BASF lansira na tržište Master Builders Solutions®, svetsku liniju proizvoda za građevinarstvo u Evropi

• Nova proizvodna linija odražava posvećenost kompanije BASF građevinarstvu
• Povezivanje ekspertize u izgradnji sa hemijskim dostignućima

BASF je objavio da lansira na tržište svoju najnoviju proizvodnu liniju, Master Builders Solutions, namenjenu građevinarskom tržištu u Evropi. Ova svetska proizvodna linija jača usmeravanje BASF-a ka industriji i odražava posvećenost ove kompanije u cilju obezbeđivanja proizvoda i rešenja prilagođenih građevinarstvu iz samo jednog izvora.

Master Builders Solutions donosi brojne uspešne specijalizovane proizvode poput Master Builders®, Glenium® i Ucrete®. „Ova svetska linija proizvoda predstavlja naredno poglavlje u stoletnoj istoriji naprednog razvoja rešenja za građevinarstvo. Proizvodna linija Master Builders Solutions predstavlja povezani pristup koji nam omogućava da se bolje upoznamo sa izazovima samostalne gradnje naših kupaca i poslovnih partnera“, naveo je Dr Tilman Krauč, Predsednik sektora Građevinskih hemikalija pri BASF-u.

Naša proizvodna linija za sve građevinske izazove

Portfolio proizvoda i usluga proizvodne linije Master Builders Solutions obuhvata raznovrsna hemijska rešenja za novu gradnju, održavanje, popravku i obnovu zgrada kao i celokupne infrastrukture. Ona pokriva različite proizvodne segmente kao što su aditivi za beton, aditivi za cement, rešenja za miniranje i prokopavanje tunela, hidroizolacija, zaštita i popravka betona, zaptivne mase i podne obloge visokog kvaliteta.

Uz asortiman proizvoda i usluga koje nudi proizvodna linija Master Builders Solutions, tu je i novi, globalni sistem naziva. Jedinstvena globalna terminologija predstavlja ovaj portfolio proizvoda na jasan i lako razumljiv način i time pomaže BASF-u da kupcima i poslovnim partnerima širom sveta obezbedi proizvode i usluge visokog kvaliteta. „Celokupni sastav proizvodne linije Master Builders Solutions nudi više jednostavnosti i optimalno usmerenje ka našim kupcima širom sveta. Ona nam omogućava da što bolje predstavimo našu kompetenciju, veštinu i iskustvo u hemijskim rešenjima za građevinarstvo“, rekao je Filip Klej, šef Građevinskih hemikalija Evropa, i dodao: „Sada ćemo pokazati našu jedinstvenu povezanost sa našim kupcima i poslovnim partnerima, kao i to koliko smo uzbuđeni što tokom februara i marta prednjačimo u mnogim dešavanjima širom Evrope.“

O sektoru Građevinskih hemikalija

Sektor Građevinskih hemikalija kompanije BASF nudi napredna hemijska rešenja za novu gradnju, održavanje, popravku i obnovu građevina: Naš opsežni portfolio obuhvata aditive za beton, aditive za cement, hemijska rešenja za podzemnu izgradnju, sisteme hidroizolacije, zaptivače, sisteme za popravku i zaštitu betona, kvalitetne zaptivne mase, kvalitetne sisteme podhih obloga, sisteme za opravku pločica, sisteme za kontrolu napona i rešenja za zaštitu drveta. 6400 zaposlenih u sektoru Građevinskih hemikalija čine svetsku zajednicu građevinskih eksperata. Kombinujemo našu veštinu širom svih oblasti ekpertize i regiona i upražnjavamo iskustvo stečeno u nebrojenim građevinskim projektima širom sveta kako bismo rešili posebne izazove naših kupaca od početnog koncepta do završenog projekta. Svakodnevno usavršavamo globalne tehnologije u BASF-u kao i naše temeljno znanje o potrebama lokalne gradnje kako bismo razvili novine koje će našim kupcima pomoći da budu uspešniji i usmeriti ih ka održivoj gradnji. Ovaj sektor upravlja proizvodnim pogonima i prodajnim centrima u preko 60 zemalja i u 2012. godini dostigao je prodaju od oko 2,3 milijarde evra.

O kompaniji BASF

BASF je vodeća svetska hemijska kompanija: The Chemical Company. Nudi širok asortiman proizvoda od hemikalija, plastičnih masa, proizvoda za poboljšanje performansi, sredstava za zaštitu poljoprivrednih kultura do nafte i gasa. Ujedinjujemo ekonomski uspeh, društvenu odgovornost i zaštitu okoline. Kroz nauku i inovacije, omogućuili smo našim klijentima iz gotovo svih industrija da ispune sadašnje i buduće potrebe društva. Naši proizvodi i sistemska rešenja doprinose očuvanju resursa, osiguravaju zdrave namirnice i poboljšavaju kvalitet života. Naš korporativni cilj sažeto prikazuje naš doprinos: Mi stvaramo hemiju za održivu budućnost. Kompanija BASF je 2012. ostvarila prodaju u vrednosti od oko 72,1 milijardi evra, a krajem godine kompanija je imala oko 110,000 zaposlenih. Deonicama BASF-a trguje se na berzama u Frankfurtu (BAS), Londonu (BFA) i Cirihu (AN). Dodatne informacije o kompanija BASF možete pronaći na Internetu na veb stranici: https://www.basf.com.