Ulazni deo


Dvorana


Stakleni okvir


Restoran


Foaje


Različiti sadržaji

Conseco Fieldhouse je nesumnjivo dragulj među pet NBA arena otvorenih u sezoni 1999-2000. Tim projektanata firme Ellerbe Becket fokusirao se na stvaranju okruženja koje izgleda, zvuči i ima "feeling" već afirmisanih američkih sportskih katedrala poput Notre Dame Stadium i Lambeau Field. Istaknute grede, zasvedeni prozori i drveni elementi dostojni su košarkaškog nasledstva Indijane. Navijači znaju da su u košarkaškom raju od samog ulaska u dvoranu.

"Ovo je primer šta može biti postignuto kada grupa ljudi nasuprot njihovim razlikama i programima rada usmeri svoju energiju ka zajedničkom cilju"-deo članka časopisa Indianapolis Star.

 

Klijent je NBA klub Indiana Pacers koji još od 1967. uživa reputaciju elitnog tima u NBA ligi. Tim je dobio svoje ime od dva državna nasleđa: bogate istorije kasačkih trka (racing pacers) i vozila za trku Indialapolis 500 (pace car).

Objekat je izgrađen 1999. godine i u vlasništvu je grada Indijanapolisa. Površine je 69.680 kv.m. i prima 18.500 gledalaca. Na objektu su radile 3 firme: Ellerbe Becket je bila zadužena za arhitekturu, enterijer i proračun konstrukcije, za konstrukciju Hunt Construction Group i za eksterijer oko objekta Ratio Architects.

Godine 1999. objekat je dobio dve nagrade od Twin Cities Section i Illuminating Engineering Society. Godine 2002. dobio je nagradu National Terrazzo & Mosaic Association.

U objektu postoji i 2.500 klupskih sedišta. Kao što znamo bio je domaćin Svetskog prvenstva u košarci 2002. godine. Odmah posle otvaranja objekat je ugostio plivače svih krajeva sveta postavljanjem pokretnog bazena na podu za gimnastiku.