A.C. Milan i Arup izrazili su interesovanje za redizajn jedne od centralnih zona Milana, kako bi ona postala nova lokacija za stadion ovog fudbalskog kluba.

Ovo inovativno zdanje imalo bi moderan teren za mečeve u kojima je domaćin A.C. Milan, zajedno sa hotelom, sportskim koledžom, restoranima, igralištem za decu, zelenim površinama i prostorima koji su otvoreni za javnost.

Ovaj projekat koji je razvio Arupov tim za arhitekturu, urbano planiranje i inženjering iz Milana je utemeljen na dugoročnom iskustvu koje je kompanija stekla radeći na nekim od najsavremenijih sportskih objekata na svetu

Novi stadion bi takođe omogućio jedinstven doživljaj gledaocima, sa posebnom pažnjom na one koji dolaze porodično na utakmice, koristeći najsavremenije tehnologije i i nudeći najmodernije sadržaje.

Ovaj projektu pristupljeno je holistički tako da su sve komponente projekta balansirane oko doživljaja koje će gledalac dobiti prilikom posete stadionu. Neke od ovih inovativnih komponenti uključuju i linije pogleda koje su analiziranje za svako sedište i koje su razvijene sa koristeći Arupov parametarski softver koji garantuje najbolju moguću vidljivost sa svakog mesta na stadionu. Moderna rešenja će unaprediti doživljaj koji se pruža gledaocu za vreme i posle mečeva. Projekat sadrži i specijalne VIP lokacije sa prostorijama koje imaju direktan pogled na teren, kao i na putanju kojom sportisti prolaze od svlačionica do terena.

Kao deo unapređenja održivosti, stadion sadrži pokretan krov koji umanjuje buku iz okruženja, a posebna pažnja biće posvećena socijalnim i prostornim potrebama korisnika ovog stadiona.

Za dodatne informacije možete kontaktirati:

Marina Miceli
Europe Press Office
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

O ARUP-u

Arup je kreativna snaga u srcu mnogih projekata svetske klase iz oblasti izgradnje. Ima 90 kancelarija u 38 države u kojima radi 11.000 planera, dizajnera, inženjera i konsultanata koji stvaraju inovativne projekte širom sveta koristeći svoju kreativnost. www.arup.com