Minimalan stan - maksimalan standard

BINA & PLATFORMA BUDUĆNOST ARHITEKTURE / Razgovori o gradu - Urban Talks / Maj - Oktobar 2020
Program Kreativna Evropa (2018/2021)

Božidarac Digital i BINA vas pozivaju na Urban Talk 1 Minimalni stan/Maksimalni standard – Test 2020 u petak, 15. maja, u 19.00. Zainteresovana publika moze prisustvovati razgovoru putem ovog linka https://bit.ly/2Lr8UEJ

Da li život u kućnom karantinu menja naš odnos prema načinu stanovanja? O ovom i sličnim pitanjima razgovaraćemo na prvom interaktivnom razgovoru Urban Talk 1 / Minimalni stan/Maksimalni standard – Test 2020. koji će se održati u petak 15.5. sa početkom u 19.00 časova putem ZOOM aplikacije koja se nalazi na sajtu. Sa učesnicima panela razgovaramo o tome kako najbolje da iskoristimo ograničene stambene prostore i kako da razvijemo svest o zajedničkom životu u okruženju gde provodimo veliki deo svog vremena, a to je stan, zgrada i susedstvo u kome živimo.

Razgovor vode arhitekte: Danica Jovović Prodanović i Ružica Sarić, koautorke programa BINA (bina.rs)

Razgovaraćemo i o:

  • Koji su novi modeli stanovanja u gradu?
  • Šta nam nudi distributivna zadruga?
  • O konceptu minimalnog stana?
  • Šta podrazumeva maksimalni standard prosečnog stana?

Učesnici - arhitekti:

Nemanja Zimonjić, TEN studio za arhitekturu, https://www.ten.as/

Arhitektonski studio TEN je jedan od Finalista Konkursa za Nove Ideje 2020 raspisanog od strane Evropske platforme „Budućnost arhitekture“ (Future Architecture), koju kofinansira program Kreativna Evropa (2018/2021). BINA (Beogradska internacionalna nedelja arhitekture) kao član ove platforme organizuje program Urban Talks u periodu maj-oktobar 2020 i poziva studio TEN kao glavnog učesnika na Urban Talk 1.

Vasa Perović, Bevk Perovic arhitekti, http://www.bevkperovic.com/

Anđela Karabašević, AKVS arhitektura, http://www.ak-vs.com/

Platforma „Budućnost arhitekture“ okuplјa 26 institucija I organizacija iz 22 evropskih zemalјa, sa namerom da predstavi vizije budućnosti arhitekture iz perspektive generacije profesionalaca koji tek stupaju na scenu i koji će biti odgovorni za budućnost građene sredine u kojoj ćemo živeti. Namera platforme je da rad izabranih autora predstavi u što većem broju zemalјa i tako omogući uspostavlјanje novih kontakata i oblika saradnje sa izabranim autorima i između organizacija-članica platforme.

U okviru platforme„Budućnost arhitekture“, Izložba Energetske tačke Beograda - BINA 2016. se bavila neuralgičnim tačkama grada Beograda, pokušavajući da mapira mesta kojima su potrebne nova energija i namena. Konferencija Predgrađa Beograda - Bina 2017. u fokusu ima budućnost rubnih opština Beograda. BUS STOP FACELIFT - Bina 2018, idemo korak dalјe, od opšteg ka posebnom, i biramo jedno predgrađe – LEDINE i realizujemo rekonstrukciju postojećih austobuskih stajališta. Urban Talks - BINA 2020 organizuje 5 nezavisnih razgovora o gradu, u Beogradu, Novom Sadu I Nišu.