Šarlota Baden-Pavel

 

Često smo kao izdavač literature iz oblasti građevinarstva i arhitekture bili u prilici da čujemo pitanje “Zašto nemate neku knjižicu koja bi se mogla koristiti stalno i svuda - i na gradilištu i pored računara u ofisu?”

Knjiga “Džepni vodič za arhitekte” je naš odgovor na takva i slična pitanja i zahteve. Ova knjiga je zbirka korisnih stručnih informacija potrebnih arhitektima, nadzornicima i izvođačima radova, jezgrovito i sažeto izloženih, obogaćenih iskustvenim i vrlo korisnim pravilima.

Opseg obrađenih tema kreće se od opštih aritmetičkih i geometrijskih podataka do zahteva građevinskih normativa, dimenzija opreme, materijala, podataka o osvetljenju, električnim instalacijama, ventilaciji i mnogim drugim podoblastima.

Knjiga je usmerena prvenstveno na male privatne preduzetnike i tzv. mali biznis ali je svakako korisna svim arhitektima, projektantima, izvođačima i studentima, jer sadrži informacije iz širokog spektra izvora, koncizno, sistematično  i pregledno objedinjenih u ovom vodiču.

Bez obzira na različitosti u standardima i propisima i na njihovu relativno čestu promenu  koju i autorka naglašava, smatrali smo da je i domaćim poslenicima iz branše potreban jedan ovakav priručnik  koji pre svega sadrži niz podataka koje svaki stručnjak poznaje, ali kad mu zatrebaju, gubi dragoceno vreme tražeći ih na različitim mestima.

U tome je upravo i vrednost ovog praktičnog priručnika – da bude mali podsetnik i savetnik u svakodnevnom radu.

Odličan prevod arhitekte Vesne Kosorić, koja je uspela da sačuva konciznost izložene materije, dodatna je preporuka budućim korisnicima knjige.

Knjiga je formata A5, rađena je u tvrdom povezu, obima je 305 strana i tehnički je bogato opremljena velikim brojem crteža. Cena je 993,60 (sa PDV-om).

“GRAĐEVINSKA KNJIGA”, BEOGRAD Trg Nikole Pašića 8/II
tel: 011/32 33 565, 33 46 708,  fax: 011/32 33 234

www.gk.izlog.org