O enterijeru:

KONTINUALNI PROSTOR: Preko plafona je predstavljan kontinuitet dnevne zone apartmana, gde je koncept bio da se poveća duga linija aktivnosti i da se ujedine kroz strukturu u prostoru, sa istim motivom. Ovi elementi su linije u plafonu koje seku gipsani plafon, suptilno predstavljajući sebe kroz senke. Linije prate otvore u zidovima, kreću se oko njih da bi prošle dalje. Konačno, na kraju kuhinje, slivaju se niz gornji kuhinjski element.

POŠTOVANJE TRADICIJE: Kopanje starog, restauracija i konzervacija ciglanih zidova, starog parketa, peći, prozora, vrata.

INTEGRISANJE NOVOG: Isticanje starog modernim alatima, kontrast starog i novog, neprilagođavanje starom, vec akcentovanje malim, ali agresivnim pokretima modernog.

O nama

Sinestezia je arhitektonsko-urbanistički studio baziran u Beogradu i Berlinu. Osnovan 2005. od strane Ane Za­tezalo Schenk u Beogradu, 2013. je restrukturiran sa proširenim kapacitetima u Beogradu i otvaranjem kancelarije u Berlinu. Danas studio vode Ivana Nenkovic (BGD) i Ana Za­tezalo Schenk (BER).

Sa internacionalnim portfoliom rezidencijalnih i komercijalnih enterijera; privatnim i javnim objektima, dizajnom nameštaja, proizvoda i izlozbama, aktivni su u Evropi i širom Balkana.

Sa svakim projektom, Sinestezia pokušava da unapredi savremeni arhitektonski izraz, gde forma i dizajn odstupaju od uobičajnog iskustva, uspostavljene i prihvacene sheme. Svojim rešenjima, teži da poveže praznine između eksperimentalne, teorijske i korporativne arhitekture. Svojim pristupom ostvaruje se jedinstvena saradnja, zasnovana na sposobnosti da integriše više disciplina u proces projektovanja.

Studio se nalazi u okviru stambenih solitera, uz Muzej Istorije Jugoslavije / Muzej 25. maj, Hajd Park, Stadion Partizana, i nikad završenu železničku stanicu Prokop. Prostor studija (58m2) adaptiran je 2011. iz stana u kancelariju, radeći na custom-made elementima nameštaja i ambijentu koji je kreativan, nenametljiv i prijatan za rad.

Više o nama i projektima možete videti na www.sinestezia.com