(Deset ogleda o arhitekturi)

Predstavlja kapitalno delo na polju istraživanja istorije urbanizma u periodu od njegovog nastanka pa do perioda antičke Grčke. Studija je plod višegodišnjeg rada autora na analizi bibliografskog materijala, a prva verzija napisana je 1981-82. godine, da bi dvadeset godina kasnije bila redigovana. Bila je osnov za više kurseva i predavanja koje je autor održao u Beogradu, Ljubljani i Zagrebu u periodu 1981-84.

Senke BogovaKnjiga predstavlja nov, nesvakidašnji pogled na arhitekturu i urbanizam kroz prizmu pisanih dela, mitova, legendi, istovremeno i arheološkog materijala, koji su osnov za novo, potpunije razumevanje smisla i postanka arhitekture i urbanizma.

Sadrži preko 1100 jedinica dopuna, objašnjenja i poziva na izvore teksta, kao i preko 750 bibliografskih jedinica koje su neposredno korišćene prilikom pisanja studije.

Bez obzira na stručne karakteristike, knjiga predstavlja čitko štivo za veoma široki sloj čitalaca, značajno u opštem kulturnom smislu.

Knjigu možete naručiti po ceni od 20 eura (dinarska protivvrednost) od samostalnog izdavača Slobodana Maldinija. Vaš primerak ćemo Vam dostaviti odmah direktno na vašu adresu u Beogradu, ili putem pošte za mesta van Beograda. Knjige možete da platite po prijemu, pouzećem, ili po ispostavljenom predračunu.

NARUČITE SVOJ PRIMERAK KNJIGE