NAJGLAMUROZNIJA KUĆNA TEHNIKA I KOD NAS

Kolekcija aparata za kuvanje Gorenje sa potpisom Karima Rashida 

Beograd, septembar 2010. – Revolucionarna kolekcija Gorenje by Karim Rashid posle uspešne svetske premijere stigla je i u Srbiju. U pitanju su aparati za kuvanje koji su oduševili Evropljane sofisticiranim dizajnom i inovativnom tehnologijom MoodLite. Omogućava promenu boja na aparatima i usklađivanje ambijenta sa trenutnim raspoloženjem. I ovom kolekcijom Gorenje se izdvojilo na tržištu i pokazalo svoje vizionarsko usmerenje u opremanju doma.      

Rerne, ploče za kuvanje i aspiratori iz nove kolekcije i vizuelno i tehnološki predstavljaju potpunu novinu. Nastali su kao plod saradnje između dva renomirana imena iz oblasti opremanja prostora i dizajna – Gorenja i Karima Rashida. Ova globalna dizajnerska zvezda koja stoji iza kreacija najvećih brendova poznata je i kao zagovornik novih rešenja, kakva je i tehnologija MoodLite. Njenom primenom nastali su aparati koji interaktivno i dinamično menjaju prostor zahvaljujući LED traci koja se nalazi na ugradnoj rerni i aspiratoru iz ove kolekcije. U skladu sa raspoloženjem, moguće je odabrati jednu od sedam boja i kreirati potpuno drugačiji ambijent. 

Gorenje je među prvim proizvođačima bele tehnike počelo da sarađuje sa najpoznatijim svetskim dizajnerskim imenima u potrazi za funkcionalno i estetski komfornijim rešenjima. Prva kolekcija Gorenje by Pininfarina ugledala je svetlost dana pre deset godina. Nastala je u saradnji sa dizajnerskom kućom iza koje stoji čuveni Ferrari. Ovaj trend nastavio se i sa linijom aparata Gorenje by Ora-Ito, koju je kreirao poznati mladi francuski dizajner. Pored kolekcije Gorenje by Karim Rashid, ove godine lansirana je i kolekcija aparata za domaćinstvo Gorenje Simplicity koja je delo sopstvenog Dizajn Studija Gorenje. 

O Gorenju

Grupa Gorenje je jedan od najvećih evropskih proizvođača i prodavaca bele tehnike koji ove godine slavi 60 godina kreativnosti, nadahnuća i vizije u opremanju prostora. Gorenje d.o.o. Beograd osnovano je 1997. godine kao generalni uvoznik i distributer celokupnog proizvodnog i prodajnog programa Gorenje na teritoriji Srbije. Danas je Gorenje sinonim za belu tehniku i moderno opremanje doma. Pored kućnih aparata po kome je naprepoznatljiviji, u asortimanu se nalaze i kupatila, kuhinje Gorenje i Marles, kao i program keramike.  

Za dodatne informacije: Gordana Kovačević, 011/3534-161, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

DODATNE INFORMACIJE

KOLEKCIJA GORENJE BY KARIM RASHID

Ova savremena kolekcija donosi potpuno novo shvatanje kuhinjskih aparata. Čine je ugradne rerne i ploča za kuvanje, u kombinaciji sa aspiratorima. Pored najsavremenijih tehnoloških rešenja, oni nose visoku estetsku vrednostu, poput umetničkih objekata. Time kuvanje pretvaraju u igru, kreaciju koja nas nadahnjuje i omogućavaju nam da se poigramo sa prostorom oko nas i promenimo ga.

Tehnologija MoodLite

Ovo sposobnost transformacije postignuta je inovativnom tehnologijom MoodLite koja omogućava promenu boje svetla na ručki rerne i dekorativnoj traci aspiratora. U skladu sa raspoloženjem, moguće je odaberati jednu od sedam boja i kreirati potpuno novi ambijent u domu. Time kuhinja postaje prostor koji inspiriše, umiruje ili pokreće na akciju.

7 BOJA ZA 7 RASPOLOŽENJA

Brojna naučna istraživanja pokazala su da boje utiču na naše raspoloženje i nivo energije. Nova kolekcija Gorenje by Karim Rashid donosi inteligentno odabranih sedam boja koje stvaraju poseban ugođaj. Izabrane su u skladu sa smernicama koje se odnose na značenje boja u opremanju prostora.

Mistična bela – Naglašava okolne boje i smiruje. Pogodna je za kreiranje smirujuće atmosfere, romantične ili meditativne, u zavisnosti od tipa osobe. Uz nju se serviraju laki obroci – grickalice i fini delikatesi.

Bebi roze – Budi nežnost, eleganciju, ženstvenost, jednostavnost i pozitivna osećanja. Idealna je za romantičnu večeru.

Tamno roze – U pitanju je senzualna boja, razigrana i energična. Odlična je kada organizujete ludu zabavu sa prijateljima i želite da podignete raspoloženje i apetit. Uz nju se služi kokteli i kanapei.

Tamno ljubičasta – Izaziva osećaj spiritualnosti, luksuza i transformacije. Povezuju je i sa kvalitetom i perfekcijom. Ona je ženstvena i tiha, zbog čega stimuliše sva čula i ukusa. Idealna je ako pravite zabavu za bliske prijatelje ili vežbate jogu.

Nebo plava – Predstavlja sigurnost, poverenje i ponos. To je duhovna boja koja nas smiruje i okrepljuje. Zgodna je za trenutke opuštanja jer stimuliše duboko disanje. Budi čulo mirisa, zbog čega je idealna kada želite da uživate u aromatičnom voću i hrani.

Limun zelena – Savršena boja za atmosferu koja budi nadu i podstiče kontakt. Stvara smirujući ambijent, koji nam pomaže da umirimo disanje i otkucaje srca, čime se usporava lučenje hormona stresa.

Narandžasta – Podstiče razigranost, entuzijazam, motivaciju i radost. Boji prostor toplinom i prijatnošću, stimulišući apetit. Odlična je kad želite da postignete toplu, inspirativnu atmosferu ili ublažite bol.

O KARIMU RAŠIDU

KARIM RASHID je globalna ikona modernog dizajna. Kao građanin Njujorka, on je jedan od najproduktivnijih dizajnera svoje generacije. Preko 3000 dizajniranih proizvoda, više od 300 nagrada i rad u preko 35 zemalja potvrda su činjenice da je Karim legenda dizajna. Svoj talenat ispoljava u nekoliko oblasti: dizajnu nameštaja, arhitekturi, osvetljenju, posuđu  i kućnim aparatima.

Alessi, Artemide, Audi, Bozart, Cappellini, Estée Lauder, Giorgio Armani, Issey Miyake, Kenzo, Prada, Sony, Toyota i Umbra su samo neka od prestižnih imena za koje je radio. Višestruki je dobitnik  renomiranih nagrada za dizajn i inovativnost: Red Dot Award, IDSA Industrial Design Excellence Award i mnogih drugih.

Njegov stil najbolje opisuju kao senzualni minimalizam, a njegove ideje kao tehno-organiske i info-estetiske.

Slike: Ugradna rerna BO87KR, ploča za kuvanje ECT680KR i aspirator DQGA65KR 

Prijatelji

psihologija