Represent Communications u ime Aerodroma Nikola Tesla raspisuje konkurs za idejno rešenje i oslikavanje murala sa likom Nikole Tesle koji će trajno krasiti zgradu Aerodroma, a u čast našem najpriznatijem svetskom naučniku čije ime s ponosom nosi. Cilj projekta je promovisanje umetnosti i afirmisanje izražavanja savremenih umetničkih formi sa idejom da se obezbedi inovativni, urbani i atraktivan identitet aerodroma, istakne lik najpoznatijeg svetskog naučnika Nikole Tesle i pruži podrška talentovanim i kreativnim umetnicima.

Pozivamo sve umetnike koji se bave vizualnim stvaralaštvom sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, zainteresovane za učešće pojedinačno ili u grupi da se prijave na konkurs i pokažu svoju veštinu i talenat kroz svoj prepoznatljiv umetnički stil.

Tema idejnog rešenja je INSPIRACIJA LIK NIKOLE TESLE.

Konkursna procedura obuhvata lokaciju, unutrašnji prostor Aerodroma Nikola Tesla.

http://www.beg.aero/lat/strana/26451/opis-i-uslovi-konkursa

Uslovi i učesnici

Konkurs je otvoren za sve umetnike koji se bave vizuelnim stvaralaštvom sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije zainteresovane za učešće pojedinačno ili u grupi. Zainteresovani treba da pošalju lične podatke (adresu, telefon i e-mail), detaljnu umetničku biografiju, koncept jednog umetničkog projekta koji ima za cilj oslikavanje murala na temu „Inspiracija lik Nikola Tesla“ na beogradskom aerodromu.

Konkurs traje do 15.06. 2017. godine. Krajnji rok za slanje prijava je 15. 06.2017 godine do ponoći.

Dokumentacija umetničkog projekta

  • Lični podaci
  • Umetnička biografija
  • Opis umetničkog projekta

Potrebno je dostaviti 1 do 2 rešenja (JPEG do 4mb po fajlu), jedno rešenje obavezno na zadatom formatu, jedno rešenje na modelu na zadatoj lokaciji, na email adresu: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

Stil i tehnika

Tehnika izvođenja ostavljena je samim umetnicima da predlože jer je svaki stil definisan tehnikom koju umetnik koristi.

Registracija i projekat

Konkurs traje do 15. 06. 2017. godine i naknadno poslate prijave neće biti uzete u razmatranje.

Rešenje mora biti originalno i ne sme biti prethodno objavljivano. Radovi koji su prethodno objavljivani (misli se na radove koji su korišćeni ili prethodno predstavljeni) neće biti uzeti u razmatranje.

Umetnička rešenja razmatraće petočlani stručni žiri prema kriterijumima koji se odnose na umetnički kvalitet, inovativnost, kreativnost, originalnost sa većom ekspresivnosti, koncept projekta, tehničku izvodlјivost pri realizaciji, i komunikativnost projekta.

Izbor najboljeg idejnog rešenja po odluci stručnog žirija biće obavljen 20.06.2017. godine.

Nosilac pobedničkog predloga murala, svoj predlog realizuje u javnom prostoru beogradskog aerodroma, na definisanoj lokaciji. Rok za realizaciju projekta nakon proglašenja pobedničkog idejnog rešenja 08.07.2017. godine.

Lokacija

  • Orjentaciona veličina površine zida
  • Fotografije zida na lokaciji na kojoj se izvodi mural

Obaveze i odgovornost

Učesnici se obavezuju za vlasništvo predloženih idejnih rešenja i za njihovu na originalnost.

Odabrani autor ili grupa autora se obavezuje da završi oslikavanje murala u okviru utvrđenog roka i prihvati sve uslove unapred propisanog konkursa.

Uslovi i nagradni fond

Pobednik konkursa će zaključiti autorski ugovor kojim će preneti imovinska prava na delu shodno zakonu o autorskim i srodnim pravima.

Za oslikavanje odabranog murala pobedniku konkursa biće obezbeđen potreban radni materijal i uslovi za izvođenje u skladu sa složenošću i zahtevom iz idejnog rešenja.

Vrednost nagrade za odabrano idejno rešenje murala je 1000 evra.

Žiriranje radova

O pobedniku konkursa za idejno rešenje“ Inspiracija Lik Nikola Tesla“ odlučuje stručni žiri koji čine:

  1. Marko Lađušić, profesor Fakulteta primenjenih umetnosti
  2. Milica Pekić, istoričar umetnosti
  3. Jovan Mitrović, arhitekta
  4. Aleksandra Mitrovski, arhitekta
  5. Maja Lalić, magistar arhitekture i urbanog dizajna

U toku trajanja konkursa predviđen je obilazak lokacije na kojoj će biti oslikan mural.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa konkursom učesnici se mogu obratiti na broj telefona 063 384 106 ili na e-mail adresu Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.