“Delikatese New Orleansa su neodoljive kao i njegovi mali oblici kriminalnog greha” - rekao je autor koji je sa svojim radovima uticao na milione od nas. Piccola Gelateria, najnoviji mikrostrukturni dizajn renomiranog berlinskog dizajnera Denisa Leo Hegića, proslavlja oboje: bogatstvo okusa i životnog stila New Orleansa kao i mogućnost da oblikuje mesto za slatki greh, koji nas sve čini srećnim: gelato. Novi dodatak na NOLA-ovoj ulici Freret je mikro prostor koji - poput samog New Orleansa - kombinuje najbolje iz starog i novog sveta: lakoću bića italijanske Dolce Vite i mirisnu atmosferu umetnosti New Orleansa. Piccola Gelateria je stvorena kao mesto za unapređenje sreće, uživanje u aromi i za proslavu sporosti.

Nepretenciozan pristup prostornom dizajnu zaštitni je znak rada Denisa Lea Hegića, pružajući gostima ne samo osjećaj identifikacije, nego i omogućavajući funkcionalne operacije svakodnevnog poslovanja. U slučaju Piccola Gelaterije Denis Leo Hegić je komplementirao priču o udobnosti, domu i nostalgičnoj čežnji za dalekom avanturom koristeći isključivo prirodne i održive materijale. Duboko crveni venecijanski malteri, reciklirano drvo i koža te sjajne tačke bakra dovršavaju priču o jednom zrelom ali uzbudljivom prostoru.

Mikro je novi mega

Uverljivo elegantan dizajn sadrži vrhunsku funkcionalnost u jednostavnom, urednom obliku.

Smart brendovi pretvaraju konvencionalnu posetu radnji u impresivno prostorno iskustvo, koje podržava želju za boravkom, užitkom i stimulira maštu. Koncept mikro-enterijera je održivi odgovor na nove zahteve dostupnosti prostora u urbanim sredinama, cenama najma i tržišnim uslovima. Piccola Gelateria u New Orleansu je ugostiteljski mikro-dizajn koji posetiocima daje emocionalni i čak intelektualni odgovor, stvarajući svest o prostoru i uživanju u ponuđenom proizvodu i atmosferi.

Dnevna soba - proslava sporosti

Italijanski dnevni boravak: odraz elegantnih, minimalnih linija milanskih apartmana? Ili toskanske rustikalne vile u terakoti? Ili možda elegantni, istorijski florentinski dom? Odgovor je: sve gore navedeno. Dizajn koncepta za Piccola Gelateriju promiče ideju italijanskog oblikovanja sa notom New Orleansa - obeležen regionalizmom koji podržava elekticizam, raznolikost i umetnički osećaj favorizirajući eksperimentiranje. Na kraju je možda najvažnije spomenuti da je dizajn ovog enterijera produžetak doma u susedstvu, gde se može videti, mirisati i probati kratki espresso.