SCDA Architects projektovali su jednostavnu kuću za klijenta koji je tražio "spokojno mesto"


Oni su projektovali centralnu višespratnu prazninu da odvoje životne prostore dva vlasnika


Fasada nagrađenog "mixed-use" objekta od Look Architects je freska od 19 komada prednapregnutih betonskih panela


Ovaj objekat je skoro potpuno sagrađen od prednapregnutih betonskih elemenata


Hodnici u Rosyth školi od PWD Consultants pretenduju da dočaraju uličnu atmosferu


Kretanje kroz Rosyth školu je pažljivo orkestrirano


Singapursko Kriket udruženje, novi paviljon, Kelly Hill Architects


Singapurski Yacht klub od Alfred Wong Partnership


Kuća Tan Yeok Nee koju su restaurirali RSP Architects, Planners and engineers


Restaurirani novi dom škole biznisa Univerziteta u Čikagu


Nagrađeni apartmani, Forum Architects


Loh House, RichardLo Architects


Enterijer jedne od Victoria Park Road kuće, WoHa Arch.


Zgrada za istraživanje i razvoj Singapore's Housing Development Board od Cesma International


Fullerton Hotel, istorijska kancelarijska zgrada restaurirana od Architects 61

Razvoj istorijskog Kineskog grada (Chinatown), asketski, uzvišen, kuća u predgrađu Singapura, dva radikalno različita kluba, zbijena osnovna škola i iznenenađujuća kombinacija zapadnjačke škole biznisa i kineskog domaćeg ognjišta; ovo su samo nekoliko od projekata nagrađenih ove godine od strane Singapurskog Instituta za Arhitekturu

Mnoštvo pristiglih radova pokazuju važan trend singapurske arhitektonske kulture: postepenog unošenja raznolikosti. Posle dugotrajnog perioda kojim su dominirala sumnjiva komercijalna događanja i državni poduhvati, žiri je u mnogobrojnim radovima video "ohrabrujući znak eksperimentisanja, obećavajuću finansijsku podršku projektima koji pokušavaju da se razlikuju".

Održavan svake treće godine, SIA program prepoznaje najbolje projekte i arhitektonske inovacije u 25 kategorija. Pobednici su birani na osnovu njihovog uspeha da nadmaše proste zahteve programa, dotaknuvši se kulturnog, regionalnog, istorijskog, tehničkog i drugog značenja.

Mnogi uspešni projekti su relativno mali, sa ograničavajućim budžetom. Uspeh ovih projekata, po rečima žirija, "šalje jake i pozitivne signale mladim stručnjacima" o važnosti njihovog doprinosa u izgrađivanju prostora.

Kuća spokoja

U predgrađu Singapura, u zoni pretežno izgrađenoj dvojnim kućama, SCDA Architects projektovali su jednostavnu, ekspresivnu kuću za klijenta koji je želeo "spokojno mesto, bez nereda pretenzija".

Ležeći čvrsto na parceli, projekat obuhvata dvospratnu zgradu, konstruisanu uglavnom u čeliku i drvetu, koja se uzdiže iznad otvorenog pejzaža.

Prefabrikovana paleta

Lociran unutar štićenog područja Singapurskog Chinatown-a, novi, mešoviti projekat od Look Architects, prostire se komforno u njegovom pridodatom delu. U smislu skale, teksture i karaktera, zgrada dopunjuje njene istorijske susede, mada je to i dalje izrazito moderna adaptacija koncepta "robna kuća".

škola kao pejzaž ulice

The Rosyth School je "mega" osnovna škola, oko 20 procenta veća od standardne singapurske osnovne škole. Arhitekti PWD Consultants odgovorili su dodatnoj potrebi za prostorom svetlom, poluuzdignutom građevinom koja daje alternativu tipičnim singapurskim četvorospratnim osnovnim školama.

Dva sportska kluba

Par drastično različitih klubova dele nagradu za objekte za rekreaciju. Singapursko Kriket Udruženje, novi paviljon od Kelly Hill Architects je uglađen primer klasične moderne, dok Republic of Singapore Yacht Club od Alfred Wong Partnership koristi klasičnu Minangkabau formu krova, stvorivši tako objekat koji je nalik jedrenjaku.