fizičko i vizuelno povezivanje reke Save i tvrđave (sada parka) Kalemegdan.

matijevic_konkursKonkursni rad za arhitektonsko rešenje poslovnog objekta Matijević na uglu Futoške ulice i Subotičkog Bulevara u Novom Sadu, autori: Vladan Nikolić i Bojan Stojanović

enterijer_dupleksaPozivni konkurs za idejno arhitektonsko rešenje dvorane u Kraljevu, konkursni rad, autori: Bojan Stojanović i Vladan Nikolić

zlatibor_konkursAkcenat je stavljen na kvalitetno povezivanje heterogenih struktura i podcelina kompleksa i okruženja. Okruženost lokacije saobraćajnicama sa četiri strane omogućava pristup objektu sa svih strana. Za kolski pristup izabrana je severna saobraćajnica koja ne remeti pešacki pristup objektu.

vranje_konkursAkcenat je stavljen na kvalitetno povezivanje heterogenih struktura i podcelina na celom potezu novoformirane pešačke zone, koja se proteže duž čitave ulice K.S.Prvovenčanog, od objekta Robne kuće sa južne strane lokacije, završno sa novoprojektovanim Trgom Republike na severnoj strani.

podzemni_prolaz Konkurs za arhitektonsko rešenje nadstrešnice za pokrivanje ulaza u podzemni prolaz na Trgu Kralja Milana u Nišu.

paviljonPaviljon je projektovan kao potpuno mobilan i jednostavan za upotrebu. Glavni deo objekta se sastoji iz šest segmenata. Segmenti Paviljona se, pri montaži ili demontaži, nadovezuju jedan na drugi, prostim izvlačenjem delova iz centralnog kubusa.

smallIdejno rešenje za konkurs koji je raspisalo lovačko udruženje iz Zasavice. Zadatak je bio da se osmisli polu-otvoreni objekat, namenjen okupljanju većeg broja ljudi za potrebe proslava i raznih drugih svečanosti.

nbg splavKonstrukcija splava je izvedena na principu katamarana i sastoji se od centralno postavljene rešetke na čijim krajevima se nalaze aluminijumski pontoni, a središnji deo splava koncipiran je kao klasičan brod – barža.

becejPredlog intervencija za uređenje centralnog područja Bečeja fokusira se na ljude. Blokovske strukture se raščlanjuju u manje celine i 'pune' aktivnostima i sadržajima. Unutrašnji prostori su povezani sa sadržajima duž ulice i pešačkim tokovima.

sklonisteRezultati konkursa za arhitektonsko oblikovno rjesenje sklonista duz planinarskih, pjesackih i biciklistickih staza u Crnoj Gori.

trimoTrimo je u Ljubljani održao zvaničnu dodelu internacionalnih Trimo nagrada za arhitekturu (TAN) i internacionalnih Trimo Urban Crash nagrada (TUC), u Staroj gradskoj elektrani u Ljubljani.

armstrongObaveštavamo Vas o rezultatima konkursa za izradu idejnog arhitektonskog rešenja predstavništva kompanije Armstrong u Beogradu.

Institut građevinarstva Hrvatske i arhitekti Neidhardt i Kincl pobednici su međunarodnog, pozivnog, urbanističko-arhitektonskog konkursa za novi putnički terminal Zračne luke Zagreb. Vrednost građenja projekta je oko 300 miliona eura, a završetak gradnje se očekuje do kraja 2011. godine.

AGEO d.o.o. u saradnji sa Akademijom Arhitekture Srbije objavljuje rezultate opsteg, javnog, regionalnog, anonimnog konkursa anketno-idejnog resenja "100 hotela sirom Srbije".

Rad povodom konkursa za brod teatar u Novom Sadu, u organizaciji DANS-a. Brod teatar u Novom Sadu adaptiran je i preuredjen od starog polovnog slepera u moderan ambijentalan prostor prema projektnom programu narucioca, gde su ispostovani svi potrebni zahtevi.

Urbanisticko resenje centra Rume sa urbanim redizajnom glavnog trga je uradjeno metodom rekonstrukcije sa radikalnom dekompozicijom osnovnih elemenata urbanog mobilijara. Dati prostor je obnovljen kao potpuno tonski i bojeno ujednacen, ali isto tako u pogledu dizajna kao veoma raznolik i dinamican.

Pozivamo Vas da budete svedok jednog posebnog događaja koji pomera granice kreativnosti i donosi nešto novo svetu dizajna. U pitanju je izložba poslovnog nameštaja Dream Office 2007 koju već nekoliko godina unazad organizuje kompanija NITEA u stalnoj želji da prevaziđe konvencionalne okvire predstavljanja poslovnog nameštaja.

Žiri se sastao u Novom Sadu, 22. - 24. juna, da bi pregledao i ocenio 69 pristiglih projekata. Prvu nagrada, u iznosu od 800.000,00 dinara, dodeljena je radu sa serijskim brojem MoCAV - 006, autorskog tima u sastavu: Robert Claiborne, Ivan Markov i Lia Ruccolo.

Direkcija za gradjevinsko zemljiste i izgradnju Beograda, Drustvo arhitekata Beograda i Drustvo urbanista Beograda raspisali su Anketni programski urbanisticko-arhitektonski konkurs za blokove 25 i 26 u Novom Beogradu

Konkursni rad - priznanje na međunarodnom konkursu living box, u konkurenciji od 2483 radova.

Prvonagrađrad, šifra 71677 na konkursu za idejno arhitektonsko rešenje objekta turistički poslovni informacioni centar Knjaževac.

Prvonagrađeni rad na konkursu za izradu idejnog arhitektonskog rešenja Poslovnog objekta sa okruženjem u Vrnjačkoj Banji.
Autori: arh. Vladan Nikolić, arh. Bojan Stojanović, aps. arh. Olivera Milosavljević

CacakPrvonagrađeni rad na javnom konkursu za idejno arhitektonsko rešenje objekata socijanog stanovanja u Čačku. Autor: arh. Bojan Stojanović, saradnik: arh. Vladan Nikolić

PancevoPrvonagrađeni rad na javnom konkursu za idejno arhitektonsko rešenje objekata socijanog stanovanja u Pančevu. Autor: arh. Bojan Stojanović, saradnik: arh. Vladan Nikolić

Zadatak konkursa je bio izrada vajarsko i arhitektonsko-urbanističkog rešenja spomenika sv. cara Konstantina u Nišu, na lokaciji severno od mosta Mladosti, na raskrsnici ulica Jadranske i bulevara Nikole Tesle.

Radovi koji su pristigli za Drugi ArchiCAD rendering konkurs u organizaciji Arhitektura.co.yu i hiCAD-a

žiri konkursa za idejno arhitektonsko urbanističko rešenje ustanove za smeštaj starih lica u Valjevu završio je svoj rad na svojoj sednici u petak 9. maja 2003. godine.

Pobednička građevina odabrana je u konkurenciji 350 novih građevina (najveći broj do sada), uključujući sve zgrade minimalne visine 100 metara, izgrađene u 2002. godini.

U Beogradu je 27. februara 2003. godine u Muzeju primenjenih umetnosti svečano otvoren jubilarni, 25. Salon arhitekture - prestižna izložba najznačajnijih radova iz oblasti arhitekture rađenih u toku protekle godine.

U Zrenjaninu je 4. februara otvorena izložba povodom konkursa za idejno urbanističko - arhitektonsko rešenje centralne zone Zrenjanina sa pešačkom zonom.

17.12.2002. završeno je žiriranje radova pristiglih na javni anonimni konkurs "NOVA DURMITORSKA KUĆA".

SO-e Pirot raspisala je jugoslovenski, anonimni, anketni konkurs za izradu urbanističko-arhitektonskog idejnog rešenja za uređenje prostora "STARI DOM JNA" u Pirotu.

U muzeju "21. Oktobar" u spomen parku šumarice 08. novembra svečano je otvoren 11. Međunarodni Salon urbanizma u organizaciji Udruženja urbanista Srbije.

Izložba svih radova u organizaciji hiCAD-a biće otvorena 11. novembra 2002. na ArchiCAD Akademiji u Zobnatici pored Bačke Topole.

Trend u modernoj arhitekturi za što većom transparentnošću zaslužan je što je veliki deo ostvarenja skorijeg datuma rađen od providnih materijala. Lamelirano osigurano staklo oslobađa arhitekte zavisnosti od neprovidnih materijala.

Arhitektura.co.yu u saradnji sa distributerom Graphisofta raspisuje konkurs za najbolji kompjuterski rendering arhitektonskog projekta. Pogledajte sve radove koji su pristigli.

The Architectural Precast Association (Arhitektonska asocijacija za prednapregnuti beton) proglasila je dobitnike APA Nagrada za projektantsko i proizvođačko umeće.

Prva nagrada odlazi austijskom timu urbanFish.architects za projekat novog konferencijskog centra na Dunavu. Nagrađeni su još učesnici iz Turske, Argentine i Velike Britanije.

Kada biraju staklo kao materijal, arhitekti tradicionalno prihvataju prozračnost kao neophodnu. Savremeniji nagrađeni programi demonstrirali su čisto, laminatno staklo koje ima i konstruktivnu funkciju, a kroz svoju prozračnost poštuje svoju istorijsku primenu.

Američki institut za čelične konstrukcije - The American Institute of Steel Construction (AISC) proglasio je primaoce nagrade "Innovative Design and Excellence in Architecture with Steel" (IDEAS).

Kao odgovor na potrebu ponovne izgradnje mesta gde je bio srušeni Svetski trgovinski centar, The Max Protetch galerija iz Njujorka otvorila je izložbu na kojoj su izloženi predlozi preko 50 arhitekata iz svih krajeva sveta.

Prikupljanje ideja o prostornoj organizaciji Kvadranta "C" i Kvadranta "C1" na Marijin dvoru u Sarajevu koristeći podatke i usmerenja data u Programu konkursa.

Razvoj istorijskog Kineskog grada (Chinatown), asketski, uzvišen, kuća u predgrađu Singapura, dva radikalno različita kluba, zbijena osnovna škola i iznenenađujuća kombinacija zapadnjačke škole biznisa i kineskog domaćeg ognjišta.

U Millenium Biltmore hotelu u Los Anđelesu kalifornijski odbor Američkog Instituta za arhitekturu (AIACC) proglasio je dobitnike godišnjih nagrada za arhitekturu i srodne delatnosti.

Prijatelji

psihologija
igre za decu