Prva nagrada


Druga nagrada


Treća nagrada

Prva nagrada odlazi austijskom timu urbanFish.architects za projekat novog konferencijskog centra na Dunavu. Nagrađeni su još učesnici iz Turske, Argentine i Velike Britanije.

Budimpešta - Boston, 19. jun 2002 - Graphisoft, pionir u proizvodnji arhitektonski baziranog CAD softvera, proglasio je rezultate konkursa. Konkursni zadatak bio je projekat novog Graphisoftovog centra za konferencije u Budimpešti na Dunavu. Prijavljeno je više od 500 učesnika iz 55 zemalja, a pristiglo je 230 radova. Konkurs je otvoren 2. januara 2002.

Pošto je odobren od strane International Union of Architects, konkurs je nadgledala Mađarska Asocijacija Arhitekata, a u žiriju su bili: Axel Schultes (Nemačka), Erick van Egeraat (Holandija), Nóra Demeter (SAD/Mađarska), Tamás Nagy, predsednik žirija (Mađarska) i István Schneller, glavni arhitekta Budimpešte.

Između 5. i 6. juna 2002, zasedavši u Graphisoft Parku, sedištu kompanije, žiri je proglasio pobednike:

Prva nagrada: tim Mladena Jadrica, Thomas Galos, Peter Knoll, Daria Jadric, Julia Jadric i Sven Jadric iz urbanFish.architects, Austria

Druga nagrada: tim Bunyamina Dermana, Dilek Derman, Guner Kaan Yarkan i Yilmaz Erdogan iz db_Architecture & Consulting Co. Ltd., Turska

Treća nagrada: tim Federica Kelly-ja, Paula Lestard i Hernan Maldonado, KLM Kelly-Lestard-Maldonado Architects, Argentina

Počasna nagrada: tim Johna Assaela, Robert Brown, Pete Coombes, Ben Jones, Rob Hearne, Daniel May, Richard Nicholls i Russel Pedley iz Assael Architecture, Velika Britanija.

Nagrade na ovom konkursu iznosile su:

Prva: $30 000; Druga: $15 000; Treća: $8 000

Birajući između veoma različitih ideja iz različitih krajeva sveta, žiri je najvise cenio inovacijske radove koji su stvoreni u sintezi sa prirodom i prirodnim okruženjem budućeg centra.

Konferencijski centar, koji će biti namenjen arhitektonskoj profesiji, ugostiće arhitektoske izložbe, konferencije internacionalnih ArchiCAD i ArchiFM korisničkih udruženja i ostala dešavanja koja promovišu arhitekturu i Graphisoftove proizvode i tehnologije.

Pobednici su zvanično proglašeni na dan proslave 20-togodišnjice postojanja Graphisofta koja će biti deo oficijalnog programa XXI UIA World Congress u Berlinu 22.-26. juna 2002. Graphisoft, kao glavni sponzor ovog događaja, ugostiće Meeting Point svih profesionalaca koji učestvuju na Kongresu. Izložba nagrađenih radova biće jedan od najuzbudljivijih događaja na ovom Kongresu.