Prva nagrada


Druga nagrada


Treća nagrada

Prva nagrada odlazi austijskom timu urbanFish.architects za projekat novog konferencijskog centra na Dunavu. Nagrađeni su još učesnici iz Turske, Argentine i Velike Britanije.

Budimpešta - Boston, 19. jun 2002 - Graphisoft, pionir u proizvodnji arhitektonski baziranog CAD softvera, proglasio je rezultate konkursa. Konkursni zadatak bio je projekat novog Graphisoftovog centra za konferencije u Budimpešti na Dunavu. Prijavljeno je više od 500 učesnika iz 55 zemalja, a pristiglo je 230 radova. Konkurs je otvoren 2. januara 2002.

Pošto je odobren od strane International Union of Architects, konkurs je nadgledala Mađarska Asocijacija Arhitekata, a u žiriju su bili: Axel Schultes (Nemačka), Erick van Egeraat (Holandija), Nóra Demeter (SAD/Mađarska), Tamás Nagy, predsednik žirija (Mađarska) i István Schneller, glavni arhitekta Budimpešte.

Između 5. i 6. juna 2002, zasedavši u Graphisoft Parku, sedištu kompanije, žiri je proglasio pobednike:

Prva nagrada: tim Mladena Jadrica, Thomas Galos, Peter Knoll, Daria Jadric, Julia Jadric i Sven Jadric iz urbanFish.architects, Austria

Druga nagrada: tim Bunyamina Dermana, Dilek Derman, Guner Kaan Yarkan i Yilmaz Erdogan iz db_Architecture & Consulting Co. Ltd., Turska

Treća nagrada: tim Federica Kelly-ja, Paula Lestard i Hernan Maldonado, KLM Kelly-Lestard-Maldonado Architects, Argentina

Počasna nagrada: tim Johna Assaela, Robert Brown, Pete Coombes, Ben Jones, Rob Hearne, Daniel May, Richard Nicholls i Russel Pedley iz Assael Architecture, Velika Britanija.

Nagrade na ovom konkursu iznosile su:

Prva: $30 000; Druga: $15 000; Treća: $8 000

Birajući između veoma različitih ideja iz različitih krajeva sveta, žiri je najvise cenio inovacijske radove koji su stvoreni u sintezi sa prirodom i prirodnim okruženjem budućeg centra.

Konferencijski centar, koji će biti namenjen arhitektonskoj profesiji, ugostiće arhitektoske izložbe, konferencije internacionalnih ArchiCAD i ArchiFM korisničkih udruženja i ostala dešavanja koja promovišu arhitekturu i Graphisoftove proizvode i tehnologije.

Pobednici su zvanično proglašeni na dan proslave 20-togodišnjice postojanja Graphisofta koja će biti deo oficijalnog programa XXI UIA World Congress u Berlinu 22.-26. juna 2002. Graphisoft, kao glavni sponzor ovog događaja, ugostiće Meeting Point svih profesionalaca koji učestvuju na Kongresu. Izložba nagrađenih radova biće jedan od najuzbudljivijih događaja na ovom Kongresu.

Prijatelji

psihologija
igre za decu