Održiva arhitektura - Energetska Efikasnost

Treći međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST sa pratećim predavanjima, izložbama i tribiniama održaće se od 4. do 6. oktobra 2019. u renomiranom i atraktivnom prostoru Jugoslovenske kinoteke, u samom centru Beograda. Kongres organizuju Udruženje EKOKULT+, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Zagrebu, Podgorici i Skoplju.

Kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST obuhvata više segmenata: predavanja najpoznatijih svetskih arhitekata i radionice namenjene arhitektima, studentima i doktorantima, kao i izložbu projekata i realizacija predavača, koja će biti otvorena u holu Jugoslovenske kinoteke od 4. do 6. oktobra. Namenjen je arhitektima, studentima, dizajnerima, kreativnoj zajednici i stručnjacima iz tangencijalnih oblasti.

Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja. Predavači, autoriteti u ovim oblastima u svetskim okvirima, kroz recentne projekte i studije približiće domaćoj javnosti svetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala. To će biti i prilika da se, po treći put u Srbiji, razmene iskustva sa najznačajnijim svetskim i domaćim predavačima i stvaraocima.

Predavači na Kongresu

Predavači na Kongresu su:
Thomas Rau / RAU / Holandija
Branislav Mitrović / MITARH / Srbija
Maria Langarita / LANGARITA – NAVARRO / Španija
Peter Pichler / PETER PICHLER ARCHITECTS / Italija
Vladimir Djurović / VDLA / Liban
Anu Puustinen / AVANTO / Finska
Idis Turato / TURATO / Hrvatska
Robert Klun / KLUN AMBIENTI / Slovenija
Marco Lavit / ATELIER LAVIT / Francuska
Bill Dunster / ZED FACTORY / Engleska

U okviru Kongresa će biti održane dve radionice:

Radionica 1: Marco Lavit osnivač arhitektonskog i dizajnerskog studija „LAVIT“, uvršten na listu „Rising Talent Awards“.

Radionica 2: Robert Klun istaknuti slovenački arhitekta i dizajner, ex predsednik Asocijacije dizajnera Slovenije. Osnivač kompanije „KLUN ambienti“ i pobednik konkursa za expo paviljon Slovenije u Dubaiju 2020. godine.

Karte su u prodaji do popune mesta. Za studente smo omogućili kupovinu karata po cenama za studente. Više informacija na sajtu www.congress-saee.com