Predstavljamo Vam Hilton Mc Connica, stvaraoca sirokog spektra interesovanja.

Simpaticni, sredovecni gospodin, Hilton Mc Connico rodjen je u Memfisu. U svojoj dugogodisnjoj karijeri on je u isto vreme umetnik, dekorater, fotograf, scenarista i dizajner. Jednom recju, predmet njegovog interesovanja je dizajn u svim oblicima.

U prestonici umetnosti

Shvativsi da su Evropa i Pariz cantar umetnickih zbivanja, jos davne 1965. godine Hilton Mc Connico rodnoj Americi dodaje drugu domovinu - Francusku.

Posle izvesnog vremena bavljenja modom za pozanate kreatore kao sto su Ted Lapidus i Iv Sen Loran, on pocinje da se bavi i filmom. Specifican izazov predstavljali su projekti scenografije za mnoge filmove, a za poznata imena kao sto su Trifo i Binos. Koliko su kreacije u ovom domenu bile uspesne svedoci i nagrada Cezar koju mu je dodelila Francuska Akademija.

Dizajn

Posle mode i filma, svet dizajna se pojavio kao novo polje delatnosti. Realizovani upotrebni predmeti po dizajnu Hilton Mc Connica krecu se od kolekcije "Kaktus" koja predstavlja kombinaciju kristala i brusenog stakla i koja se vec nekoliko godina nalazi u Muzeju dekorativne umetnosti u Parizu, preko tepiha koje je realizovao poznati specijalizovani proizvodjac "Busara" do mnogobrojnih ostvarenja u oblast rasvete.

Svi ovi projekti - zajedno, okupljeni su na jednom mestu 1999. godine, na retrospektivnoj izlozbi Hilton Mc Connica povodom trideset godina stvaralackog rada. Izlozba je prvo odrzana u Muzeju u Menfisu, a zatim u Engleskoj, pa u Tokiju.

Veliki broj realizovanih dizajnerskih ostvarenja uticao je da Hilton Mc Connico donese odluku o otvaranju sopstvenog butika u Parizu. Ovaj prostor ujedno predstavlja stalnu izlozbu i prodajni prostor umetnika.

Ne samo dizajn

Inventivnosti Hilton Mc Connica doprinela je njegovoj popularnosti. Ona je potstakla mnoge poznate svetske kompanije da ga pozivaju da kreira imidz njihove firme kao deo marketinga. Svojim radom on im je pomogao da izgrade prepoznatljivo pojavljivanje u javnosti. Znacajna su njegova ostvarenja za ambalazu prve Bebi linije proizvoda za "Visi",pa serija kozmetickih proizvoda za "Lanvin" i "Lankom". Takodje ga konsultuju u vezi organizacije promotivnih izlozbi novih proizvoda kao sto je novi parfem “Hermes”-a. Njegovo delo je i jedan koncepta dekoracije najvece pariske robne kuce

"Lafaet"

Svoja ostvarenja Hilton Mc Connico predstavlja na samostalnim ili grupnim izlozbama sirom sveta. Kako je njegov stvaralacki rad veoma raznovrstan ovi nastupi najcesce pretstavljaju jedinstvo upotrebnih predmeta: stolica, lampi, drzaca za olovke, originalnih stolica do slika i skulptura