Think brick

Slika izvor: Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra

U Kikindi u Terra studiju će 14 aprila biti održana velika međunarodna arhitektonska izložba Think Brick i simpozijum studenata i profesora arhitekture sa 7 Univerziteta Jugoistočne Evrope.

Na izložbi će biti prikazani radovi studenata i profosora sa univerziteta u Novom Sadu, Budimpešti, Bukureštu, Debrecinu, Sofiji i Temišvaru koji tokom dvonedeljne radionice koja se trenutno održava u Kikindi u Ateljeu centra za likovnu i primenjenu umetnost Terra, gde  zajedno kreiraju nekoliko projekata i instalacija na temu lokalnog i savremenog u arhitekturi regiona.

Izložba će biti održana u Ateljeu Terra, u jedinstvenom i renoviranom prostoru nekadašnje fabrike iz XIX veka na 600m2 koji se danas smatra jednim od najvažnijih centara savremene svetske umetnosti u terakoti. Organizator događaja je Univerzitet u Novom Sadu.

U okviru izložbe biće prikazani eksponat Digital Brick inovativni proizvod od opeke razvijeni od strane Centra za digitalni dizajn, Departmana za arhitekturu, Univerziteta u Novom Sadu nastao kombinovanjem modelovanja gline, parametarskog dizajna i robotske fabrikacije, a čiju je realizaciju podržao AD Polet IGK, Nexe.

Izložba Think Brick podržana je  od strane Erasmus+ projekta Triplex Confinium, čiji je cilj strateško povezivanje studenata i profesora arhitekture kao i profesionalnih arhitekata u susednim državama.

Događaj počinje u 14.30, a otvaranje izložbe je najavljeno u 19.30.

Besplatan autobuski prevoz će biti obezbedjen iz Novog Sada za Kikindu i nazad. Ukoliko želite da idete organizovanim prevozom molimo vas da se zbog ograničenog broja mesta prijavite putem ovog formulara.

Satnica događaja

  • 14.30 - 15.00 Prezentacija Triplex Confinium partnerstva: partneri, akademski obim i regionalni uticaj u struci

  • 15.00 - 16.00 Kulturno nasleđe u prekograničnim uslovima. Debata sa lokalnim zainteresovanim stranama o uticaju evropskih projekata na kreiranje zajedničkih politika.

  • 16.00 - 17.00 Pauza, umrežavanje

  • 17.00 - 18.00 Značaj arhitektonskih konkursa malih razmera na osetljivim lokacijama, Okrugli sto i diskusija sa lokalnim zainteresovanim stranama, članovima žirija, arhitektama i studentima.
  • 18.00 - 19.00 Organizovani obilazak sa vodičem

  • 19.00 - 19.30 Svečana dodela nagrada Think Brick.

  • 19.30 - 20.00 Otvaranje izložbe Triplex Confinium - Think Brick.


  • 20.00  After parti