Torgersen Hall u Virginia Tech-u nagrađeni je primer zamene sečenog kamena prednapregnutim betonom


U Midwest Express Centru u Milwaukee-ju, funkcionalna urbana skulptura prikazuje plastičnost i senzualnost prednapregnutog betona


Prirodna lepota i trajnost prednapregnutog betona, po rečima žirija, čini ga odličnim materijalom za unutrašnjo/spoljašne prostore

The Architectural Precast Association (Arhitektonska asocijacija za prednapregnuti beton) proglasila je dobitnike APA Nagrada za projektantsko i proizvođačko umeće. Takmičenje je uključivalo i arhitektonske i zanatske projekte koji su prikazivali izvanrednu primenu prednapregnutog betona.

Jedna od glavnih nagrada otišla je Torgersen-u Hall-u čija lučna forma predstavlja ulaz u univerzitetsko dvorište Virginia Polytechnic Institute and State University u Blacksburg-u, Virginia. Građevinu su projektovali SFCS, Inc. iz Roanoke, Virginia i Esocoff and Associates Architects iz Washingtona. Proizvođač prednapregnutog betona je Architectural Concrete Products, Inc. iz Daleville, Virginia. žiri je rekao: "Uprkost zapletenosti i kompleksnosti individualnih elemenata, ovaj projekat postiže spoj elemenata i mir limitiranjem elemenata samo na kamen, prednapregnuti beton i prozore."

Preporuka je data Midwest Express Center in Milwaukee, Wisconsin za njegov funkcionalni urbanistički sklop klupe i nadstrešnice. Projektanti su iz firme Thompson, Ventulett, Stainback & Associates iz Atlante sa elementima od prednapregnutog betona firme International Concrete Products, Inc. iz Germantowna, Wisconsin. žiri je prokomentarisao: "Prividna jednostavnost i nedostatak detalja ovih klupa upravo je ono što ih čini teškim za izgradnju. Samonoseći podupirači i glatka nepravilno zakrivljena forma sa svim površinama izloženim, ne ostavljaju mesta za greške."

Čedno Srce Mary Garden Crypt kompleksa na groblju Svi Sveci u Des Plaines-u, Illinois još jedan je dobitnik nagrade. Projektanti su iz Mekus Studios, Ltd. iz Chicaga, a proizvođač je International Concrete Products. žiri je napisao: "Snaga i čvrstoća prednapregnutih elemenata kripte stvaraju dinamički kontrast sa lakoćom glatkog krova. Jednostavno, potpuno izdetaljisani delovi jasno izražavaju spoj kao jedinu formu ukrašavanja."