ZwCAD 2007 je idealna alternativa za AutoCAD® sa podrškom za DWG formate od verzije 2.5 do verzije 2006. Pretpostavljeni format fajlova je DWG, tako da ako otvarate postojeći DWG fajl nema nikakve konverzije ili gubitaka podataka. ZwCAD takođe pruža veliku kompatibilnost sa AutoCAD® komandama, a takođe i veliku kompatibilnost sa programskim delom API-ja kao što su AutoLISP-ovi i ADS. Ukratko, isti tren možete početi raditi sa DWG datotekama, AutoCAD® komandama i dodacima koje ste do sada koristili.

ZwCAD 2007 može čitati, pisati i uređivati datoteke načinjene sa AutoCAD®-om (2.5-R14-2006). Idealan je izbor za arhitekte, geodete, inženjere, dizajnere koji kreiraju profesionalne 2D i 3D CAD crteže. ZwCAD može biti uređivan pomoću lisp-ova, C++ (ADS) i VBA (Visual Basic for Application).

Komandna linija se pojavljuje isto kao i kod AutoCAD®-a. Nadalje korisnici ZWCAD-a mogu koristiti AutoCAD® komande i hiljade kodova načinjenih AutoLISP-om, ADS-om i VBA.Ima podršku za AutoCAD® menije (.MNU), skripte (.SCR), dijaloške okvire (.DCL) i fontove (.SHX). Što znači da lako možete peneti iz AutoCAD® celokupni izgled aplikacije i nastaviti raditi u svom najdražem okruženju.

Software podržava rasterske slike kao što su skenirani materijali, datoteke ili crteži. Podržane datoteke su BMP, GIF, JPG, TIF, PCX, itd. Prema potrebi mogu se kopirati u DWG direktno. ZwCAD podržava upotrebu tablet-a za digitalizaciju i podržava tablet menije za upis komandi. ZwCAD-ova sofisticirana 3-D mogućnost pruža izradu visoko kvalitetnih 3-D modela.
Ne samo da podržava AutoLISP(uključujući DCL datoteke), već ima i podršku za Microsoft Visual Basic for Applications(VBA).Omogućuje direktno editovanje Microsoft dokumenata načinjenih u Microsoft Word-u i Microsoft Excel. Na ovaj način lako možete deliti podatke sa drugim aplikacijama ili korisnicima. Tako na primjer ZwCAD crtež se lako umeće u Microsoft Word ili Excel, ili može u sebi sadržavati Word i Excel dokumente.

U ZwCAD-u možete otvoriti i editovati u isto vreme do 255 fajlova (MDI). Ovaj način omogućava CAD profesionalcima pregled dva ili više crteža tokom rada. Takođe se tokom rada pojedini delovi crteža mogu kopirati, izrezivati i postavljati iz jednog crteža u drugi. Nova verzija ZwCAD-a sadrži u sebi više od 80 ekspresnih komandi za ubrzani rad na crtežu.

ILMAK  D.O.O.  je eksluzivni uvoznik i ovlašćeni distributer ZwCad programa za Srbiju, i sa ponosom najavljuje novu verziju ZwCad 2007. Detaljnije o ZwCad-u i ostalim Ilmakovim proizvodima možete pogledati na sajtu www.ilmak.net ili se informisati putem brojeva telefona +381 11 291 0143 i +381 11 262 3829, takođe možete pisati na Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.
Besplatne demo verzije se mogu download-ovati sa sledeceih adresa:

ZwCad STANDARD
http://www.ilmak.net/html/zwcadstandard.html

ZwCad PROFESSIONAL
http://www.ilmak.net/html/zwcadpro.html

Podrzava sve verzije DWG fajlova(AutoCad 2.05 do 2007)
Graficki prikaz kao AutoCAD
Kompatibilan sa AutoCAD programskim aplikacijama API(LISP, VBA & SDS)
Mogucnost koriscenja vise jezika u mtext editoru
Digitizer support

Napredna poboljsanja

Polar Tracking & Object Snap tracking
Brzo selektovanje
Mogucnost snap opcije u prostoru papira
3d modelovanje i editovanje(samo pro verzija)
Izvoz fajlova u bmp, dwf, wmf, emf, eps, dpf, svg
Microsoft ActiveX - direktno editovanje Microsoft dokumenata izradenih u Microsoft Word-u i Microsoft Excelu
Shadow/Hide poboljsanja sa efektovom sencenja
Recovery crteza sa Audit recovery opcijom

Poboljsanja u kompatibilnosti

Interface stila XP-a
Publish (pltplot)
Poboljsanje sa plot stilovima, pregledniji interface za plotovanje
Mogucnost shade/hide pri stampanju
Mline - crtanje vise linija odjednom

Affordability

ZwCAD je mocan CAD alat dostupan za vrlo nisku cenu. ZwCAD-ova niska cena ga cini dostupnim za sve koji hoce da kreiraju ili koriste .DWG fajlove