Praško kvadrijenale

CENTAR ZA SCENSKI DIZAJN, ARHITEKTURU I TEHNOLOGIJU – OISTAT CENTAR ZA SRBIJU, Novi Sad i MUZEJ PRIMENJENE UMETNOSTI, Beograd

kao organizatori raspisuju

JAVNI KONKURS

za učešće u STUDENTSKOJ SEKCIJI NACIONALNOG NASTUPA SRBIJE na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2015. godine.

Praško kvadrijenale najznačajnija je svetska manifestacija posvećena scenografiji, scenskom dizajnu, arhitekturi i prostoru u scenskoj umetnosti. Osnovana 1967. godine, ova manifestacija danas predstavlja široku platformu za istraživanje različitih oblasti scenskog stvaralaštva – od artikulacije fizičkog prostora za igru i dizajna dekora, kostima, zvuka i svetla u pozorištu, preko umetničkih i kustoskih praksi iniciranih ukrštanjem i preklapanjem arhitekture, scenskih i vizuelnih umetnosti, do site-specific projekata i upotrebe prostora savremenog grada kao pozornice.

Konkursni materijal za Praško kvadrijenale – Studentska sekcija

Konkurs za učešće u studentskoj postavci je javan i dvostepen.

Pravo učešća u prvom krugu konkursa imaju studenti (pojedinci) svih fakulteta, akademija i visokih škola, nezavisno od vrste studijskog programa i nivoa studiranja, koji žele da izraze svoj stvaralački odnos prema temi Kvadrijenala („Politika“) i temi nacionalnog nastupa Srbije („Proces“). U prvom krugu konkursa Kustoski tim će, na osnovu prijava, izvršiti selekciju kandidata za učešće u drugom krugu konkursa. Studenti koji budu selektirani za učešće u drugom krugu konkursa biće pozvani na trodnevni inicijalni format (radionicu) koji će biti održan na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, od 5. do 7. decembra 2014. godine.

Rok za predaju konkursnih radova u prvom krugu je četvrtak, 20. novembar 2014. godine, do 12.00 sati.

www.scen.uns.ac.rs