Izabrani dobitnici "Schindler Award 2010" 14. januara u galeriji Kosmos u Berlinu 

Schindler Srbija sa ponosom objavljuje da je 14. Januara u Berlinu, na svečanoj dodeli jedne od najprestižnijih nagrada iz oblasti arhitekture u Evropi, u kategoriji nagrada vaspitnim institucijama, dobio i Arhitektonski fakultet u Beogradu. 

Naime, tema konkursa bila je "Pristup za sve" a odnosila se na rekonstrukciju Olimpijskog parka u Berlinu, i njegovo pretvaranje u prostor pristupačan svima, posebno osobama sa posebnim potrebama. Među deset najboljih radova, od ukupno 174 projekata, našao se i rad studenata završne godine Jovane Miletić i Srđana Stojanovića pod nazivom "Urban people park". Rad zanimljivih a opet pročišćenih i jednostavnh arhitektonskih rešenja, iako se veoma visoko kotirao, nije osvojio glavnu nagradu, ali je zato Arhitektonskom fakultetu iz Beograda dodeljena specijalna tzv. nagrada vaspitnim institucijama, odnosno priznanje za podršku koju su profesori fakulteta dali nagradi i radu sa studentima na temi konkursa.  

Ispred Arhitektonskog fakulteta u Beogradu osim nominovanih studenata prisustvovali su i Docent Aleksandra Đukić i prodekan za nastavu Prof. Vladimir Lojanica. Docent Aleksandra Đukić je primila nagradu u ime fakulteta; priznanje i ček u iznosu od 10.000 EUR. 

Prvu nagradu u kategoriji najbolji projekat dobili su studenti sa Univerziteta u Bernu, Švajcarska. 

Bijenale Schindler Award 2012 održaće se u Švajcarskoj, te pozivamo sve studente arhitekture da nam se ponovo pridruže u ovoj trci!