Vila Nika je vila iz 30-tih godina na Senjaku, renovirana tako da ispuni sve zahteve modernog stana. U starom stilskom salonu, sa modernim enterijerom, veliki dnevni boravak je postavljen kao centralni prostor za okupljanje i goste. Trpezarija sa kliznim staklenim panelima sa pogledom ka bašti nastavlja se na otvorenu terasu koja je povezana sa baštom. Na drugom spratu je intimnija zona sa 4 spavaće sobe, kupatilo sa đakuzijem.

Dodatni prostor u formi velike balkonske galerije zajedno sa krovnom terasom obezbeđuju panoramski pogled na Beograd.

O nama

Sinestezia je arhitektonsko-urbanistički studio baziran u Beogradu i Berlinu. Osnovan 2005. od strane Ane Za­tezalo Schenk u Beogradu, 2013. je restrukturiran sa proširenim kapacitetima u Beogradu i otvaranjem kancelarije u Berlinu. Danas studio vode Ivana Nenkovic (BGD) i Ana Za­tezalo Schenk (BER).

Sa internacionalnim portfoliom rezidencijalnih i komercijalnih enterijera; privatnim i javnim objektima, dizajnom nameštaja, proizvoda i izlozbama, aktivni su u Evropi i širom Balkana.

Sa svakim projektom, Sinestezia pokušava da unapredi savremeni arhitektonski izraz, gde forma i dizajn odstupaju od uobičajnog iskustva, uspostavljene i prihvacene sheme. Svojim rešenjima, teži da poveže praznine između eksperimentalne, teorijske i korporativne arhitekture. Svojim pristupom ostvaruje se jedinstvena saradnja, zasnovana na sposobnosti da integriše više disciplina u proces projektovanja.

Studio se nalazi u okviru stambenih solitera, uz Muzej Istorije Jugoslavije / Muzej 25. maj, Hajd Park, Stadion Partizana, i nikad završenu železničku stanicu Prokop. Prostor studija (58m2) adaptiran je 2011. iz stana u kancelariju, radeći na custom-made elementima nameštaja i ambijentu koji je kreativan, nenametljiv i prijatan za rad.

Više o nama i projektima možete videti na www.sinestezia.com