ZwCAD 2010 je idealna alternativa za AutoCAD® sa podrškom za DWG formate od verzije 2.5 do verzije 2010. Pretpostavljeni format fajlova je DWG, tako da ako otvarate postojeći DWG fajl nema nikakve konverzije ili gubitaka podataka. ZwCAD takođe pruža veliku kompatibilnost sa AutoCAD® komandama, a takođe i veliku kompatibilnost sa programskim delom API-ja kao što su AutoLISP-ovi i ADS. Ukratko, isti tren možete početi raditi sa DWG datotekama, AutoCAD® komandama i dodacima koje ste do sada koristili.

ZwCAD 2010 može čitati, pisati i uređivati datoteke načinjene sa AutoCAD®-om (2.5-R14-2010). Idealan je izbor za arhitekte, projektante, inženjere, dizajnere, geodete, i ostale koji kreiraju profesionalne 2D i 3D CAD crteže. ZwCAD može biti uređivan pomoću lisp-ova, C++ (ADS) i VBA (Visual Basic for Application).

Komandna linija se pojavljuje isto kao i kod AutoCAD®-a. Nadalje korisnici ZWCAD-a mogu koristiti AutoCAD® komande i hiljade kodova načinjenih AutoLISP-om, ADS-om i VBA. Ima podršku za AutoCAD® menije (.MNU), skripte (.SCR), dijaloške okvire (.DCL) i fontove (.SHX). Što znači da lako možete preneti iz AutoCAD® celokupni izgled aplikacije i nastaviti raditi u svom najdražem okruženju.

Software podržava rasterske slike kao što su skenirani materijali, datoteke ili crteži. Podržane datoteke su BMP, GIF, JPG, TIF, PCX, itd. Prema potrebi mogu se kopirati u DWG direktno. ZwCAD podržava upotrebu tablet-a za digitalizaciju i podržava tablet menije za upis komandi. ZwCAD-ova sofisticirana 3-D mogućnost pruža izradu visoko kvalitetnih 3-D modela. 
Ne samo da podržava AutoLISP(uključujući DCL datoteke), već ima i podršku za Microsoft Visual Basic for Applications(VBA).Omogućuje direktno editovanje Microsoft dokumenata načinjenih u Microsoft Word-u i Microsoft Excel. Na ovaj način lako možete deliti podatke sa drugim aplikacijama ili korisnicima. Tako na primer ZwCAD crtež se lako umeće u Microsoft Word ili Excel, ili može u sebi sadržavati Word i Excel dokumente.

U ZwCAD-u možete otvoriti i editovati u isto vreme do 255 fajlova (MDI). Ovaj način omogućava CAD profesionalcima pregled dva ili više crteža tokom rada. Takođe se tokom rada pojedini delovi crteža mogu kopirati, izrezivati i postavljati iz jednog crteža u drugi. Nova verzija ZwCAD-a sadrži u sebi više od 80 ekspresnih komandi za ubrzani rad na crtežu.

ILMAK  D.O.O.  je eksluzivni uvoznik i ovlašćeni distributer ZwCad programa za Srbiju, i sa ponosom najavljuje novu verziju ZwCad 2010. Detaljnije o ZwCad-u i ostalim Ilmakovim proizvodima možete pogledati na sajtu http://www.ilmak.net ili se informisati putem brojeva telefona +381 11 218 81 12 i +381 11 328 66 00, takođe možete pisati na Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.  
Besplatne demo verzije se mogu download-ovati sa sledećihh adresa:

ZwCad STANDARD (2D) 
http://www.zwcad.rs

ZwCad PROFESSIONAL (standard+3D+Miccrosoft VBA for Applications) 
http://www.zwcad.rs

Podržava sve verzije DWG fajlova(AutoCad 2.05 do 2010) 
Graficki prikaz kao AutoCAD 
Kompatibilan sa AutoCAD programskim aplikacijama API(LISP, VBA & SDS) 
Mogućnost korišćenja vie jezika u mtext editoru 
Digitizer support

Napredna poboljšanja

Polar Tracking & Object Snap tracking 
Brzo selektovanje 
Mogućnost snap opcije u prostoru papira 
3d modelovanje i editovanje(samo pro verzija) 
Izvoz fajlova u bmp, dwf, wmf, emf, eps, dpf, svg 
Microsoft ActiveX - direktno editovanje Microsoft dokumenata izradenih u Microsoft Word-u i Microsoft Excelu 
Shadow/Hide poboljšanja sa efektovom senčenja

Novi In’Place tekst editor

Optimizacija memorije

Napredne menadžment funkcije 
Recovery crteža sa Audit recovery opcijom 

Poboljšanja u kompatibilnosti

Interface stila XP-a 
Publish (pltplot) 
Poboljšanje sa plot stilovima, pregledniji interface za plotovanje 
Mogućnost shade/hide pri štampanju 
Mline - crtanje više linija odjednom

Prednosti

ZwCAD je moćan CAD alat dostupan za vrlo nisku cenu. ZwCAD-ova niska cena ga čini dostupnim za sve koji hoće da kreiraju ili koriste .DWG fajlove.

Najbolja AutoCAD alternativa:

  • Identične komande (kucane sa tastaure)
  • Identičan interfejs (videti sliku)
  • Stabilan rad
  • Rad sa velikim file-ovima
  • Povlačenje starih datoteka (layer-i, kotni stilovi, blokovi, atributi, itd...)
  • Nepotrebno prilagođavanje na nove komande i izgled
  • Zadržavanje starih navika
  • Izbegavanje mogućih grešaka zbog prelaska na novi program
  • Eliminisanje dodatnih troškova
  • Ušteda u vremenu zbog prilagodljivosti, itd...